Tanczos Barna: Blue Air să reia imediat zborurile

Ministrul Mediului a spus că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situația și să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.

„În legătură cu suspendarea zborurilor de către compania Blue Air, Ministerul Mediului face următoarele precizări: conturile au fost blocate de AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu – n. r.) din cauza faptului că Blue Air are o datorie de peste 28 milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanţe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie. Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-şi onoreze obligaţiile faţă de călători, să-şi onoreze obligaţiile faţă de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeşalonare a acestei datorii şi de a rezolva pe care legală acest diferend”, a spus ministrul Mediului.

El a subliniat că Blue Air are obligaţia de a plăti această datorie la bugetul AFM, deoarece nu a achiziţionat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligaţie respectată de celelalte companii aeriene.

„S-a ajuns în această situaţie datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea. Subliniez încă o dată că această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor. Ministerul Transporturilor, prin licenţa pe care a emis-o, nu a condiţionat niciodată activitatea acestei companii în acest fel şi nu le-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor. Solicit companiei Blue Air să se adreseze imediat AFM şi să rezolve pe cale legală acest diferend şi solicit, de asemenea, să reia imediat toate zborurile şi să-şi onoreze obligaţiile faţă de călători”, a reiterat Tanczos Barna.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu Tanczos Barna, să deblocheze situația de la Blue Air: „Nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară”.

„Am vorbit să deblocheze situația, pentru că nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba de 3.000 de români (…) Am vorbit cu domnul ministru și urmează să analizăm și să luăm o decizie”, a afitrmat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

20 de Comentarii

  1. Am si eu o intrebare: avioanele ale americane care se foiesc zilnic deasupra Romaniei degeaba, or fi platind certificate verzi? De ele nu se leaga Tanczos Barna. Si ce mai cauta boanghenul in functie?

  2. bai zanzosh, bai sabotorule dece sanctionezi tu doar copaniile romanesti? asa ai sarcina dela vecini – sa moara si capra vecinului, nu numai malevu sefei tale!

  3. Tanczos Barna – etnic ungur. Wizzair, concurentul direct al Blue Air, firma ungureasca. Coincidenta?

  4. Certificatele pentru gaze cu efect de seră sunt o hotie a oligarhiei in cardasie cu guvernele corupte din Europa prin care mai fura niste bani multi de la cetateni. Exceptand UE (Ultracorupta Europa) nicaieri in lume nu exista asemenea certificate cu care bogatasii sa mai fure niste sume colosale de la cetateni. Banii ii platesc firmele si corporatiile, dar toti banii astia se reflecta apoi in preturile catre populatia, singura care plateste in mod real. Atata hotie si jaf ca in UE nu exista nicaieri in lume, dar Ursula numeste asta democratie si ecologie, de grija poluarii planetei tot banditii astia zboara numai cu avioane private. Oare banditii astia ghiftuiti platesc certificate verzi la avioanele lor private?

  5. Păi, o treabă care nu sare in ochii și mintea nimănui,.. Un mediu nu devine mai curat in urma unei sume mai mari sau mai mici achitate către un stat impotent mafiot..ci e tocmai prin interzicerea de zboruri,. Prin oprirea unei activități care evident poluează masiv, Iar românu, pasăre cioară călătoare, să treacă inapoi la tradiție, adică măgarul și teleguța..sau mersul pe jos.. Simplu,..

  6. ha ha ha ha ha ha

    „El a subliniat că Blue Air are obligaţia de a plăti această datorie la bugetul AFM, deoarece nu a achiziţionat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligaţie respectată de celelalte companii aeriene.”

    eu zic sa le plateasca toate companiile aeriene pentru toate cursele efectuate de cind s-a inventat aviatia civila…

    ce sint acelea certificate de gaze cu efect de sera si cine e beneficiarul real al acestora?

  7. Firma securista cu datorii la.stat, Viorica cu epoleți a primit comanda de la serviciile.subordonate serviciilor americane sa stea culcat

  8. e ăla care a distrus hocheiul romanesc ca șef al Federatiei Romane de Hochei pe gheață si care a lasat doar zona bo zz goreasca, ba a și ajutat zona cu sume imense de bani de la guwernerele României pe lânga darurile de la buda cu pestă.
    Ăsta atacă pe față tot ce-i românesc si nimeni nu vede?

  9. Cum sa reia zborurile ma, daca nu mai are voie sa foloseasca conturile sa plateasca pilotii si personalul de zbor? Cea mai mare densitate de prosti acum in functii. Si hoti. Mai mare hotie ca asta cu ecologia si stoarcerea de bani pe asa zisele „certificate verzi” emise de niste hoti care isi umplu buzunarele n-am vazut. Cea mai mare si banoasa afacere asta cu „verzii”. Prostirea si saracirea populatiei in stil mafiot.
    Ca sa nu mai zic „blocarea conturilor” e o masura absolut tampita, nicaieri pe lume nu se blocheaza conturile companiilor decat ca ultim resort din respect pt compania respectiva care da de lucru la oameni, la noi ca in jungla africana se recurge la aceasta metoda idiota pana si la cetatenii obisnuiti.

