Șoc în Austria – Ești în tren și asculți discursul lui Hitler

Consternare pentru călătorii dintr-un tren interurban din Austria. În timp ce se aflau la bordul trenului, au auzit în difuzoare vocea lui Adolf Hitler rostind un discurs, relatează BBC şi CNN.

De asemenea, prin sistemul de difuzoare al trenului s-a auzit vocea mulţimilor care striga cunoscutele sloganuri „Heil Hitler” şi „Sieg Heil”.

Jurnalista Colette Schmidt, care se afla în tren, a relatat incidentul, cerând explicații. „Aţi putea să ne lămuriţi de ce un tren întreg a auzit discursul lui Hitler? Inclusiv strigăte fervente Sieg Heil? Au fost piratate? Ce se întâmplă? (…) În afară de faptul că eu şi alţi austrieci am fost complet şocaţi, ce crede un oaspete din străinătate când în trenurile noastre se aud discursuri hitleriste prin difuzoare? Se presupune că a venit din partea „tehnologiei”. Ce?!”, a întrebat ea.

Schmidt a povestit la CNN că discursul lui Hitler a durat aproximativ 20 de secunde, urmat de sloganurile naziste, şi că înregistrarea a fost difuzată în buclă. „Nu a venit niciun conductor, nu a venit nimeni, nu era nimeni care să vadă. Eram singuri cu această nebunie. Cine conduce acest tren acum? m-am întrebat. A fost foarte foarte înfricoşător”, a relatat Schmidt.

David Stoegmueller, un parlamentar al Partidului Verde din Austria, a declarat că discursul liderului nazist german a fost difuzat prin interfon cu puţin timp înainte ca trenul să ajungă la Viena. „Am auzit două episoade”, a povestit el. „Mai întâi au fost 30 de secunde ale unui discurs al lui Hitler, iar apoi am auzit Sieg Heil„, a detaliat parlamentarul, publicând pe Twitter un fragment video care surprinde respectivele momente.

Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB) au explicat: „Ne distanţăm în mod clar de conţinut. În prezent, putem presupune că anunţurile au fost făcute de persoane aflate în tren, direct prin intermediul interfoanelor. Am raportat problema la poliţie”, a precizat ÖBB.

Două persoane ar fi fost identificate pe camerele de supraveghere ale trenului.

Hitler s-a născut în Austria şi a emigrat în Germania în 1913, când era tânăr.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

38 de Comentarii

  1. Trenul venea din Elvetia. S-a mai intamplat in primavara asta cam tot pe acolo.

  2. „Am fost şocați, a fost înfricoşător” comentează unii din tren. Dar discursul liderlor UE şi americani, care vă spun că în plină criză financiară trebuie crescute cheltuielile militare şi, citez: „să trecem la economie de război”, astea nu vă şochează şi înfricoşează? Chiar nu vedeți că se repetă aproape identic povestea de la sfârşitul anilor ’30, când îi ridicați osanale lui Zelenski? Când oricine vorbeşte despre pace e călcat în picioare, asta nu vă zice chiar nimic? Că vor să scape de Erdogan, fiindcă a fost singurul care a ținut Marea Neagră închisă pentru navele de război americane, cu rachete nucleare, asta nu vă înspăimântă? Că vă vor lua copiii la război, nu vă şochează? Vă înfricoşează, în schimb, că cineva a făcut această manifestație de protest, într-un tren din Austria, ca să vă trezească la realitate?

  3. ” Șoc în București – Ești în trenul de metrou
    și ești îmbiat cu discursul lui Hitler! ”
    (care din ele???)

    -Hitler s-a refugiat in Elvetia,
    ii placeau muntii.

  4. In Irlanda faci puscarie 5 ani daca gresesti genu cuiva. Pentru pedofilie primesti avertisment. Hitler a fost ultimul lider european care a interzis lgbt-ul.

  5. Dar când dați zilnic imagini și informații din ukraina, când îl dați ostentativ pe banditul ăla de la kiev, când îi numărați zilele astea nu vă înspăimîntă?…
    Sau când ober șeful își plimbă consoarta prin lume cu avioane de lux ca interlopii, asta nu vă înspăimîntă?…
    Dar când au transformat românia în poligon de încercare a armanentului american, asta nu vă înspăimîntă?.

