BREAKING NEWS Rușii s-au retras din Insula Şerpilor

Armata rusă şi-a anunţat joi retragerea din Insula Şerpilor, un punct strategic în Marea Neagră cucerit de Moscova încă din primele zile ale invaziei sale în Ucraina la 24 februarie, după mai multe săptămâni de bombardamente intense, informează AFP.

‘La 30 iunie, în semn de bunăvoinţă, forţele armate ruse, care şi-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Şerpilor, şi-au retras garnizoana de aici’, a indicat Ministerul rus al Apărării, afirmând că acest gest ar trebui să faciliteze exporturile Ucrainei de cereale.

Kievul anunţase anterior că trupele ruse au fost forţate să-şi retragă în grabă ceea ce mai rămăsese din garnizoana lor în Insula Şerpilor, în urma unei operaţiuni încununate de succes a forţelor ucrainene. Un anunţ în acest sens fusese făcut de Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

Totodată, şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat joi că forţele ruse s-au retras de pe Insula Şerpilor, un avanpost strategic din Marea Neagră, relatează Reuters. ‘KABOOM! Nu mai există trupe ruseşti pe Insula Şerpilor. Forţele noastre armate au făcut o treabă grozavă’, a scris Iermak pe Twitter.

În ultimele zile, Insula Șerpilor a fost supusă unui atac aerian puternic din partea forțelor ucrainene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

34 de Comentarii

  1. Eu am spus din prima zi, insula Serpilor nu poate fi aparata de NIMENI. Au inteles si rusii asta. Insula e prea mica ca sa suporte gama si volumul de armament necesar ptr a putea fi aparata.
    Nu stiu a cui va fi la final, dar acuma asa va ramane. Nici ucranii nu au cum rezista acolo, o singura racheta ruseasca rade tot.

  2. Da ne o nouă, romanachilor, sa facem niste păcănele cu manele acolo….pietroi sterp

  3. Să le dea Dumnezeu numai bine ucrainienilor! Cu rușii acolo era rău și pentru noi.

  4. Fake news! peste soldatul sovietic trece tancul si el se ridica se scutura de praf trage un gat de samagon si violeaza prima baba care ii iese in cale.

  5. Mda, evident. Oricine de pe insulă acu e țintă și candidat de hoit.. Acu e rusească,. dar dacă se apropie ukranul, acu știe că primește ghiuleaua de la 5 mii de kilometrii..

  6. Razboiul din ucraina aduce scumpiri. Este planificata confiscarea avuturilor rapid. Inflatia e globala. Ca sa fie paguba mai mare agenda verde este bagata la inaintare. In intreaga lume cureaua va fi strinsa. Supravietuirea va fi dificila pentru multi.

  7. Sarbatoare mare pe canaliile pupatoare de dosuri ucrane de mai sus, de parca le-ar fi fatat purceaua pe care o tin in dormitor, in pat ! (dupa ce si-au batut nevestele si le-au aruncat pe drumuri) … Sa vezi ca i-au pus rusii dop, ca la cada de la baie ! Cind or apasa pe buton de la Kremlin se scufunda dracu’ bolovanu’ si se duce la fund, cu tot cu trupele naziste „eliberatoare” (zexe !)

  8. acum ar trebui sa o recupereze romanii, sa vedem ce zic ucrainienii si rusii”cand doi se bat castiga al treilea”

  9. „Gest de bunăvoința” ❓ Astia acum se laudă de zor prin media iar amerilocul confiscă de zor iahturi de lux aparținind oligarhilor …””
    Vasul Amadea a fost confiscat în luna mai, în Fiji, cu ajutorul forței de intervenție KleptoCapture din cadrul Departamentului de Justiție american. KleptoCapture a fost lansată în martie pentru a impune sancțiuni, restricții de import și contramăsuri economice menite să izoleze Rusia de piețele globale și să oprească războiul din Ucraina.” un iaht de ?300 mil piratat in ins. Fiji si predat amerilocilor caci numai intreținera lui costa cca.$30mil/lună. Acum urmeaza sa-l scoată amerilocii la licitație să-si mai acopere din cheltuielile facute cu gubernia. Greșeală ! O să fie interpretat drept slabiciune. Dar poate-i o momeală daca gubernia trimite trupe acolo.

