Trump cere desființarea Constituţiei SUA

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a cerut sâmbătă desfiinţarea Constituţiei americane, insistând din nou asupra acuzaţiilor sale că ar fi pierdut în urma unei fraude alegerile din 2020 în faţa democratului Joe Biden, relatează agenţia EFE.

Trump a transmis acest mesaj pe reţeaua sa de socializare Truth Social, în urma publicării pe Twitter a unor emailuri interne ale acestei companii care arată cum aceasta a blocat înaintea alegerilor prezidenţiale un articol despre afacerile lui Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă.

În mesajul postat pe Truth Social fostul preşedinte scrie că ”Partidul Democrat şi Comitetul Naţional Democrat” s-au folosit de marile platforme de social-media pentru a reuşi o ”fraudă masivă” la alegerile din 2020.

”O fraudă masivă de asemenea tip şi magnitudine permite să se pună capăt tuturor regulilor, normelor şi articolelor, inclusiv a celor din Constituţie”, a apreciat Trump.

Casa Albă a reacţionat condamnând această poziţie a fostului preşedinte republican. ”Nu poţi iubi America doar atunci când câştigi. Constituţia SUA este un document sacrosanct care a garantat timp de peste 200 de ani ca libertatea şi domnia legii să se menţină în marea noastră ţară”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui Joe Biden.

Puţin mai devreme, noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a anunţat pe reţeaua sa de socializare va publica pe această temă o a doua serie de informaţii, pe care le-a denumit ”Arhivele Twitter”.

Musk a distribuit anterior o serie de mesaje ale jurnalistului Matt Taibbi, în care este detaliat, citând documente interne ale Twitter, modul cum această platformă a acţionat pentru a limita cât mai mult distribuirea unui articol din New York Post despre afacerile lui Hunter Biden când tatăl acestuia era în campanie electorală înaintea alegerilor.

Taibbi dezvăluie astfel cum angajaţi ai reţelei de socializare, care primea atunci donaţii substanţiale din partea Partidului Democrat, au diminuat distribuirea acelui articol şi au eliminat linkurile ce trimiteau la acesta inclusiv în mesajele directe, invocând drept justificare politica societăţii referitoare la materialele piratate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

25 de Comentarii

  1. ASTA VOR Editat…FARA PRIMUL AMENDAMENT ,AL DOILEA ….FARA CONSTITUTIE…SINT ORGANIZATI ,NEOCONSERVATISMUL NEOLIBERALISMUL….IL FOLOSESC PE TRUMP CA SA ARUNCE PE MASA IDEEA SA VADA REACTIA AMERICII….200 DE MILIOANE DIN 330 SINT ANALFABETI SI DEJA SPERIATI DE COVID ,COMUNISM,FASCISM,TERORISM ETC …TEORETIC OAMENI CARE NU GINDESC SI DOAR CRED SINT USOR DE MANIPULAT…LI SE STIMULEAZA ….INTELIGENTA EMOTIONALA…SI CEDEAZA USOR…

  2. Am comentat la un ziar acim cativa ani’ nu Cotidianu. Imi apareau comentariile si le vedeam. Intrand pe alt calculator nu se mai vedeau comentariile. Adica vorbeam singur. Netul este o ARMA HIBRIDA. TRUMP are dreptate. Ce nu stie el este ca UN GRUP CRIMINAL ORGANIZAT ‘ de minoritari’ are un plan facut acum 10 ani de cucerire si inrobire a tuturor tarilor folosind si armata americana.

  3. Acuzatie nedovedita printr-o citare, pe principiul babelor: daca nu putem sa-l batem, macar sa-l vorbim de rau. „Unde-i baba, sa-i rup laba” ?

  4. Probabil ca asta a fost si scopul intrevederii intre macroul de Sena si Musk … tataie Brandon i-a spus pulifriciului sa faca orice, chiar sa-l stringa si de git pe Musk, numai ca acesta sa nu scoata in public zoaiele familiei Biden !

  5. Fascism, colaborarea STAT-PRIVAT… si mai grav decat pseudojurnalistul Cotidianul povesteste, este ca FBI-ul avea linie de contact deschisa la TOATE retelele de socializare mari, la departamentele de cenzura, pardon „Trust and safety”, in care indicau moderatorilor pe cine si ce sa cenzureze, baneze, ascunda din trafic, etc. De unde aveau intruniri odata la 2 luni ajunsesera in perioada dinainte de alegeri sa le aiba de 2 ori pe saptamana. Si intr-un mod similar au procedat si marile agentii de presa si ziarele, au cenzurat masiv sau au clasificat ca dezinformare orice stire ce nu convenea sistemului. SUA a devenit un stat captiv sistemului politienesc, FBI-ul e in toate, mai rau decat era STASI-ul si Secu la noi.

  6. Mai exista Constitutie in SUA? Din cate stiu si se demonstreaza, Constitutia Romaniei e pe linie moarta, nicio lege nu se respecta! Si, daca ar fi legi complete cu normele de aplicare, ori sunt cu dedicatie, ori sunt ocolite sau la limita legii!

