Scholz îl supără pe Putin, germanii, pe el: a pierdut în alegeri regionale

Cancelarul german Olaf Scholz spune, la celebrarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, că Putin nu va câștiga războiul.

Într-un discurs televizat adresat națiunii duminică, cu ocazia aniversării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat Ucraina de solidaritate în lupta sa împotriva invaziei rusești.

„Putin nu va câștiga acest război. Ucraina va rămâne perseverentă”, a declarat Scholz, conform Reuters.

Data capătă o semnificație specială în acest an, deoarece două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste – Ucraina și Rusia – se află acum în război, a spus el.

Scholz a declarat că Germania va sprijini Ucraina cu ajutor umanitar, financiar și militar.

Nu va exista o pace dictată de Rusia, a spus el, reluând remarcile făcute și de președintele parlamentului german, Baerbel Bas.

La rândul său, preşedintele german Frank Walter Steinmeier l-a acuzat duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat „visul unei epoci a păcii în Europa” pentru a sădi „coşmarul unui război brutal şi ilegitim” de pe o poziţie de „putere atomică”.

„Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul”, a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanşat de Putin „distruge ordinea paşnică europeană obţinută şi menţinută de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial”, a adăugat Steinmeier.

Intervenţia şefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliaţi, marcate de războiul din Ucraina.

Probleme interne

Social-democraţii cancelarului german Olaf Scholz au suferit duminică o înfrângere grea în alegerile regionale din nordul Germaniei, ajungând doar pe locul trei după conservatori, în mare măsură câştigători, şi Verzi, relatează AFP.

Partidul Social Democrat (SPD), care din decembrie conduce coaliţia de trei partide de la Berlin cu Verzii şi Liberalii, a obţinut între 15,5% şi 16% din voturi în micul land Schleswig-Holstein, potrivit unor sondaje la ieşirea de la urne difuzate de canalele publice de televiziune ARD şi ZDF.

 

SPD a scăzut cu aproximativ 12 procente faţă de acum cinci ani, ceea ce l-a determinat pe secretarul său general, Kevin Kühnert, să spună că nu este vorba ”de o seară electorală bună”.

Creştin-democraţii fostului cancelar Angela Merkel (2005-2021), la putere în această regiune, au câştigat între 41% şi 43% din voturi, un avans de 9 până la 11 procente faţă de scrutinul din 2017.

Verzii au obţinut locul doi, deţinând între 17% şi 19,5% din voturi în această regiune de unde provine vicecancelarul şi ministrul Economiei şi Climei, ecologistul Robert Habeck.

Reacţionând la acest rezultat, el a cerut formarea unei alianţe regionale cu CDU pentru a guverna acest land.

Liberalii FDP, parteneri ai coaliţiei de guvernământ de la Berlin, au obţinut 7% din voturi, potrivit sursei citate.

Aceste alegeri care au avut loc într-un land învecinat cu Danemarca şi populat cu doar 2,9 milioane de locuitori constituie al doilea test electoral al anului pentru guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Putin: „La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

33 de Comentarii

  1. Nu are nici o relevanta faptul ca Aliatii l-au invins pe Hitler acum 77 de ani ;Noul Hitler aka Putin trebuie la randul sau invins si victoria asupra Monstrului de la Kremlin va fi sarbatorita anual timp de 100 de ani de Civilizatie ,pana se naste alt scorpion cu fata umana care trebuie impaiat ca Lenin
    Traiasca Ucraina,Moarte Rusiei si monstrilor rusi !Victorie!

  2. Tovarasi colegi de pensii speciale, furate de la gura poporanului contribuabil, Budai e cu noi, nu se atinge de pensiile speciale. O sa le reboteze, fara sa le faca nimic.
    Uite ce a declarat de curand:
    ”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem altă efortă, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a spus el.”

  3. Vai de capul lor de germani prosti si idioti dupa ce c-au omorat 27 milioane sovietici mai vor incaodata rusii sa vina sa le scoata gargaunii din cap. De data atsa asa de bine ca le vor iesi definitiv gandurile rasiste germanilor din cap pentru totdeauna. Daca germanii aveau boii acasa nu trebuia sa-i alimneteze cu arme pe ucrainieni acum ca prin interpusi germanii sa-i omoare din nou pe rusi. Bonn, Berlin si Leipzig au toata sansa sa fie rase de pe suprafata pamantului.