  10. Se retrag in semn de bunavointa,asa zic rusnacii cand iau bataie,ca acum si de pe Insula Serpilor,dupa ce i-au naucit acolo ucrainienii cu cateva rachete de alea de precizie de la hamericani care le-au distrus ce puneau rusnacii acolo la cale.Si la fel ca atunci cand nu le-a iesit faza cu ocuparea Kievului unde au lasat rusnacii gramada uriasa de fiare vechi,iar in saci negri,au lasat jumate din armata lor mareatza.Dar si de acolo au zis ca s-au retras ei fiindca nu-i intereseaza Kievul,dar pe care il mai bombardeaza inca si acum de oftica.S-au dus acum rusnacii sa infranga prin alte parti,iar cand au sa fie cat de curand,goniti si de pe acolo cu republicile lor cu tot,au sa spuna ca,de fapt,nu-i interesa nimic din Ucraina ci au facut doar o demonstratie de cum moare ca prostu’,rusnacu’ de rand ca soldat in mareatza armata putinista.

  11. din antichitate, pe vremea traco-getilor, cand slavii nu aparusera in istorie, doar dupa sec.VI dHr. deci de acum 3000 de ani, acea insula este speciala, nu-i prielnica vietii, a fost construit un templu, dar nimeni nu l-a locuit, este doar un simbol Insula Leuce care are aceeasi radacina cu leucemia…intamplare sau nu? Cat despre ”proprietar” parca la Haga altcineva a fost recunoscut, asa ca de fapt a fost eliberata de ukrainenii care o acaparau, asa ca s-au retras pt ca ei au ceva de negociat cu ukrainenii nu cu romanii, ungurii, slovacii, cehii sau polonezii, toti in schimb au ceva la ukraineni…

  12. Urmeaza retragerea rusa din Donbass si Crimeea,altfel nu ramane piatra pe piatra, ca in Insula Serpilor, care in ultimele doua saptamani a fost poligon de testare a munitiei primita de Ucraina de la aliati!
    Cu un Putin derutat ,cum l-am vazut la Asgabat,unde o luase pe aratura, desi avea traseul marcat, Rusia va fi ca in romanul de succes a lui Artiom Vesiolii !Moarte rusilor,Traiasca Ucraina!

  13. O invitație pentru ca ucrainienii să-și demineze porturile…
    Hai ! ?

  14. Doar prostii de rusi ar fi ocupat insula aia care nu foloseste la nimic…si mai erau si pe la noi niste generali de carton care vorbeau despre”importanta strategica” a peticului ala de pamant si ce mare pierdere ca nu e pamant romanesc. Evident ca nu poate fi aparata, rusii nici nu stiu daca ucrainenii i-au bombardat sau vreun stealth de-al americanilor cum mai degraba cred eu…

  15. Mă întreb și eu: oare ce obiective o fi avut armata rusă pe insula aia? Dacă obiectivul principal era să mănânce bătaie de la ucrani, și-a îndeplinit obiectivele cu brio!
    Probabil au primit vreun mesaj de la Mutulica de România, care le-o fi spus că, dacă nu se cară de urgență, cu rachete cu tot, riscă să fie atacați de românași și făcuți pilaf, căci prea se apropiasera de coastele României!
    Mă cam bate gândul ca Mutulica nu e chiar așa de prost precum pare, și le-acam dat-o în gură rusnacilor!

  16. Asa cind mai aveti putin timp liber ,mai dati drumul si la opiniile cititorilor !

  17. Cum sa se retrage trupele rusesti? Au fost invinse de eroicele trupe ucrainene alcatuite din englezi, marocani, americani, care au atacat insula inotand, chiar sub bombele si rachetele lansate de eroica aviatie ucraineana. Sau … si asta e tot STAND-UP COMEDY, specialitatea saltimbancului de la Kiev?!?