  7. In epoca Internetului si votului electronic este o prostie sa iti alegi Presedintele prin Vot Direct. Vezi SUA, Brazilia aflate in prag de razboi civil…Internetul este adevaratul competitor nu cei doi candidati. Pana si progresistul Geoge Soros considera Sistemul chinez ca fiind bun de urmat….Prin vot direct se pot alege corect parlamentarii. Iar parlamentarii aleg presedintele, ca in Germania, Italia, unde nici nu se pomeneste de fraude electorale.

  8. Americanii iar au dovedit ca sunt in urma.Constitutia Romaniei deja nu mai exista.

  9. „In epoca Internetului si votului electronic este o prostie sa iti alegi Presedintele prin Vot Direct.”

    La cine stau voturile pe net, bey sluga securista ? Si nu mai fa confuzia intentionata intre mai multe forme de presedinti, in statele citate, presedintii reprezinta, nu conduc. Alegerile prin reprezentati nu sunt democratice, votantul reprezinta dorinta sa, nu ale celor care l-au votat !!! Tu al cui reprezentant esti ?

  10. Check this out:Dr Drew pe 2 Decembrie, cu doi patologi despre vaccinul lui Fauci.Cheaguri în vene de până la 30 cm lungime, recrudescență abruptă a cazurilor de cancer la copii post vaccin, peste 40 de tipuri de cancer cu celulele T inactivate de proteina spike.Mecamismul exista de ani buni și era folosit doar pentru mărirea recepției la chemoterapie și în cazul bolilor genetice, pentru modificarea genomului.Au trecut cu buldozerul peste legile siguranței cetățeanului cu ideea precisă de a face bani și complet indiferenți la ce va urma, hotărâți să scape trăgând batista pe țambal.Dacă au făcut asta, vă dați seama că n-au nici un respect față de orice lege, călcând în picioare cu impunitatte legea anti gain function și pe cea a medicamentului.Dacă au făcut asta, pot face orice, pentru că nu pot fi trași la răspundere de o lege de formă.Mă întreb unde au fost patologii români până acum.

  11. Secretarul american de stat Antony Blinken a atras atenţia duminică asupra faptului că SUA se vor opune creării de către noul guvern israelian condus de Benjamin Netanyahu a unor noi colonii în Cisiordania ocupată şi i-a mai cerut acestuia să respecte „principiile democratice fundamentale”, făcând aici referire la „drepturile persoanelor LGBT+”.

    Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken
    Foto: Alex Brandon / AFP / Profimedia
    „Vom continua de asemenea să ne opunem fără echivoc oricărei acţiuni care pune în pericol soluţia a două state, mai ales extinderea coloniilor, măsuri în vederea anexării Cisiordaniei, perturbarea statu quo-ului istoric al locurilor sfinte, demolările şi expulzările, precum şi incitarea la violenţă”, a indicat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, într-o intervenţie în cadrul grupului progresist american pro-Israel J Street, relatează France-Presse și Agerpres.

  12. FAKE NEWS!
    („dishonest media” a fost PRIMA sintagma a lu Trump,
    „the true nature”)

  13. Antiaxon ceea ce spui tu este real ….in fond viitorul știirilor personalizate se va da drumul în curând de ani de zile urmaresc presa atât ProRusa cât si cea AntiRusa iar concluzia este că se creează 2 realități (fix ca in cei antivacinisti și provaccin,antiPsd și antiPNL) se elimină din spațiul public total lucrurile amestecate (adică vaccinul are și el rolul lui doar că nu există șanse ca el sa nu funcționeaze căci virusul se modifică rapid adică mesajul pur rațional ) pe posturile oficialele se face campanie provaccin in timp ce pe internet sunt lăsate (dacă vor sa cenzureze o fac cu mare lejeritate dar nu o fac ) sa circule mesajele total opuse vaccinului ceea ce vor să creeze o percepție asupra celor care se vaccinează cât și asupra celor care nu se vaccinează fiecare este motivat să-si susțină decizia luată …. cu argumente de tot felul in spate există niște softuri care fac analize complexe asupra activității noastre …. Nu o văd ca pe un lucru rău sau bun … dacă ai sub 35 de ani cazi in capcana asta ori pro ori anti asta este datorită lipsei de experiență dar când analizezi atent aceste evenimente și când ai studiat Revoluția din 89 din Romania reiese ca poporul sa răsculat împreună Mircea Dinescu …dar dacă o pui in contextul internațional constați că chiar in Rusia sa prăbușit Comunismul odată cu toată Europa de Est …e și de aici rezultă că tot ce a fost in Romania a fost o regie 😉 găsesc elemente asemănătoare si in primul război mondial și in al doilea pentru că adevărul este unic asemenea amprentei noastre …fiecare gândește după experiența sa personală și tipul sau de gândire experiența copilăriei educația nivelul de cultură ..traumele emoționale gradul de frică etc ……omul fiind unic viziuniile fiecăruia sunt diferite

