Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea

Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum şi Flota Rusă de la Marea Neagră staţionată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean.

„Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra.

„Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară”, a adăugat el.

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Şerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas. „Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacţionat spunând că remarcile lui Havrîlov confirmă necesitatea „operaţiunii militare speciale”, denumirea oficială a războiului în Rusia şi care urmăreşte, printre altele, „denazificarea” şi „demilitarizarea” Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

34 de Comentarii

  1. Prostovanul asta stie ca rusii bombardeaza cu rachete lansate de pe suptmarine ? Daca nu stie, o sa afle, in cer.

  2. Mergand pe drumul asta urcanii o sa se trezeasca cu o ciupercuta peste Kiev cat de curand.

  3. Ar fi bine și pentru noi să-i scoată pe ruși din Marea Neagră, dar va fi greu.

  4. Rusii distrug zilnic poduri importante de pe teritoriul Ucrainei. Distrugerea podului lui Putin e un obiectiv pe deplin legitim, având în vedere ca pe el se tranzitează și echipament militar pentru invazia rusa și retur furaciuni din teritoriile invadate.
    Sevastopol ul de asemenea este folosit pentru alimentarea navelor cu rachete anticivili

  5. „Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară”, a adăugat el.Nebunul asta cred eu ca simte nevoie de niscaiva arme nucleare! Le vor da rusii din plin, gratis! De nu vor mai exista ei ca ” tara ” !

  6. ar fi bine ca neprietenii rusi sa fie inlocuiti de inamicul ucrainean? hai ca-ti umbla mintea de scartzaie

  7. 1. Când Ucraina a forțat, in 2014, evacuarea, in … 24 de ore !, a Flotei rusești de la Sevastopol, a pierdut toata Crimeea.
    2. Când Ucraina amenință, in 2022, bombardarea Flotei rusești din Crimeea, îmi este tema de pierderi / consecințe mult mai grave.

  8. Rusii au inceput ,,denazificarea ” Ucrainei , ucrainienii vor incepe destalinizarea si deputinizarea Rusiei … Oricum ,nu este bine deloc pt Europa in primul rind .

  9. Dar parca 70% din populatia din Crimeea este rusa si ca nici tatarii nu merg cu ucrainienii? Comediantul joaca haotic tras cu cheia din exterior.

  10. Se vehiculează zicerea conform căreia „copii spun lucruri trăsnite”.
    Ca să mă conving de faptul că lucruri deștepte spun doar adulții, te întreb : cine/ când / cum vor fi cucerite teritoriile rusești de la Marea Neagră / Marea Azov, dintre Ucraina și Georgia ?

  11. Criminalul din kiev ar fi bine să citească cum a ajuns ukraina sorosistă țară!!!…Să-l citească pe Stalin!!..
    Cat despre război, să aibă grijă ca unde pune talpa rusul nici iarba nu crește…

  12. Astea nu sunt ideile lui Zelenski,nimic din ce spune el nu este produsul mintii lui.El este un drogat si nimic mai mult.Dar daca ne gindim ca are un preten la Casa Alba in Washington,la fel de smintit,provocator si agresiv,atunci stim ale cui sunt ideile.

  13. Ucrainenii sunt atât de spălați pe creier de Soros încât cred că pot sa atace rușii și în Siberia. Ucrainenii cred că europenii sunt dispuși să-și sacrifice nivelul de trai la infinit de dragul lor. Rușii trebuiau să-și delaboreze munițiile vechi de 60 de ani și au găsit un moment prielnic să le arunce în poponarilor ucraineni în cap. Succesuri guys!

  14. @ „Elena Popa”, 19 iulie 2022 la 19:48
    „bine și pentru noi să-i scoată pe ruși din Marea Neagră”…
    De ce, te temi să mai mergi pă Marea Karadeniz la ‘Stambul, ca să mai faci ceva lire tiurkejdi? …că jakî di chiele niagrî ț’-ai luat la orizontală în anii ’90, împreună cu toate suratele tale. Acum ai trecut la poziția în genunchi, că așa-i, cu vrîsta, ca șî la stăpînu’ $$oroș….[Rumburak]

  15. Și totul este un circ mass Media ..in realitate cei care conduc lumea se luptă cu mentalitatea Occidentului care trebuie să fie îmbuibat de Branduri să consume 4 litri de motorină pentru a cumpăra o pâine

  16. Astept cu mare curiozitate sa vad cum pierde Rusia peninsula Crimea si daca o sa mai existe ca tara! Au fost multi care au crezut ca termina Rusia, pe unul il chema Napoleon si au ajuns rusii in Paris. Pe altul Hitler si rusii au ajuns in Berlin. Si in primul razboi mondial toti generalii aia germani care au pornit razboiul. Obsesia vestului sa distruga Rusia s-a intors mereu ca bumerangul. Cand am descoperit ca Europa merge pe gazul Rusiei am inteles cat de prosti si rai sunt actualii lideri ai vestului .

  17. Aici e aici, e un clinci care poate ajunge direct spre romanica sau spre moldova cu dezastru in zone.

  18. „Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”
    :)))))
    Păi așa și eu sunt gata să dau o tură-n jurul soarelui, dacă am puterile lui Superman (am păstrat exprimarea din articol). Da’ nu le am așa cum nici Ucraina nu cred că va avea prea curând capacitatea să mai iasă pe mare (și, după cum merg lucrurile, foarte curând singura ieșire LA mare va fi prin Polonia).