  6. Precis au fost ucraineni care au difuzat acele mesaje.
    Doar au ca idol un naqzist mai nazist decat Hitler…

  7. Înainte cu vreo cinci ani de prezidenția lui Zelensky el s-a filmat într-un film unde el joacă rolul președintelui…lumea a memorizat filmul și Zelensky a câștigat alegerile care le putea câștiga și un stâlp de telegraf împotriva coruptului Porosenko…acum lumea se va deprinde și cu discursurile lui Hitler iar mai târziu, după câteva filme cu el,îl vor alege iarăși..

  8. Nu-i niciun secret ca Austria tanjeste dupa Imperiul Austro-Ungar si dupa cel de-al 3-lea Reich……[Rumburak]

  9. Foarte rău!!!! Cine face asemenea „glume” e t âmpit şi nu trebuie urmărit de poliţie ci de psihiatri! Dar dacă ma gândesc că tot fără voie trebuie să ascultăm zi de zi eliminările noului Messia apropo de orice, mai abitir decât pe vremuri indicaţiile preţioase ale Genialului ….. mă întreb dacă nu cumva am ajuns cu toţii t âmpiţi …

  10. Păi, nu știu cât de atent ești la viața politică mondială, europeană, dar sunt destul de mulți care consideră că nu a câștigat cine trebuia la ww2.. Deci de auzi de la politicieni astfel de opinii, poți fi convins că există o masă de oameni, nu puțini, care cred la fel..iar gândește-te la faptul că Napoleon era diavolul multă vreme in europa, iar acu se recunoaște cum a revoluționat și modernizat europa prin ideile lui.. Fii pe fază,. Urmează minuni, neortodoxe..

  11. Acest episod este nesemnificativ . Mergeti prin Viena de ziua nasterii lui Hitler . O sa vedeti standuri cu busturi ale Furerului ,ilustrate ,carti, postere etc cu figura lui .

  12. Poaye fi o acțiune pirat. Nue de glumit cu asemenea manifestari!
    Dar puiul de actor de mare nenorocire de la Kiev? Păi ce sr face el daca ar avea puterea militara a lui Putin sau Biden? Ar mai ramane urma de naționalități in Ucraina inafara de ucrainieni? Are stofa de dictstor sadea! Occidentul in frunte cu SUA merge pe un drum periculos si infundat,fără ieșire.
    Europa e in pericol și ar trebui sa-i spuna lui Biden că se opreste si vrea o solutie pt incheierea unei PĂCI. AJUNGE!

  13. In mod sigur ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, regreta profund incidentul.

  14. Depinde … daca trenul trece in Italia discursul micutului caporal cu mustacioara se intrerupe brusc si pasagerii au parte de o cuvintare a lui Benito … Viva il Duce !

  15. … iar controlorul trece imbracat in pantaloni scurti de tirolez, cintind jodlere si, daca nu aveti bilet, va debarca la gara Auschwitz !

  16. Adica, discursul lui Klaus Schwab este cantec de leagan linistitor?

  17. Misto ! La noi la metrou nu ni se spune decit ca : „Atentiune ! Se inchid usile ! Urmeaza statia …” (ps : am auzit ca in cel din Kiev, statia „Bandera si Petliura”, se defileaza si cu torte, ca la Nurnberg, in anii ’30 …)

  18. Austriecii nu ar fi trebuit sa fie atat de socati de discursul compatriotului lor. Sa nu uitam ca la Anschluss Österreichs, in martie’38, nazistii au intrat in Viena ca la ei acasa ! Intampinati cu urale, flori si imbratisari. Sangele apa nu se face.

  19. Hitler fusa khazar si dupa contributia lui khazarii au prosperat pretutindeni. Fascismul a fost si este khazar pe modelul sablon. Din fericire nu toti germanii sint fraierii lui Hitler. Bineinteles ca Hitler era vizibilul in realitate alti khazari trageau sforile totusi uniti in a ucide pentru jertfa zeilor lor.

  20. „liderului nazist german”?? Hitler s-a nascut in Austria si a devenit cetatean german pentru ca a fost inrolat, in primul razboi mondial, in armata germana. Hitler a fost un austriac, copil din flori (cu numele de fsmilie Schickengruber sau asa ceva), care a ajuns la putere in Germania in 1933 prin aranjamente politice, nu ca ar fi fost vre-un competent in arta sau arhitectura sau in altceva. Si ce a urmat stim cu totii nu doar din cartile de istorie sau din filme ci si din povestile din familie. Iar la sfirsitul celui de al doilea, armata rosie i-a deportat toate rudele, cu exceptia unui nepot care nu era acasa, din austria in gulagurile staliniste. Hitler era un Austriac ce a ajuns in fruntea partidului nazist german, si spoi cancelar in locul lui Bismark! Iar ce s-a intimplat acolo on tren arata ca inca ecista oameni idioti si amputati la creier ce isi zic neonazisti si habar n-au despre ce e vorba.

