Surpriza-surprizelor la Vatican

Cardinalul Peter Turkson, considerat de unii ca favorit pentru a deveni primul papă african din ultimii 1.500 de ani, şi-a prezentat brusc demisia de la conducerea unui departament cheie al Vaticanului, au declarat sâmbătă surse familiare cu acest subiect, transmite Reuters.

Turkson are 73 de ani și e originar din Ghana. A fost un consilier-cheie al Papei Francisc pe probleme precum schimbările climatice şi dreptatea socială, fiind singurul african aflat la conducerea unui departament al Vaticanului.

Papa nu ar fi decis încă dacă va accepta sau nu demisia cardinalului.

Turkson conducea un important departament al Vaticanului cunoscut sub numele de „Dicasterul pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale”. Acesta a fost format în 2016 pentru a reuni patru birouri care se ocupau de teme precum pacea, dreptatea, migraţia şi organizaţiile caritabile.

O sursă a afirmat că Turkson s-a săturat de disputele interne, în timp ce o alta a precizat că acesta a declarat personalului că va spune mai multe după ce papa va lua decizia.

Plecarea sa ar lăsa Vaticanul fără niciun african în fruntea unui departament important, după retragerea cardinalului Robert Sarah din Guineea la începutul acestui an.

Departamentul condus de Turkson a fost supus unei evaluări externe conduse de cardinalul Blase Cupich din Chicago la cererea papei anul acesta.

Decizia sa de a demisiona urmează după două plecări la nivel înalt din departamentul său în timpul verii, una din cauza pensionării, iar cealaltă bruscă şi inexplicabilă.

Hotărârea lui Turkson de a-şi prezenta demisia a fost relatată prima dată de blogul conservator italian messainlatino.it.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

21 de Comentarii

  1. Cat timp mai are Vaticanul pana cand omenirea va afla adevarul originii sale ?

  2. Ar vedea ca exista Epistole catre diferite biserici din diferite orase ale lumii. Deci credinta este ca fiecare popor cu biserica lui. Chiar si isus la inceput a spus ca a venit doar pt poporul ratacit in credinta.
    Apoi mai tarziu a spus ca va aduce invataturile pentru palestinieni si apoi pentru fenicieni si toate popoarele. Cardinalul negru poate fi pentru biserica africana, dar probabil Sorosh voia sa-si bata joc de omenire si sa distruga definitiv catolicismul.

  3. Biet cap stupid, mă tomlin! Tot nu te ocupi de ce este pentru tine – spălatul vaselor, al străzilor! Apoi se poate vedea dacă știi de unde vine vremea.

  4. Coruptie, pedofilie, iata valorile catolicismului occidental, cauzele caderii libere a religiei crestine.
    In ziua in care globalistii au interesul sa-i distruga, vor prezenta originile umanitatii si eventualele contacte cu alte civilizatii.

  5. Papa Reizieger, a fost pus de catre „planetari” in situatia in care, ori demisiona, ori Vaticanul intra in incapacitate de plati.
    Omul si-a dat demisia si a plecat din Vatican cu elicopterul. In locul lui, astia si-au pus omul lor, Papa Francisc. Conflictul dintre ceilalti cardinali si actualul papa s-a acutizat, in conditiile in care acesta executa ordinele primite de la „planetari”.
    In prezent, Papa Francisc si-a mutat resedinta in cazarma elvetienilor, de teama sa nu-i dreaga cineva ceaiul cu digitalina.
    Numai bunul Dumnezeu si Sfantul Petru protectorul orasului, stiu cum se va termina acest episod foarte trist, din istoria Vaticnului si al credintei crestine.

  6. Stie el de ce !..implicații în destabilizarea americii, acorduri secrete cu cioroii din washington!!..s-a vehiculat ideea ca după alegerea mumiei vii la washington viitorul papă să fie negru!!..asta mai lipsea !!..

  7. I-au scos si astuia „dosarasul”, tinut vreo citiva ani „la dospit” prin vreun sertar … Sincer sa va spun, la ce serparaie e si pe la Vatican, nu m-as mira sa apara niste poze cu „bunga bunga” cu niste tinere burundeze de 10 ani …

  8. mishteaux anticipa ca in 24 Martie … USA va avea probleme politice majorte … geigantic deosebite celor prin care-au trecut
    bine prognozat , cu bine rusii la jumatatea lui Decembrie

    Problema „24 maertie” in ca in lucru = va fi ceva cu totul deosebit ( si ATENTIE: de neghicit azi … tulburator de exact insa … ATUNCI !)

    PS: Na fost mishteaux cum i-a ghicit mishteaux pe rusi 😉 ?

    Nu e straniu cum mishteaux stie ca … propaganda de-a ascunde o CRIZA CICLIC-CAPITALIST_INFLATIONARA prin PLANDEMIE e sortita esecului … 😀 ?