  19. va rog, sa zicem ca Shelenskul va ataca peninsula. va rog insistent, in acele momente, sa nu dezinformati!
    incercati macar cateva minute inainte de a incepe cu dezinformari sa intelegeti ce s a intamplat cu noi in ultimele decade. va multumesc!…

  20. Dupa afirmatiile dementului aluia care spune ca ei vor putea distruge Rusia, atunci a devenit clar ca rusii vor rade acest guvern ticalos de pe suprafata pamintului, cu orice pret, inclusiv atac nuclear! Scopul lor a devenit acum public, nimicirea Rusiei si Putin a declarat ca vor folosi armele nucleare doar atunci cind va fi pusa in pericol Rusia ca tara! Si au ” materie prima ” din belsug, circa 6500 lovituri nucleare, in timp ce doar doua-trei rachete ” Sarmat ” sau ” Satan 2 ” cu focoase nucleare multiple, vreo 16 , si o viteza de citeva ori mai mare decit a sunetului, pot transforma Ucraina in o alta Sahara! Daca vor ataca Crimeea, teritoriu rus, atunci in citeva secunde vor disparea de pe suprafata pamintului.

  21. Doresc sa fac o precizare: nu sunt rusofil, nu sunt un admirator al lui Putin, dar ce face clownul asta este de domeniul irealului, de domeniul romanelor lui Kafka ! In scoala generala, liceu si facultate, la limbi straine eu nu am invatat rusa, ci franceza si engleza. Guvernele uncrainene ne-a umilit pe noi romanii, interzicind folosirea limbii romane a minoritatii romanesti din Ucraina, ne-au furat din teritoriul nostru si multe alte nemernicii ce nu incap a fi relatate in un simplu comentariu. Fireste, cei care sufera in razboi sunt oamenii nevinovati,femei, copii, virstnici, care au ca singura vina ca au ales ca presedinte pe acest clown care le-a promis ca va ” eradica ” coruptia si va lupta impotriva oligarhilor…cititi aceasta, va veti ingrozi ce afirma fostul sef al serviciilor secrete germane despre acest ” guvern ” mafiot…https://www.cotidianul.ro/razboiul-ucrainean-in-viziunea-unui-politician-german/

  22. Asta e ce numesc eu o gluma reusita !
    Pai, Rusii ar arunca Kiev in aer , la o adica.

  23. Panaramele astea de ucrainieni inca n-au auzit ca Napoleon…Hitler…turcii…au luat-o profesional cind a venit iarna ? 19 C la iarna in casa! …Voi romanii, care pe vremuri erati mai inteligentzi, trebuia sa realizatzi ca cu vecinii trebuie sa raminem totdeauna prieteni …dar voi nu…ati vrut bombe la Deveselu….si vinderea tarii pe 1 & !
    Acum spalati-va la iarna pe 1 $….!..O singura solutzie mai aveti….ROMANIA neutra….fara UE-uri…nato-uri si alte muiangerii si manelisme EUropene!….si toate astea pentru ca inca imi mai iubesc nitzel tara unde m-am nascut!

  24. Daca Belarusul ajuta Rusia, si o va face…numai aveti guvern in Kiev. Rusii va day o sansa. Noua ne-a luat 30 de ani sa intelegem ce „democrati” ne vrea Sorosh

  25. … iese la drumul Crimeii … Sau, pentru ca tot sintem in domeniul „fabulelor” din lumea animala si cum zicea cineva pe aici, drogatu’ asta din gasca lui Zelenski este ca un catel chihuahua care se apuca sa latre cu spume la bot la un dog german care trece prin apropiere … si care, la rindul sau, nici macar nu se opreste dar ridica unul din picioarele din spate si urineaza din plin pe bietul chihuahua ! …

  26. Daca vor ataca în orice directie nu neapart spre peninsulă o să iasă de-o bătaie cu strigături și show de zile mari. Abia aștept că la cît sunt de înrăiți si lucrați pe creier de srrvici&co eu zic că e f posibil să vedem un episod dur interzis minorilor pe media noastră.

  27. Banuiam eu ca Zelenski are tendinte suicidare, atunci cind trage pe nas substante „reconfortante” …

  28. Kievul nu va mai exista dupa 10 Mai a.c. daca urcanii in nebunia lor vor ataca Crimeea pana la aceasta data.

  29. „Ucraina nu va mai exista în frontierele sale anterioare. Crimeea, RPD și RPL nu vor mai face parte niciodată din Ucraina. Regiunea Harkov ar putea merge și aici. Acest lucru nu a apărut ca urmare a operațiunii militare speciale. Volodymyr Lytvyn, președintele Parlamentului ucrainean a spus odată: Ucraina este bine croită, dar prost cusută. Diferite părți ale țării — Donbass, Crimeea, Transcarpatia, Volinia și așa mai departe — nu sunt cusute într-un întreg și acum se destramă.

    În anii 1920, prin decizia lui Vladimir Ilici Lenin, Donbasul a fost livrat Ucrainei. În 1939-1941, Ucraina a primit Bucovina, Transcarpatia. Crimeea a devenit parte a Ucrainei în 1954. Ucraina are cel puțin șase părți care nu au fost niciodată unite în un singur întreg.”

    Un adevar trist pe care Zeli ar trebui sa il inteleaga pana va mai ramane ceva din tara sa.

    Deocamdata cei din centrul si estul Ukrainei nu simt razboiul, dar daca lui Zeli ii trece prin cap sa atace Sevastopol, atunci vor simti toti ukranii razboiul pe pielea lor. Vreau sa vad cat va mai rezista Zeli la putere si in cat timp se vor revolta, mai ales cei din Kiev unde 50% sunt rusi, iar vreo 75% vorbesc rusa in familie…

    SUA ii indeamna pe ukrani la gesturi imbecile, ca doar platesc cu viata ukranii….Sper ca mai sunt minti limpezi prin tara aia!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.