  10. Am prieteni care se plang ca pentru datorii marunte si discutabile s-au trezit cu TOATE CONTURILE blocate de ANAF. Numai in Romania statul nu are niciun pic de respect pentru companiile private, joburi si angajati. Amenzile sunt atat de mari ca iti baga compania direct in faliment si angajatii in somaj dar nu le pasa.

  11. si-a batut joc de multi cetateni romani, daca nu gresesc TV era stirea despre 800 de zboruri de cel putin 100 de pasageri…deci intre 80.000 si 160.000

  12. E să faci cu CIUCĂ?
    E moale de tot . E general de armată?
    „Am vorbit să deblocheze situația, pentru că nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba de 3.000 de români (…) Am vorbit cu domnul ministru și urmează să analizăm și să luăm o decizie”, a afitrmat Ciucă.
    CIUCĂ ești prim ministru ,tata!
    Dă tu CIUCĂ ordin ca in interval de maximum o oră situația să fie deblocata situația. Ulterior aveți timp de să vă rezolvați litigiile cu taxele si banii datorati de Blue Air.
    Esti de profesie militar! Analizezi până vine inamicul peste tine?

  13. Tzantzosh Barza asta,cel putzin,este un distrus la cap,daca nu este un mafiot cu scop programat impreuna cu ala shef la AFM,complici in cine stie ce smecherie dubioasa cu tunul de rigoare legat de Blue Air.Pai daca le-au blocat conturile,asa cum declara chiar berbecul moghiorol de la „mediu”,cum sa plateasca aia de la Blue Air,pentru fiecare avion al lor,plinul cu kerosen pe fiecare aeroport unde se afla si unde nu vin pilotii lor cu banii in punga,iar acolo nu este nici benzinaria lu’ mama lor si nici nu dau aia combustibil pe caiet ca la o carciuma moghioreasca.Puteau sa le blocheze partial sume,sau sa le puna sub sechestru si sa le vanda vreo doua avioane cu executor judecatoresc si nu se le pricinuiasca miilor de calatori mizeria ce au comis-o,plus prejudiciul pricinuit firmei pentru impiedicarea de a-si face treaba,ceea ce este un abuz penal in serviciu din partea celor doi infractori,iar preludiciul alora fatza de calatori parca vad ca il platim tot noi toti daca firma da statul in judecata.Flacaii astia doi trebuie demisi imediat,sa plateasca ei prejudiciul creat de ei si trimisi langa Piedone care ala face acum puscarie in locul tuturor mafiotilor de genul astora doi.

  14. @ Oana,Ciuca era „obosit” si la fel si minishtrulu’ Grindeanu,ala de la transporturi funerare,care ei doi,in loc sa dispuna imediat deblocarea conturilor alora de la Blue Air,sau macar a unei partzi dintre ele,ca sa poata aia sa circulle,au plecat la culcare si,dupa cat am inteles eu,abia astazi,odihnitzi, barbieritzi si pomadati,au sa purceada sa discute problema in sedintza de guvern de pe la pranz,cand vor ajunge ei la servici,ca sa aloce vreo 5 meleoane de lei ca sa mearga Taromul dupa romanii ce asteapta afara ca sa ii aduca acasa,iar banu respectiv sa fie pus in carca alora de la Blue Air,asta dupa ce tot astia de la butoane le-au produs alora un prejudiciu blocandu-le conturile si astfel impiedicandu-i sa lucreze.Dar ce or face cu romanii care si-au luat bilete la Blue Air ca sa plece afara la munca? Cine mai plateste miscarea?

  15. Blue air voia sa se retraga de mult oricum, acum au gasit sansa sa arunce vina pe altii! NIste (editat) ordinare!

  16. Vaaaai saracii ce mai plangeti dupa ei, dar in anii trecuti cand anulau zboruri sau nu prindeati loc in avion cum era?? Dar de banii de la stat de ce nu spuneti nimic??

  17. Lipsa de profesionalism se numeste ceea ce face Blue Air! Mereu au fost niste hoti! Dar ajutorul de la stat? Ce-au facut cu el? Pai daca nu-ti platesti datoriile, tu ca om normal, ce patesti? Au avut atata timp la dispozitie sa-si repare situatia si s-au facut ca ploua. Acum le e greu si da vina pe unul, pe altu. TIPIC! Tipic neseriosilor ca ei! Barna are dreptate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.