  4. daca as avea acces la dragul dom Scholz i-as spune ca rusii lupta acum la fel cum a luptat in Marele Razboi pentru Apararea Patriei nu numai impotriva Germaniei Naziste ci si impotriva Ukrainei naziste, ca si acum. Utraina are doua parti – cea de vest, ultranationalista cu clare tendinte naziste. si partea rasariteana, ortodoxa, mai apropiata de Rusia decat de partea de vest a Ukraine, respingand categoric ultranationalismul ukrainienilor din vest.
    Deci si in al doilea razboi mondial se bate si acum se cam cu aceleasi armate si idiologii din Ukraina.

  5. “Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul unui război brutal şi ilegitim” zic pacifiștii domni cancelar german Olaf Scholz și preşedinte german Frank Walter Steinmeier. Dânșii consideră că războiul din Iugoslavia și bombardarea Serbiei cu bombe conținând deșeuri slab radioactive a fi fost “bând și legitim”. Asta fiindcă Iugoslavia lui Tito nu a putut fi îngenunchiată de Germania Hitleristă.

  6. Unde e inițiativa de pace și incetare a conflictului, draga olafe? te faci ca nu auzi si trimiți mercenari si twhnica…nu va mai saturati de arme dar vorbiti de pace…ipocritilor, la fel ca borel, va arde de război ca nu mai știți cum sa faceți bani. Resursele ni le-ati luat acum ne luați si viețile , huo!

  7. Da, tovarase, germanii e prosti.
    Ca ai fi destept, nu reiese din ce nadusesti pe forum.
    Esti ruscizat. Adica te nazificara rusii.
    Parca erai cu muntele Athos, shoshoaka si Dragnev borfasul. Cum i-ai tradat?!

  8. Adevărat, Rusia nu va câștiga acest război dar nici România nu va ieși din anul 2024 întreaga teritorial. Militati pentru neutralitate și pregătiți armata și populația pentru război. Este iminent. După ce Rusia va recunoaște independența Transnistriei, dacă intervenim într-un fel, vom intra in război. Important! Cea mai periculoasă problemă nu este Transnistria (e oricum teritoriu pierdut) ci prorusii din Moldova. Dacă prorusii din Moldova doresc să nu fie înghițiți de ruși trebuie ca toți reprezentanții lor să specifice public că ei se recunosc ca cetățeni moldoveni, nu ruși. Este vital ca să existe „harmalaie” pe acest subiect. Rusia nu va ataca un stat independent NEUTRU. Atenție România, rămâi neutră și întărește apărarea țării. Nu cu NATO ci propria apărare. NATO e ca Pfizer, o afacere cu moarte.

  9. …și Scholz, și președinta șParlamentului german, Baerbel Basescu, uită că sunt efemeri în funcțiile deținute! …cine-și mai amintește azi de un Schulz, fost Mare Șăf la U.E. și fost șăf în șParlamentu’ lor slugă la amerlocii care încă au 37 (TREIZECI ȘI ȘAPTE) de baze militare pe teritoriul Germaniei! Germania, STAT OCUPAT de armata amerlocă, la 77 de ani de la încheierea războiului!
    Boul de ștainmaiăr a spus ceva foarte important, probabil fără să fi vrut, și probabil ceva ce Masoneria – din care face parte – a discutat în secret în spatele ușilor închise: „visul unei case comune europene […] s-a spulberat”!
    Deci Masoneria și-a dat seama că proiectul globalist „U.E.” e mort și îngropat!
    Hallelujah, brothers!

  10. Din gura propagandistilor Rusia a pierdut razboiul in „teatrul de operatiuni” inca din prima zi, in viata reala situatia este exact pe dos. Germania cred ca vrea sa devina o tara eminamente agrara asa ca tara Klaunului. Bucurati-va rumanilor, primele firme ce se vor inchide vor fi cele din Romania. Hai afara cu gazul si petrolul rusesc!

  11. @Geliev, dupa postare nici tu nu debordezi de inteligenta.
    Dupa tine Ukraina este societatea Maicutelor Tereza violate de rusi.
    Cine nu gandeste asa este rusofil si vad ca ai nascocit si sintagma „nazificare rusa”.
    Rusii, aia 14.000 si copii din Cimitirele copiilor care aveau o vina majora erau rusi, de fapt s-au sinucis si nu au fost ucisi de nazi ukrainieni.

    Nustiu cum s eface ca torti iubitorii de nazi ukrainieni au acelasi vocabular, aceleasi lozinci.

    Rusii sunt criminali, iar ukrainienii daca nu sunt Maicuta tereza, in mod sigur sunt calugari de pe Muntele Athos.

