Media deceselor de la noi, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia

Media deceselor în cazul pacienților COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele șapte zile.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că media deceselor pe ultimele șapte zile la 1 milion de locuitori în România este de 50 de ori mai mare decât în Danemarca care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%.

De asemenea, media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia care are o acoperire vaccinală de peste 90%.

Acestea sunt diferențele dintre țări cu rată mare de acoperire vaccinală și cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiță.

Rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este, în prezent, de 36,5%, a precizat, marţi, Gheorghiţă.

 

„Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%”, a declarat şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, fiind urmat de judeţul Cluj, cu 55%, şi judeţul Constanţa, cu 50%.

„Mai avem 13 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 40% şi 50%, 21 de judeţe – între 30% şi 40% şi au mai rămas cinci judeţe care au acoperire vaccinală între 25% şi 30%”, a mai precizat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

25 de Comentarii

  1. Gheorghita calculeaza si face paralela intre Romania cu parcurgeri prin portugalia si danemarca? Bai gheorghita-lamaita, fa dracu paralela intre conditiile din spitale, tratamentul oferit bolnavilor cat si respectul medicilor fata de bolnavi, nu uita de paralela cu teroarea si infricosarea cetatenilor care nu exista! Cei care va uitati in gura acestui doftor mafalda, cautati-i cariile si duhoarea afurisita plina de rautate si ura a gurii!

  2. Si decat cea din India, care a ajuns la imunizare de turma, numarul de noi infectari scazand spectaculos. La ei 1% morti din nr. de infectati, la noi 2,92%.

  3. Este foarte logic ce spune fata asta, Ghorghita, daca la noi sunt vaccinati 36,5 la suta si avem de 68 de ori mai multe decese decat in Portugalia rezulta ca poporul lui Cristiano Ronaldo s-a vaccinat in proportie de 2117 la suta. Ce sa mai zicem de danezi, care s-au vaccinat in proportie de 2920 la suta. Totusi, poate ne explica domnisoara G. de ce in Danemarca intre varstnicii vaccinati (suta la suta peste 65 de ani) sunt cu peste doua mii de decese in 2021 mai multe decat in 2019? Si nu e covid de vina. Ghici ce a intervenit in 2021 fata de 2019.

  4. https://www.academia.edu/60731430/The_Pandemic_Course_in_Denmark

    Cine vrea sa citeasca despre Danemarca va constata cu surprinza ca dl Gheorghita nu cunoaste toate amanuntele. Da, batranii danezi de peste 65 de ani nu mai mor atat de multi de Covid, insa mor din cauza altor afectiuni. Au murit in ultimele 5 luni vaccinati tot atat de multi cat au murit in primele 12 luni ale pandemiei fara vaccin. Cititi si dati mai departe. Vaccinul nu fereste pe batrani de moarte din cauza SARS-CoV-2, dar vor muri din sechele pe care procesul de masurare a eficientei vaccinului nu ii ia in calcul. Atentie mare la ce va doriti.

  5. Familiile celor decedati din cauza iresponsabilitatii acestui presedinte execrabil Iohanis AR TREBUI SA-L ACTIONEZE IN INSTANTELE NATIONALE SI INTERNATIONALE , PENTRU CA NU A DOTAT SISTEMULUI SANITAR SI SPITALICESC CU MEDICAMENTE SI APARATURA DE PREVENIREA SI TRATAREA ACESTEI PANDEMII COVIT 19, TRATAND CU AROGANTA SI DISPRET PE ROMANI SI PROBLEMELE REALE ALE ACESTORA !!!!

  6. Portugalia are pana în 10 decese pe zi încă din aprilie 2021, când vaccinarea la acea data era sub 15%.
    China are sub 50 decese pe zi începând cu aprilie 2020, când nu exista nici mama vaccinului. Foarte mult contează testarea și izolarea celor bolnavi.
    Austria testează 300 000 persoane pe zi, mare parte gratis, in timp ce noi ne chinuim sub 70 000.

  7. Este o realitate că suntem la un multiplu deceselor COVID din țările europene. Azi avem vreo 600 de morți. Mai ieri idem. A ignora realitatea e criminal. Ne singularizăm prin recorduri macabre. Nu e o chestiune de spitale. E o chestiune de moarte inutilă și evitabilă. Prin vaccin la nivelul de 90% din populație obții automat reducerea mortalității (în Germania astăzi este de ordinul zecilor). Este momentul să încetăm să fim idioții Europei.

