Sectorul 4 desființează total ghișeele

Sectorul 4 intră în era digitalizării. Astfel, începând de la 1 ianuarie 2022, Sectorul 4 desființează total ghișeele și devine prima administrație locală din România care elimină definitiv statul la coadă, nervii, aglomerația și timpul pierdut. Asta înseamnă că, de la anul, toate plățile se vor face exclusiv online, prin ordin de plată, la aparatele SelfPay sau la adresa http://taxeimpozite.ps4.ro din cadrul noii platforme electronice a Sectorului 4 al Municipiului București, http://start.ps4.ro.

Accesul în această platformă se va face pe baza unui cont unic de identificare, atribuit de autoritatea locală a Sectorului 4 fiecărui deținător de rol fiscal de pe raza sectorului. Contul va fi comunicat fiecărui cetățean în parte, până la sfârșitul acestui an, printr-o scrisoare trimisă la adresa de domiciliu și în care se vor regăsi toate informațiile necesare referitoare la utilizarea contului, precum și o decizie de impunere prin care se va comunica valoarea totală a taxelor și impozitelor datorare bugetului local pentru anul 2022.Persoanele care întâmpină dificultăți cu plățile online vor fi sprijinite. Acestea vor avea la dispoziție 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata taxelor și a impozitelor locale. Ele vor fi amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4. Astfel, zece dintre acestea vor fi montate în Grand Arena, atât la parterul centrului comercial, în imediata apropiere a căilor de acces, cât și la etajul 1, în locația în care, până de curând, a funcționat Primăria Sect. 4.

Restul aparatelor se vor regăsi în Sun Plaza, Piața Progresul, Piața Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Piața Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, precum și în benzinării și supermarket-uri de pe raza sectorului. Practic, prin introducerea celor 30 de aparate SelfPay, se suplimentează semnificativ capacitatea „punctelor” în care cetățenii pot face plăți. Mai mult, automatele fiind amplasate în interiorul spațiilor comerciale, oamenii nu vor mai fi nevoiți să stea la coadă afară, în frig, ci vor putea să facă plățile în condiții mult mai confortabile.

Toate aceste aparate vor fi asistate zilnic de angajați ai Primăriei Sectorului 4, care îi vor ajuta pe cei ce nu sunt familiarizați cu acest sistem de plată să își achite dările.

Noile sisteme de plată nu exclud, însă, instrumentele pe care cetățenii Sectorului 4 le folosesc deja pentru al treilea an consecutiv, puse la dispoziția acestora în cadrul campaniei ”Fără cozi la ghișeu”.

Digitalizarea administrației Sectorului 4 nu vizează doar plata online a taxelor și impozitelor. Toate interacțiunile cu Primăria, fie că vorbim de acte pentru mașini sau proprietăți, certificate și autorizații de construire, documente necesare autorizării comerciale sau schimbarea cărților de identitate etc., vor putea fi posibile prin intermediul aceluiași cont unic, atribuit fiecărui cetățean în noul sistem electronic al Sectorului 4 și care va cuprinde toate Direcțiile din cadrul administrației locale ce interacționează cu contribuabilii.

În ajutorul celor care nu reușesc să folosească din start această modalitate se înființează ”Centrul de interacțiune cu cetățenii Sectorului 4”. Amenajat în Mall Grand Arena, la etajul 1, oferind condiții moderne și civilizate, Centrul va avea 16 birouri specializate, unde angajații Primăriei îi vor consilia pe cetățeni în eliberarea actelor și a acordurilor pe care aceștia le solicită.

Pentru evitarea aglomerației, oamenii vor avea posibilitatea să se programeze online, telefonic la 021.9441 sau la recepția Centrului din Grand Arena.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

8 Comentarii

  1. Deci, sistemul Cambridge Analica, ce funczioneaza din 2017 in Romania, merge ca uns.

    Ceausescu cu ai lui visau la asa ceva.
    Nu mai e Ceausecu, dar aim lui au ramas si filozofia a ramas in sufletul celor de atunci si de acum.

    Acum totul e ca bugetul sa fie gras, facturile la curent sa fie platite la zi, si sa nu ramina fara curent.
    Ca fara curent si fara „bit and byte” nu mai merge nimic si unii intra in panica.
    Nu esti in baza de date nu existi! Simplu.