  14. Trompet este un fel de Dragnea. Face orice sa scape de puscarie. Ceea ce va face puscarie ca un dobitoc ce este.

  15. Hai Trump. Aduna globalistii ca pe gandacii care stau prin gunoaiele Clotildei.

  16. 1 Editat esti tu Editat globalist Mama,ce tare esti. Bravo ma dac liber. Romania,cu suveranisti ca voi este nimic. Tu pricepi ceva de realitatea de azi? O tara izolata”suverana” nu are sanse de supravietuire. Tot nu pricepi? Folosesti tehnologie,ai net de la sateliti ce nu apartin Romaniei,vizionezi filme non-romanesti,la televizoare non-romanesti. Cumperi portocale de Craciun. Asta este globalismul. Un schimb de marfuri, cultura intr-o armonie. Stai naibii in satul tau fara asfalt si te izoleaza fraiere.

  17. 1 Suveran nu inseamna izolat, nataraule )) Noroc ca nu ai habar de tine si de ridicolul sloganelor tale obosite si gaunoase.

  18. este luat din context si folosit impotriva lui. Trump s-a referit cumva la „suspendarea” acelor articole, retroactiv pentru a se putea repune in situatia anterioara faptul ca, in fapt A CASTIGAT ALEGERILE. ceea ce ar insemna ANULAREA PRESEDENTIEI DEMON-RAT-bideu. desigur, ceva imposibil de facut. si chiar daca ar putea fi facut PRIN ABUZ, NU TREBUIE SA SE INTAMPLE VREODATA ! precum si interpretarea lui (copilareasca) asupra vointei si intentiei Parintilor Fondatori. Trump a spus de-a lungul timpului multe lucruri trasnite, multe intr-un context. din nefericire a deschis calea blamarii publice inclusiv din partea republicana, care in acest moment este scindata. republicanii care au castigat in mare parte in sua, sunt in fapt, multi dintre ei, tot paiatzele globalistilor si chinei care ii manevreaza. asta NU se spune : hush-hush! personal, mai cred ca postarea Presedintelui Trump este facuta de un „membru” al organizatiei, strecurat la butoane. Probbail ca va iesi cu o explicatie. Constitutia SUA este cea mai buna din lume! FREEDOM AND PURSUIT OF HAPPINESS FOR ALL !

  19. Votul lui axon mi-a mancat 18 ani din viata si mai urmeaza vreo 2. Ii doresc sa traiasca cat mai multi ani, cum i-a urat CIA lui Hilara Clintona !

  20. astrobalamuc Ba teleaca: in vorbirea tampitilor patrioti romani gen hauristi, pesedisti,suveranitate inseamna sa fii cu rusii. Sa te izolezi de UE si NATO. Dar nu te-ai prins. De cate ori Ro a dorit suveranitate le-au dat bolsevicii si comunistii numai suveranitate de ati ramas si acum niste mujici. Este ca ai picat de prost si de data asta ? dat

  21. 1 Consulta DEX-ul si lasa vrajeala de tefelist controlat mental si poate imi vorbeste acordat gramatical, ca eu nu ,,ati ramas”. Eu vorbeam cu tine, nu cu turma din care faci parte. Si intr-adevar la nivel politic in acest sistem suveranitatea este intangibila pentru ca este antagonica cu natura totalitara a lumii in care traim. Dar la nivel individual inseamna sa iti exerciti liberul arbitru, care nu inseamna sa iti alegi dimineata genul pe care sa il porti de ziua ta. Sclavii multumiti de conditia lor, nu au decat sa creada ce vor, mai sunt destui care cred ca in cer sta un mos care cand e plin de iubire, cand e razbunator.

  22. astrobalamuc Vrei sa repet? Suveranitatea, patriotismul,nationalismul, dacii liberi traditionali si BOR-fasi au ajuns niste teme folosite de cine? De toti hotii,oportunistii,nesimtiti ce folosesc narativele rusesti. Da ma, tema suveranitatii este de sorginte rusnaca. Traim dupa DEX sau dupa realitatea actuala? Daca traiesti in UE nu mai esti suveran? Sau nu,ca ti-au luat UE traditiile, suveranitatea si credinta .”tefelist controlat mental”? Ia-te dupa DEX si explica cuvintele:tefelist, controlat,mental.

  23. unu’ singur si agitat: frate ce ai luat? nu-ti iese solda pe ziua de astazi? simti ca-ti fuge preshu’ securicilor care te platesc de sub picioare? esti lipsit de logica in primul rand. sau incerci sa manipulezi, dar nu prea iti iese. din nefericire pentru matalik s pentru tradatorii pe care-i slujesti, multi romani au inceput sa se destepte si sa vada ce se intampla.inteleg ca nu vrei sa cauti adevarul – este optiunea ta. noi vrem sa stim adevarul. il cautam si il gasim. tu ramai pe „craca ta” de 1 singur.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.