    FED-ul a zis ca inflatia nu e de „corectura” ci ca se VA SIGUR TRANSFORMA intr-o STAGFLATIE (in care preturile cresc prin devalorizarea banilor salariile insa scad prin ne-adaptarea la preturi ! )

    😉

  9. @mishteaux, Nu numai ca Ucraina nu a atacat prima, ci nefiind de acord cu tine nu a atacat deloc…

  10. Asa cum vaduva lui Mao, sefa bandei celor patru, era vocea si bratul acestuia, asa si cardinalul Bergoglio aka papa Francisc este vocea si bratul oligarhiei internationale de la Davos. Vaticanul si UE sunt doua piese esentiale ale guvernantei mondiale papusata de
    aceasta din urma.

  11. Mda …complet incapabil de-a intelege mesaje subtiule …acest unul … care-mi raspunde (neintrebat!) !

    🙂

  12. „mishteaux spune:
    16 OCTOMBRIE 2021 LA 23:54
    @Anonim …faza cu ce le deja scris rusilor la mijlocul lui Decembrie ti-am zis-o personal tie ( rusii nu ma intereseaza desi stiu despre ei cat stiu despre toti …TREBUIE !)N

    ti-am zis-o doar ca sa vezi ca TU … chiar rusofil fiind …trebuie sa i te inchini (la figurat, desigur ! = acceptandu-i cuiva superioritatea intelectual-PREDICTIVA !)

    ti-am zis-o doar ca sa vezi de ce-o sa trebuiasca la mijlocul lui Decembrie (rusesc) sa mi te-nchini !

    Inca ceva … te asigur SINCER ca n-ai vrea = nu ti-ai dori sa sti cate-s obligat eu sa stiu … si …stiu !

    :*

    (ne revedem in Decembrie … inca ceva: rusii vor reusi , cu pierderi totusi, sa „treaca peste” ! Eu as fio atent la conducte … zi si mai ales noapte din satelit …mai ales la submarine !)

    In fine …vorbim in Decembrie ? ! Cand mi te vei inchina sau TE vei renega pe tine insuti !

    [nu mai judeca omul dupa aparente :))))))))))))))… rareori,m totusi, te poti insela massiv !]”

    UNDE VEZI TU IN misterioasele SI DE FACTO INTERZISELE mele preanuntari INTELLIGENCE
    ceva asemanator celor ce mi le atribui ?

    Nue Rusia rezolvata fara pierederi … n-a fost la EXACT mijlocul lui Decembrie acordul PUBLIC al CHINEI
    de-a faca front-comun cu Rusia contra USA ( economic macar …desi asta se va vedea in martie !)

    NU-s mai mult decat un PROFET aiurea „ghicind” din timp exact ce va fi !

    @Ziua de dupa …pentru ca ma sacai iti mai spune ceva ATENTIE PROFETIC si deloc la mishto: BIDEN va inceta de-a mai fi presedinte din Martie (remember this ! == va fi ultima „profetie” /desecretizarea-personala pe care v-o mai spun !)

    ATENTIE la 24 Martie …pentru ca TOTUL e deja minutios planificat ! Planul e deja de ieri(sambata) pus in actiune … culminand in 24 Martie ! …

    Da … pana atunci pot fi considerat un habarnist …ce pot fi insa dupa un EXACT ante-prezis 24 Martie …numit ?

    🙁

  13. Sau MISHTEAUX le organizeaza astora (Gerhard Ludwig Müller, si-s „multi”) IDEOLOGIA sau si-o gandesc ei in dependent
    DUPA ce-a nascut in miultea lui mishteaux …
    ce se vede e ca mishteaux CHIAR LE STIE DINAINTE !

    PS: Ca sa intelegi C O M P L E T un mai destept decat tine trebuie sa NU ai mai putin de 20 de puncte IQ diferenta fata de IQ-ul lui !

    mishteaux are IQ>145 …. = @Ziua de dupa …mai bine astepta data asta FATIDICA si nu-ti mai bate capul cu ce nu-ntelegi !

    Exact cum n-ai inteles nici cu „mintea de pe urma” ce ti-a fost tradat
    despre „faza cu Rusia” inca de pe vremea cand nici macar „serviciile secrete” ale poulimii nu stiua ce si cum !

    3301 :*

  14. Apropo de „atentia la conducte!
    NORDSTREAM ” va fi aprobat si va curge IMPOTRIVA INTERESELOE AMERICANE IN EUROPA… gaz de la GAZPROMUL ruso-teuton(!) prin ele !

