Soldații ucraineni vor fi antrenați în SUA

Statele Unite vor antrena forţele ucrainene la o bază militară din statul Oklahoma pentru a putea opera şi întreţine sistemul de apărare aeriană Patriot pe care Washingtonul îl va furniza Kievului, a anunţat marţi Pentagonul, informează AFP.

Executivul american a anunţat la sfârşitul anului trecut că va furniza Ucrainei un sistem de rachete sol-aer Patriot, solicitat de mult timp de către Kiev pentru a contracara atacurile ruseşti.

„Instruirea forţelor ucrainene în utilizarea sistemului de apărare aeriană Patriot va începe săptămâna viitoare la Fort Sill, Oklahoma”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

„Acest antrenament va pregăti între 90 şi 100 de soldaţi ucraineni să opereze, să întreţină şi să menţină sistemul de apărare printr-un antrenament care se preconizează că va dura câteva luni”, a adăugat el.”Odată ajuns pe teren, Patriot (…) va contribui la apărarea aeriană a Ucrainei şi va oferi poporului ucrainean un mijloc suplimentar de apărare împotriva actualelor atacuri aeriene ruseşti”.

Sistemele de apărare aeriană au jucat un rol vital în protejarea Ucrainei de atacurile forţelor ruse, împiedicându-le să preia controlul asupra spaţiului aerian ucrainean.

După ce a suferit eşecuri majore pe teren, Rusia a optat pentru o tactică de bombardare masivă a infrastructurii ucrainene, privând milioane de locuitori de electricitate, apă şi încălzire în mijlocul iernii.

Fabricat de Raytheon, MIM-104 Patriot este un sistem de rachete sol-aer cu rază medie de acţiune dezvoltat iniţial pentru a intercepta aeronavele care zboară la altitudine mare. A fost modificat în anii 1980 pentru a se adapta noii ameninţări a rachetelor balistice tactice. Sistemul Patriot şi-au dovedit eficienţa în timpul primului război din Irak (1990-1991).

Strategia aliaţilor Ucrainei se bazează pe crearea unei apărări sol-aer multistratificate, care să acopere atât atacuri cu rază scurtă de acţiune la altitudine joasă, atacuri cu rază medie de acţiune la altitudine medie, cât şi cu rază lungă la mare altitudine

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Tot de pomana, vor fi ucisi si ei urcacanii antrenati dar si lansatoarele de rachete Partzioate care vor ajunge un morman de fiare calcinate. Zlava Madulalul Zdrelinsky. Ura si la gara cine mai apuca.

  2. De-abia așteaptă rușii să ZIRCONIZEZE Patriotul, că poate de-abia atunci le vine Li?icilor mintea la cap și se gândesc la pace.
    Hai mai repede cu el !?

  3. …„ucrainenii vor fi antrenați pentru a „zdrobi” Federația Rusă! ARE DREPTUL FEDERAȚIA RUSĂ SĂ LUPTE PENTRU A DISTRUGE ACOLO UNDE SE ANTRENEAZĂ VIITORII DISTRUGĂTORI AI RUȘILOR-RESPECTIV FORT SILL-OKLAHOMA???

  4. Foarte bine, sa-i pregateasca la ei daca ei sunt in razboi cu Rusia, si sa nu mai forteze tari europene sa se implice in razboi! Si sa ia la ei si milioanele de refugiati, sa isi asume rascolirea ra#atului!

  5. Una racheta costa 1 sau 2, 5 milioane dolari. Daca urcacanii trag 100 rachete partzioate costul lor va fi de exact 100 sau 250 milioane dolari. Zlava Urcacania mica si pitacacana.

  6. Totul este pregatit si etapizat de multa vreme .Patriot si rachetele sale reprezinta doar virful aisbergului . Ucraina primeste sisteme integrate si formeaza brigazi de lupta cu tehnica militara de ultima generatie la toate nivelurile .Romania si Polonia sunt practic tarile ce aprovizineaza inca din 2014 Ucraina cu tot ceea ce le este acestora necesar . Fara aceasta pregatire anterioara Ucraina era cucerita de mult .Romania si-a jucat sansa extrem de anticipativ si este factorul determinant ce a unit intreg Occidentul in jurul lui J.R.Biden .Cine spera (sunt multi in presa romanersca ) sa existe vreo anume forma de dezbinare a luat leapsea .Anticipativele decizii ale presedintelui Iohannis au evidentiat o stare de sprijin a populatiei fata de Ucraina , SUA si UE . O tara cu un PIB aproape cit cel al Italiei nu poate sustine un razboi de anvergura .Curind se va vedea asta .

  7. Statul Oklahoma face parte din Polonia sau din Romania ?
    Titlul corect este ca „statele unite antreneaza soldati imbracati in uniforme ucrainiene in statul Oklahoma din Polonia sau din Romania”…
    Slava Z !

  8. Pleacă ucraineni și se întorc americani. Pleacă o sută și se întorc o mie. Dar de fapt cu cine se luptă Rusia?

  9. CARE „soldati ucrainieni”? Armata Ucrainei demult a fost spulberata de Rusia (peste 50-60 % din ea predându-se rusilor, de fapt, cu arme si bagaje). Acuma, în Ucraina fiind a 3 „armata” DE MERCENARI. A doua, si tot de mercenari, fiind distrusa si ea de Rusia. De ce credeti voi ca ucrainienii fug pe rupte din tara (si-nca-n RUSIA!)? fiindca n-au chef de mobilizarile regimului de la Kiev.

  10. Se pare că nato devine un izvor nesecat de armament și de ” ucrainieni”…Nu contează , tipărim trilioane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.