    • Nu obtii reducerea mortalitatii decat aparent, de forma acuta a inflamatiei generalizate. Metricile statistice din toata Europa arata o crestere alarmanta a deceselor in exces la grupele de varsta inaintate. Peste 10 000 de pensionari germani au murit in plus in septembrie. La fel in UK, si in toate tarile vaccinate. Vaccinul nu te protejeaza de infectare, iar asta duce la decese intr-un termen de cateva luni.
      Solutia SIMPLA este masca, igiena, distantare. Profilaxia non-farmacologica. Dupa cum se spunea ieri, masca protejeaza 98% in autobuz de infectare. Vaccinul protejeaza mult mai putin de atat.

  8. Gheorghiță, tu nu ești medic, tu ești un contabil amărât. Tu și mulți alți medici din România nu faceți decât să numărați morții. Nu ați adus niciun medicament, singura voastră intenție este injectarea populației cu ceva experimental. Voi nu știți ce conține această injecție, efectele pe termen lung. Voi ați primit un ordin: injectați populația iar dacă nu vor, omorati-i! Ăsta e ordinul pe care l-ați primit și pe care îl veți duce la îndeplinire. Veți reuși, într-adevăr, dar crede-mă, prețul pe care tu și ceilalți îl veți plăti pe lumea cealaltă e veșnic mai dureros decât umila mea moarte trupească pe care o voi îmbrățișa pentru că mă opun vouă.

  9. in 2018 cam 50 de millioane pa glob, au murit cu Raceala A si B. In medie, asta e numarul dealungul sezoanelor de trecere de la cald la frig, sau de la frig la cald. E treaba de adaptare a systemului intern immunitar. Ba tampitilor. Adica bill gaytes and the fraudci vor sa muriti voi mai putin??

    adica voi astia „jurnalistii”, ce vati inmultit in millioane in roma-nia, veti scapa de injectiile mortale pa care le promovati, ba strambilor!

  10. @Soluție simplă, cercetează tu, idiot celebru, de ce a crescut mortalitatea generală exceptând covid în țările cu rată de injectare ridicată iar apoi da lecții de soluții. Tu ești un mâncător de presă autohtonă și asculți prostiile vehiculate la tv. Scoate capul din cutia aia, singurul idiot ești tu, orbule!

  11. Cand necropsiile sunt interzise nu te mai crede nimeni bai Gheorghe.. poți da oricâte decese vrea raed mai cu seama in ziua in care hârtia verde intra la urgente in parlament.. cat de prosti ne iau alde arahat si cseke normal ca exact azi avem record de decese ca sa dea pe spate voturile.. la certificatul verde de Paris.. ia faceți necropsii atunci o sa rămâneți cu minimul de decese din ue..

  12. Sa fie oare modul de raportare?
    Aia raportează corect, covid la covid, cancer la cancer, iar alții raportează toți decedații ca fiind covid?

  13. Cineva din Danemarca nu spune minciunile lui Gheorghita dar el spera ca prostii de romani o sa-l creada si nu il va verifica la ceea ce spune! In toate tarile cu procent mare de vaccinare exista mortalitate raportata corect, nu umflata ca la noi, ca sa capatam pomana de la alte state, pt ca hotii sa aiba n continuare ce fura!Irlanda de exemplu si Israel, mortalitatea a crescut dupa vaccinarea in procent mare! Lasa vrajeala Gheorghita: atat timp cat vaccinatii se infecteaza si transmit virusul, si mor de asemeni, la ce e buna inteaparea?! La nimic! Aaaa e buna doar la imbogatirea producatorilor de vaccinuri, facandu-i miliardari, si a doctorilor facandu-i milionari cu bonusurile pt vaccinati si bolnavi covid! Eu in schimb as penaliza medicii de la ATI pt fiecare mort pt ca nu au fost tratati corespunzator! Atunci nu ar mai fii atatia morti, daca ii vom arde la buzunar pt neglijenta! Incercati doar si o sa vedeti!

  14. Am incredere absolut deplina in anal izele Domnului General Gheorghita, situatia este graoznica si chiar foarte grava.
    Singura solutie este un guvern de uniune globalista PSD-PNL-USR si adoptarea urgenta a pasaportului verde digital si vaccinarea obligatorie, asa incat sa putem sta cu fruntea sus dupa ce vom saruta manusitele Doamnei Presedinte Ursula von der Leyen.

  15. Cică de producerea incendiului de la spitalul din Piatra-Neamt se face vinovată o asistenta care a aprins o candelă într-o cameră plina de oxigen. Managerul spitalului nu a făcut proceduri de securitatea muncii, pe asistenta șefă o durea un cur la fel ca și pe medicul de gardă care probabil își făcea somnul de frumusețe. Succesuri Arafat cu procedurile de la ATI!