    Pe zidurrile de la Kiev nu sunt portetele nazistului Bandera, ci a lui Isus insusi, iar pe steagurile extremistilor ukrainieni nu sunt insemnele naziste, ci sfanta cruce….

    Putina decenta nu s-ar putea?

  12. @geliev/Au nadusit taurii vaca ce te pascu iar boul a crezut ca esti vitelul lui. Se vede dupa ceea ce bati campii pe forum.

  13. (II): Obama însusi fiind un Black Lives Matter, adica un nazist. Nu stiu CÂT A COSTAT ASTA SUA, CU CÂT I-AU PLATIT PE IUDA EUROPENI. Fiindca tipii-NTOTDEAUNA PLATESC. DE DATA ASTA, sumele trebuind sa fie FARAMINOASE, si pentru un rezultat derizoriu: Rusia = membra BRICS, adica $ tot se duce dracului (si alte tari BRICS au anuntat ca renunta la el), schimburile ei comerciale mondiale, dimpotriva, s-au întarit si datorita BRICS, tarile asiate, africane si sud americane sustin Rusia, si Democratii din SUA pierd alegerile de anul asta, si-n doi ani, prezidentialele (fiindca SUA merg nu prost, economic, ci FOARTE prost). Drept care-n 2 ANI, la Casa Alba, un REPUBLICAN (TRUMP, dupa toate probabilitatile), care le va deshira Democratilor (national-socialistilor) cearsafurile-n peticele marunte-marunte. Paguba fiind, însa, a americanilor de rând, platitori de impozite si intoxicati de press-titutia „progresista” mainstream.

  14. „Casa comuna europeana”, invocata de inutilul asta de Steinmaier care se baga si el in vorba ca sa afle lumea ca mai traieste, este de fapt o cocina infecta, o reala „Ferma a animalelor” in care niste derbedei isi fac de cap si isi bat joc de vietile noastre ! Cu cit mai repede mizeria asta care are va firma „UE” se darima, cu atit mai bine !

  15. In bombardarea criminala a Iugoslaviei tin perfect minte cum Germania a refuzat categoric sa participe cu avioane in bombardamente ! Nemtii aveau inca o spaima imensa, doar gindindu-se ce ar fi patit in cazul doboririi unui avion german si luarea pilotului drept prizonier ! Deh ! amintirile din al doilea razboi mondial sint inca vii … Si cred ca nici azi un pilot german cazut prizonier la rusi n-ar avea „viata dulce” …

  16. Castiga prin vis de noapte sah eterna minciuna cu care se prezinta in fata rusilor. Eu am spus din prima saptamana ca rusii sunt varza, nu vor castiga nimic in afara de solutia vizibila „distrugerea ucrainei plus mortii ucisi cu zile”!

  17. Germania a pierdut deja. Este sclava SUA shi probabil CIA in colaborare cu Mosadul a pregatit deja un assasin pentru Scholtz asha cum anterior au fost assasinatzi tot de ei Olof Palme, Anna Lind, Aldo Moro, Jo Cox, John Lennon shi multzi altzii.

  18. Ca să piardă Russia războiul mai trebuie sancționați pisica și câinele lui Putin și câteva găini, dacă are. Să vezi după aia creștere de prețuri în Ieoropa. Liderii occidentali e dăștepți rău.

  19. Sunt trei mari puteri care nu pot fi invinse: USA, CHINA si RUSIA. Cine crede ca poate sa se bata cu una dintre ele si sa o invinga/distruga e un idiot repetent la istorie. Toate sunt tari f mari cu resurse deosebite atat naturale cat si umane. Iar in istorie ele nu au pierdut niciun razboi important care le-ar fi pus in pericol existenta. Rusia nu v-a dicta pacea in Ucraina, pur si simplu v-a lua teritoriile pe care le considera importante si pe urma isi vede de treaba ei nu are nevoie de tratat de pace. Si nu are nevoie de Europa.

  20. A ajuns jos, jos de tot Fritzul daca spera ca unul ca Zelinsky ii va razbuna pentru ingenuncherea istorica din ’45.

  21. Schoooolz vorbește.
    Clar că nu va câștiga la bingo
    N-are nevoie
    Javrele schelălăie la lup
    Ca întotdeauna
    Si se ling pe coaie după

  22. Miine este ziua victoriei bai unii baieti care stau nasol cu memoria ! Putin respect va rog ca altfel azi vorbeati nemteste ! Steagul sovietic a fluturat primul pe Reichstag nu altele…ce naiba, doar lgbt aveti in cap..?..ati fost toti corijenti la istorie ?