    :*

    Exista planuri tactice si exista planuri STRATEGICE … la ultimele deja USA (in faliment INFLATIONAT si cu dollarul in implozie) au pierdut …si
    CAPITALISTII GERMANI nu cred in vorbe … ei vor marfa …marfa care n-are miros rusesc sau chinezesc sau americanesc ci doar MEREU
    miroslul … PROFITULUI ( pe scurt nemtii si restul capitalistilor lumii sunt cu americanii cat le aduce profit asta … cand le aduca altii profit sut cu altii …ASTA DACA INTRE TIMP prin „GREAT RESET” nu vor fi transformati (visul evreului KM) in comunisti-de-piata-nelibera … (nu cred asta si cred caq CAPITALISMUL va invinge si RESETISMUL protestant-democraticoid-yankeu !

    Vom vedea daca un istet cu palmares de „predictii futurologige”, ca mine are dreptate …sau rataciti talambi (cazuti din PISA) pricep macar ce „anticip” …ochi pe lume … ca urmeaza chestii de neanticipat prostilor …C U R A N D !

    :*

    (Atentie la sfarsitul domniei lui JOE !) 😐

  15. Tu isteatzo … cine, oarecare „de pe strada”
    mai stia inca din „16 OCTOMBRIE 2021 LA 23:54″
    ca rusi vor avea problema pe care deja au avuto in Deembrie ???
    #

    Raspunde logic mla intrebarea de mai sus : Cine putea sti sigur din ” 16 OCTOMBRIE 2021 LA 23:54″ ce proble vor avea CU SIGURANTA rusi in Decembrie
    daca n-ai fi talamba ai sti ce pot
    doar raspunzandu-ti la intrebare . CINE ?

    (Mare ATNETIE … dupa 24 Martie Biden nu va mai fi presedinte ! S-a hotarat ! Laudati-mi „sursele” atunci ! Injurati-ma acum ! Nu viceversa ! Cred c-ar trebui intre timp sa stiti ca nu-s aceea care par a fi ! 😉 :* )

  16. „Ziua de dupa spune:
    19 DECEMBRIE 2021 LA 9:25
    @mishteaux, Nu numai ca Ucraina nu a atacat prima, ci nefiind de acord cu tine nu a atacat deloc…”

  17. Aici a zis asta:
    the master of your mind spune:
    11 DECEMBRIE 2021 LA 17:15
    OARE
    mai rade cineva acum de pre-predictile straniului mishteaux
    relativ la problemele rusilor de-acum din Decembrie ?

    ?

    Stiu MIHSTEAUX e un fel de „First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”
    nu ma indoiesc ca are IQ>145 ! Emereu inteles doar cu „mintea de pe urma”

    Mare atentie la „mijlocul lui Decembrie” (atentie la faptul ca: daca n-ar fi programat sa urmeze ceva NU V-ASI atentiona!
    Va mai dau o farmitura INFORMATIONALA de TESTAT daca-s intradevar …in spatele mishtoului si-al clowneriilor . TATA LOR !

    UKRAINA va ataca prima !

    remeber this , later !

    ?

    :*

    ABSOLUT si PUNCTUAL: „Ucraine va ataca prima !” exact cum e scris , punctual si nu e ca Ucraina nu va ataca sau vor ataca rusii primii ! PS: Laudati-mi methodele prin care ajung la astfel de informatii … dupa …eventual dupa „24 martie” :*

  18. @Ziua de dupa

    CLAR !
    Am scris ca Ukraina v-a ataca prima ( de unde ai cocnlculzionat tu ca Ucraina trebuia sa atace pana acum … te rog arata-mi ! )

    Tu nu sti citi nici macar asa PISA romaneste d’apoi sa „citesti pe diagonala” !

    ATENTIE la „24 Martie ” asta o spun calendaristic nu ca faza cu : „NU Rusia v-a ataca prima! 😉 😉 😉 „

  19. @Ziua de dupa

    CLAR !
    Am scris ca Ukraina v-a ataca prima ( de unde ai cocnlculzionat tu ca Ucraina trebuia sa atace pana acum … te rog arata-mi ! )

  20. „Sunt curios cum ai ajuns la concluzia asta ! Unde-a zis mascariciul profetic, asta ? spune:
    19 DECEMBRIE 2021 LA 12:24
    „Ziua de dupa spune:
    19 DECEMBRIE 2021 LA 9:25
    @mishteaux, Nu numai ca Ucraina nu a atacat prima, ci nefiind de acord cu tine nu a atacat deloc…”

    Unde scrie ca Ucraina trebuia sa deja atace ?

    PS: Recunosc … SI REPET :

    UKRAINA v-a ataca prima ! Tine mineta asta ! ……(desi nu e pentru mintea ta seriosul meu mesaj !)

    MDA !

    (fie cum zici tu si cum nu inteleg_ca_e 😉 cei care-mi inteleg SI RESPECTA ….”profetiile” niciodats gresite pentru ca din SURSA „lor” ! :

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.