  21. E, acu, cu noua ”ordine mondială” și incălzire climatică, nu cred că mai dai de ”Edelweis”..Oiștea mondială e in gard,.In curând o să cânți manele de bucurie că ai apucat o tăviță la cantina poporului,.

  22. Scuze, Erată, ”Edelweiss”. Pe de altă parte de te gândești că motivul principal al intrării in UE a fost PACEA și BUNĂSTAREA,. iar acu nu mai ai niciuna ci ai plus alte rele.. de ce ai mai vrea,.. sau să dorești un Schengen ??

  23. Vaaaai s-au „shocat”österreichhii ? Pai nu-i din natia lor ? Nu au acelasi ADN ? sau da bine la „poolime”ca sa o faci pe niznaiul ,nu ? Da cu apucaturile „chezaro-craiesti”ale puliticienilor din Österreich cum este ? Si cu partidul ala de sorginte nazista din parlamentul lor ?

  24. De vă mirați?de curând,la Veszprém,întrebându-se dacă UE mai are vreun rost,Viktor Orban amintea că au mai existat „visători” însuflețiți de ideLul măreț al unui stat european unic,numindu-i pe Carol cel Mare,Napoleon și…Hitler;cum vedeți,nostalgia „visătorului”Hitler e tot mai frecventă…dacă pe acolo(Austria,Elveția,Ungaria)n-un un „Institut …”-care să-i pună pronto la punct,ca în România-renasc visurile „artistului” Hitler…

  25. Forumu economic mondial este fascismu lu hitler inapoi la inaintare. Bbb build back better adica sasesasesase ce b intors ca Disney si altii au succese. Astia te inteapa ca sa mori la domiciliu cu acordu marionetelor alese.

  26. Forumu economic mondial este fascismu lu hitler inapoi la inaintare. Deci acesti khazari mai vor repetarea meciului pentru ca au pierdut. Bbb build back better adica sasesasesase ce b intors ca Disney si altii au succese. Astia te inteapa ca sa mori la domiciliu cu acordu marionetelor alese.

  27. Austriecii zic ca fac pipi pe ei cind asculta discursul lui Hitler. Dar, atunci ar trebui sa faca caca pe ei cind asculta latriturile lui
    Borrell . Ar trebui, deoarece tipul latra, zi si noapte, ca Europa trebuie sa intre intrun razboi nuclear impotriva rusiilor.

  28. Pai la noi, daca baga astia in tren, pe ruta Bucuresti-Oradea, un „discurs” de-al lu’ Iohannis cred ca ajunge trenul la destinatie si Malai Mare nu termina nici macar prima fraza !

  29. sunt multe grupuri de nazisti in Eu si in afara.unii sunt politicieni cu importanta electorala.
    asta,ptr ca i-a demascat, poate sa spua „adio” la cariera..va fi marginalizata si va avea „toate usile inchise” ptr bulina neagra.
    grupurile de nazisti comunica cu cele ale mafiei(italiene,braziliene,cubaneze,mexicane,rusesti..).
    asta e un pont ptr cei care leaga mafiotii..ii poate strange mai usor

  30. …”Jurnalista Colette Schmidt, care se afla în tren, a relatat incidentul,”…Este o MANIPULARE! Se experimenteaza pe noi „prostii”. AI invata si isi ajusteaza masurile de reprimare a une revolte….Ce nu stiu acesti „experimentatori” este ca romanii au fost si vor fi imprevisibili. Tineti credinta ortodoxa vie! Tara este inca bogata! Cereti sa se puna pauza, moratorium, pe vanzarea proprietatilor, industriei si resurselor inca in proprietatea statului. Inainte de a vinde, actualul guvern trebuie sa justifice cum cheltuieste banii pentru ca in trei ani au dublat datoria externa la peste 700 de miliarde de euro. Romania este inca bogata si principala bogatie sunt oamenii. Cu o guvernare buna, Romania se ridica in maximum cinci ani.

  31. povestea cu hitler la difuzor in tren de austria e nimic altceva decit manipulare….cind zici hitler automat in psicul fraierilor apare idea ca al doilea razboi mondial a fost cu hitler si (editat) ,cum ca i-a urit ca sint inferiori adica prosti de i-a exterminat ….si ca de aia a pornit al doilea razboi mondial…cine face manipularea ? cine are acces si interes sa propage idea….(editat)..si aliatii lor liberalii …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.