    Zice caluclatoru ca i murit, degeaba stai in fata cladirii ca ghiseu nu mai exista. Trebuie sa divedesti inline ca inca traiesti, probabil treebuie pui mous-ul pe nas sau pe piept sau in dos si astepti.

  2. Și de câte ori vrei să plătești după ce ai reușit în sfârșit să tastezi corect cele 16 cifre ale contului unic de identificare plus parola afli că Sistemul este BLOCAT. Multe felicitări în gând s-au vocal va primi domnul primar al Sectorului 4. Pe vremuri se zicea: Sărăcia-n fund ne-npunge, noi fugim dar ea ne-ajunge. Acum sărăcia-n fund ne-npunge și noi o digitalizăm.

  3. E ilegal. Dacă eu vreau să plătesc cu numerar nu mă poți opri. Primăria asta te obligă să ai un card bancar. Sigur că din prostie. Nu cred că are primarul comision din tranzacție. Sau încă nu sunt dovezi.

  4. Epoca Digitalizarii se va asterne si peste Romania , n-avem incotro ….

    ATENTIE insa la PROGRAMATORI – care sunt extrem de mediocri si dezumanizati .

  5. Dar cam peste tot,ca in moluri,o sa intri numai vaccinat cu doua,sau mai multe doze si stai tot la coada nesfarsita pana reusesc moshii si babele de la rand sa intzeleaga,de la asistentza si mai stufoasa platita de primarie din banii cetatenilor,sa tasteze si sa bage banul,care trebuie sa fie suma exacta.Dar pana la anu’ moshii si babele uita procedeul si trebuie iar ajutati,apoi si sistemele si hardughiile cu butoane se vor schimba la fiecare doi ani in functie de cine are interes sa le vanda noutati primarilor care se schimba si ei si mereu va curge parandaratul.Va fi fericire sa se adapteze lumea la nou… daca mai apuca,ca pana acum astia batranii nu au invatzat nici cum este treaba cu bancomatul si tot umbla postasu cu pensia ca …aia e si,oricum,asa trebuie,ca unii nu pot ajunge nici macar la un bancomat apropiat si asa va fi mereu ca vin alti batrani la rand.Dar la altii,in tzari civilizate, nu se face de-a valma numai digitalizare,sau,cand nu merge,statul la coada la ghiseu,si multe probleme legate de acte si alte lucruri se rezolva prin posta,ca sa corespunda la toata lumea,si unde nu se rataceste corespondenta in care se trimit cereri si acte,sau in care se primesc acte,ca au destinatarii angajati oameni corecti,nu lichele care se fac ca lucreaza pentru public si unii nici nu cunosc legile,sau chiar daca le stiu,le incalca de ajungi cu ei la tribunal pentru lucruri simple.La noi cretinii vor sa desfiintzeze pana si posta in loc sa o imbunatateasca,ca vezi drace,vine digitalizarea lu’ peshte si rezolva tot,dar la o adica,tot la coada la un ghiseu se sta,ca rumanu cu jalba in batz.

  6. O să marească haosul numai la asta se pricep ăștia.
    Altfel de unde le mai vine parandărătul.

  7. asta este cel mai mare abuz posibil. ce fac cei multi care nu au „onlain”? cand o pune statul GRATUIT LA DISPOZITIA CETATENILOR SISTEME „ONLAIN”, ATUNCI SA FACA UN ASEMENEA PAS. IN GERMANIA LA CARE SE UITA IN SUS SLUGILE TRADATOARE SI CRIMINALE CATARATE LA PUTOARE, EXISTA DE ANI DE ZILE AMBELE SISTEME. NU TOTI AVEM POSIBILITATEA „ONLAIN” TOVARASI! CINE NE DA BANI PENTRU ASTA? SA VA FIE RUSINE! CUM ISI VOR PLATI OAMENII TAXELE SLUGILOR? NU NE PUTETI OBLIGA SA AVEM CONT IN BANCI CA ASA VRETI VOI SA FURATI BANII MUNCITI DE NOI, JEGURI IMPUTITE CE SUNTETI! ROMANIA TREZESTE-TE ODATA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.