  16. O tara de 1,4 miliarde cat trei Europe/UE, a avut un singur val semnificativ in mai cand a ajuns la 409.000 cazuri/zi adica aprox. ca intr-o zi cu 5000 in Romania.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/ Are vaccinati 23,83% cu doua doze si 28% cu o doza. Dar este tara unde se produc medicamentele, antiviralele si altele, la preturi mici si de unde se aprovizioneaza Ungaria care a pornit trei fabrici de ambalare a medicamentelor. In felul acesta India are una din cele mai mici valori la decese, 328/milion, fata de Portugalia care are 1789/milion, deci de cinci ori mai mult, daca continuam si cu numarul de cazuri Portugalia are 107.472/milion, iar India 24.523/milion. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Potugalia cu o populatie de 10 milioane de 140 de ori mai putin, este data de exemplu atunci asta este. Va dau o veste proasta, Belgia s-a gripat, a ajuns la peste 9.000 de cazuri, dar precis au medicamente. Iata un protocol din Romania https://360medical.ro/stiri/modificare-a-protocolului-de-tratament-pentru-covid-19-din-romania-este-introdus-un-antiviral-rusesc-dispare-paracetamolul/2020/05/22/ Scapa cine poate pt ca medicul de familie nu are cum sa prescrie ceva ce nu se gaseste in farmacii. Se moare pt ca in loc de tratament se dau vorbe goale. De un an de zile au in protocol niste medicamente pe care sutele de mii de bolnavi/14 zile nu au avut acces la medicamente

  17. In Portugalia rata de mortalitate inca inainte de vaccinare a fost de aproximativ 3 decese pe zi. Rata asta a ramas la fel si acum, dupa un an de vaccinari. Nu s-a schimbat nimic in Portugalia.

    Probabil ca trucurile astea ale tale functionau acum 10-15 ani. Insa oamenii acum au acces la informatii si statistici si nu mai sunt usor de manipulat.

    Testele alea PCR transforma orice forma de raceala sau de gripa in covid. Imediat ce CDC-ul american o sa renunte la ele luna viitoare sa vezi tu ce repede dispare covidul din America. Evident, tu o sa zici ca vaccinul a vindecat America de covid.

  18. Ăsta e raportul între gradul de competență al medicilor din Portugalia și cel al doftorilor din Rromînica în frunte cu arrahații filistini și ghiorghiții iepooleți!

  19. @Sfatpentru reducerea mortalitati,
    Filmul „Au trebuit sa moara oameni ca sa „se continua,cu aceeasi actori in rol principal,secundar,si v-a fi un serial care nu se v-a termina prea curand.
    Cred ca mai bun ar fi Sfatul pentru supravietuirea Romanilor,in perioada 2021-2029 si dupa.Sunt sigur ca ar ajuta.
    @Vasile Marcus.
    Primul director demis de Sica in primele zile de mandat, a fost directorul INS.

  20. Asa, asa! Dati-i inainte cu cifrele, poate mai speriati lumea astfel incat sa accepte inocularea cu serurile alea care nu au nicio garantie.

  21. Rata deceselor in porrugalia e 10.8 la mie. adica 1.08%. Sa intelegem ca in Romania e 70%? Sau cumva astia mint ca deobicei?

    google ne zice ca mortalitatea a crescut constant in Romania in ultimii 50 de ani. de la 7 la mie in 1970 la 13 la mie acum. un om normal ar zice ca din cauza imbatranirii populatiei. un usrist ar zice ca de la covid

  22. De ce nu ne uitam la Lituania de exemplu unde rata de vaccinare este imensa iar mortalitatea covid creste fara oprire.
    Sau de ce nu ne uitam la Singapore, aceeasi situatie.
    Sau hai sa ne uitam la Irlanda si la Olanda si Belgia, unde au cele mai multe spitalizari din martie, desi 80-90% sunt vaccinati. Olanda intra din nou in lockdown.
    Cum se pedepseste genocidul conform legii din Romania??

    • tu te uiti cu ochelari de cal, pentru ca spui prostii
      Lituania a avut 241 decese in saptamana 27.10-.02.11 .. rata vaccinare 62%
      Singapore 91 decese intr-o saptamana.. rata vaccinare 83%

      comparam cu Romania cu 400…500.. 600 de decese zilnic de 3 saptamani incoace
      stiu, vei zice ca aia au murit ca i-a calcat tramvaiul iar criminalii in halate albe le-au falsificat certificatele etc etc

  23. Cand zici ceva despre ancheta epidemiologica,ANUME daca aceia care azi inghesuiti in ATI, spitale, ambulante, corturi ..etc,sunt aceiasi care s-au imbulzit in vara, bucurosi, fara restrictii,pe plaje, la terase, concerte, congrese etc…se sterge.N-ar prinde bine ca oamenii sa invete cum sa stopeasca pandemia?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.