  23. de ce nu intelegi ca unii din Ukraina, Rusia, Romania, etc. sunt chiar rusi sau rusi lipoveni? Apoi fata de Germania unii nu au niste sentimente de iubire dupa ce au patimit, mai poate exista si o alta varianta unii asa cred fara sa fie intr-o tabara…un om echilibrat se gandeste la pace restul vor gasi scuze si acuze. PACEA este cea mai buna solutie…

  24. Lăsă capul jos! Germania este între ciocanul rusesc și nicovala americana după 77 de ani. Naziștii dirijați de Soros au scos din nou capul la suprafață!

  25. Nu va lasati inselati. Cand esti cu tancurile americane la tine in tara zici ca ei si faci ca tine. Problema Romaniei va fi aceeasi. Viitorii presedinti vor fi dictati de tancul american. Votam una, trece satelitul pe deasupra si iese pro-americanu presedinte. Veti vedea.

  26. Pacea in Ucraina are o singura si cat mai rapida revenire,atunci cand si flacaii astia americani si ingleji au sa mearga si ei in Ucraina,asa ca si rusnacii,cu tot ce le trebuie si cel putin 100 de mii si ei,ca tzara-i mare,pentru ca au zis si semnat ei si rusnacii,in 1994,cand ucrainienii au predat armamentul nuclear,ca garanteaza pacea si integritatea teritoriala a Ucrainei.Ca sefu rusnac Putina a zis ca rusnacii lui au napadit acolo in tzara aia ca sa aduca pacea si sa planteze panselute,dar au observat cu uimire ca acolo au dat de niste „nazisti” care le pun frana in „lucrari” si le mai trimit si mii de tovarasi la cele vesnice,plus ca „nazistii” aia,vin cu avioane,dau cu bombe si omoara mii de civili,femei si copii.Si cum „nazistii” aia,care in niciun caz nu sunt ingerasii rusnaci care planteaza ei panselutze numai cu „precizie”,sunt aia si o amenintare pentru vecinii si tzarile NATO,de aceea este si datoria americanilor si inglejilor sa mearga si ei ca sa ii „deznazifice” cu precizie in locurile de unde decoleaza avioanele ale si sa le trimita „porumbei ai pacii” peste aeroporturi si lansatoarele alora de bombe.Plus sa-i inlocuiasca in lucrari pe rusnaci si sa-i trimita acasa,in fundul Rusiei,cu republicile lor separatiste cu tot,pentru ca deja s-au dovedit obositi,depasiti si impotenti in aducerea pacii si nici pe „nazistii” aia nu au reusit sa ii opreasca de a mai da aiurea cu bombe in civilii ucrainieni.

  27. noi trebuie sa tinem cu noi. lasati-i pe ceilalti si haideti sa ne uitam in ograda noastra. nu ma intereseaza ce este la altii decat in masura in care trebuie sa ma apar de pericol. nimeni nu ne va apara in caz de pericol. daca romanii ar fi uniti si nu dezbinati pe grupari de interes si „politice”, cum vad aici, Romania si romanii am iesi din mocirla in care suntem de 32 de ani. atat timp cat sunteti dezbinati e interese niciodata nu vom razbi. in acest caz avem ce meritam…de ce ati mai facut copii? pentru a deveni s cl av vi digitalizati intr-o inchisoare de transformare a oamenilor in „borgi”? cand ne trezim va fi degeaba….

  28. Sa-i faci pe nemti,idioti si prosti,ca au omorat 27 de milioane de rusi, inseamna ca nu stii, sau in cel mai bun caz sa nu tii cont de faptul ca de la trecerea Prutului si pana la 23 august 1944 am fost alaturi de acesti idioti si prosti,iar in unele momente am dat chiar lectii nemtilor/vezi episodul Odessa/ si am contribuit binisor la numarul mai sus mentionat,iar acum suntem in aceeasi barca,sub aceeasi umbrela cu prostii si idiotii,iar pentru asta rusii ne-au pedepsit.

  29. Olaf Scholz cancelarul cancel europe, adica sluga sefului OTAN. Trimiti x 1…

  30. gelu de la 22:03, erai cu Satana te muncea pe la spate, Editat. Editat ce ma clonezi pe mine.

  31. Germania are in singe nazismul ,cirnatii ,berea si poponarii ,NATO a demonstrat ca ei sustin nazismul si dictatura pedofililor si drogatilor tranvestiti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.