Tesla, un nou record

Producătorul de autovehicule electrice Tesla a anunţat că în 2022 a livrat peste 1,31 milioane maşini, cu 40% mai multe comparativ cu anul anterior, când a livrat 936.000 de unităţi, relatează agenţia EFE.

Compania, fondată de Elon Musk, a bătut un nou record de livrări – cifra cea nai apropiată de cea a vânzărilor, pe care nu o divulgă – şi în ultimul trimestru al anului, prin livrarea a peste 405.000 maşini, conform unui comunicat.

Însă, livrările din această ultimă parte a anului au fost mai slabe faţă de estimările analiştilor, care preconizau un nivel între 409.000 şi 433.000, potrivit firmei de consultanţă FactSet.

În ultimul trimestru din 2022, Tesla s-a confruntat cu dificultăţi de producţie în China, din cauza valului de Covid 19, şi, de asemenea, a aplicat reduceri de preţ în această ţară şi în SUA, ca urmare a scăderii cererii.

În comunicat, reprezentanţii companiei menţionează că anul a fost unul bun „în contextul problemelor importante legate de Covid şi de lanţul de furnizare, pe parcursul anului”.

În datele publicate, Tesla combină livrarea de autovehicule din gama înaltă, Model S şi X cu cele mai accesibile, precum Model Y şi 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Sînt baiuri de fapt: „record de livrări – cifra […] pe care nu o divulgă”.
    Toți cei ce-și cumpără mașini electrice ar trebui puși pe o listă deoarece fie (1) sînt dobitoci dar cu salarii mari, bani de aruncat, deci funcții mari și atunci trebuie puși unde le este valoarea, fie (2) sînt profitori ordinari din banii tuturor, subvenții. Nu de alta dar să știm cu cine avem de-a face.
    Un fel de lista rușinii cu cei ce-au susținut injectarea cu forța, listă pe activenews.
    Parcă văd că reciclatul bateriilor se va face tot pe bani de la buget adică ai tăi și-ai mei.

  2. Daca statele n-ar subventiona masiv cumpararea de masini electrice s-ar mai vinde ? Se suptventioneaza si schimbarea bacteriilor ?

  3. O masina electrica nu prea utila fara retea nationala statii de incarcare. De unde se alimenteaza mii de statii de incarcare care producatori de electricitate de mare capacitate, care nu exista, alta discutie. Bicicleta, trotineta, moped de acasa la market merge dar din judetul A in judetul B isi poate arata limitele mai ales in conditii de vreme rece. Daca are ceva care atelier auto ii poate asigura un service minimal. Nu e din motive ideologice, ci din motive practice ce fac in mare parte inutilizabile masinile electrice pentru neavizati.

  4. O masina electrica nu prea utila fara retea nationala statii de incarcare.

    De unde se vor alimenta aceste mii de statii de incarcare care producatori de electricitate de mare capacitate, care nu exista, alta discutie. Bicicleta, trotineta, moped de acasa la market merge dar din judetul A in judetul B isi poate arata limitele mai ales in conditii de vreme rece. Daca are ceva care atelier auto ii poate asigura un service minimal.

  5. Trebue sa fi cel putin idiot ( daca nu cumva faci jocul atelierelor de reparatii carora le cade nasul) daca sustii ca masinile electrice sunt o problema si nu o exceptionala realizare

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.