  18. Mari gugumani sastia cu ..Da la ce foloseste bolovanul ala ? Pei foloseste bre.Foloseste.In jurul ,,bolovanului,,ai zecaminte de petrol si gaze si numai cine are insula devine proprietar peste ele.Amu ia e momentul ca presul ,,tuturor rumanilor,,sa faca galagie pe la Haga si sa ceara Insula Sepilor sa revina Romaniei pe motive istorice , pe motive politice ,ca doar asa se opresc luptele din zonsa,basca sa ceara si Buceagul sa fie considerata Zona Speciala sub protectie rumaneasca tot din motive istorice.Bre,pus gard de sarma pe Nistru si la revedere,n-au decat dincolo sa-si dea cu bombardeaua peste capatani pe zeci de ani..Nu trebuie sa ne intereseze razbelul lor civil ca asa l-a mancat in fund ca pe maimuta si pe Antonescu la vremea lui,de am cazut de fraierici ca ,,regele,,fugise cu trenul plin de tablouri,aur,bani si altele..Ghi-ni-on.Nu trebuie sa ne intereseze nici parerea lui Jelenski Coca de cerem teritorii inapoi.Dai ai cu cine ? Ghinionul istoric e ca avem pres un neamt second hend pe care il intereseaza mai mult cariera politica si sefia OTAN ,decat sa urmareasca interesele legitime si istorice ale Romaniei..Ghi-ni-on.

  19. Paulian Ionescu 15:57 – cel mai bun comentariu de pana acum.

    Insula Serpilor? Se retrag de pe ea succesiv si rusii si ucrainenii, dar insula e a NOASTRA!
    La ce va bucurati ca prostii, troli filo-una si filo-alta?

  20. Au jumătate de continent și s-au bucurat la o stanca. Și cu Donbasul nu e mare sfaraiala. Au pierdut înzecit rusii pana acum și vor pierde în continuare. Nimeni nu va dori sa facă comerț cu regiunile invadate autoproclamate. Vor toca banii rușilor și atât.

  21. Exact submarinule albastru. Si corect dpv ISTORIC !
    Dar ce contează asta la pseudo-democratii si pseudo-intelectualii pseudo-civilizati din diversele „pseudo-blocuri de interese” ? Ei cu STUPIZENIILE LOR … noi romanii cu ofurile noastre !

  22. Insula presupun ramane goala pana la sfarsitul „razboiului”.nu reprezinta punct strategic militar ptr. nimeni,prea mica,plata…pe timp de pace,un radar si un far ptr. dirijarea traficului estesingura solutie.Ptr. romanii care urla pe aici,nu aveti decat s-o cereti inapoi de la Ucraina sau taceti din gura. In alta ordine,o barca de desant rusa a facut BUM pe langa Mariupol lovind o mina…

  23. Hai sa fim seriosi, unde pune rusul cizma, nu mai pleaca de acolo. De buna voie n-au plecat dintr-un punct atat de strategic. E clar ca au luat-o pe coaja rau de tot si au ajuns la concluzia ca nu merita sa stea protapiti acolo. ……[Rumburak]

  24. si daca rusii le-au pus o boma la nazisti? Insula nu e a nazistilor ukr ci a Romaniei!!

  25. [Rumburak] Ai dreptate deplina,pe unde pune americanul opinca nu mai poti sa-l scoti- ai exemple destule,termina cu tampeniile !

  26. Analistii pe meserie afirma ca toate operatiile de urmarire si supraveghere ce s-ar fi facut de pe insula se pot face de pe o nava militara. Prezenta pe insula este inutila din punct de vedere militar si chiar primejdioasa dat fiind suprafata foarte mica. Dar ce sa stie talambii care privesc doar la pacalicii Varanului?
    PS:daca eram neutri, Putin ne dadea insula inapoi. GHINION!

  27. In caz ca nu ti-ai dat seama, rusii sunt pe cale sa ocupe tot Luhanskul. Rusii ocupa deja un sfert din toata Ucraina. Insula serpilor e doar un bolovan (asa ca tine). O nava de razboi ruseasca e capabila sa tina mai multi soldati rusi decat bolovanul ala pe care-l numesti insula.

    Sa nu crezi ca moare ursul rusesc cand vrea prostituata LGTB-ista a USR-ului care posteaza sub mai multe nickuri.

    Apropo, ucrainienii sunt peste 50% nevaccinati. Pe romani tu-i injurai pentru ca nu se vaccinau si spuneai ca merita sa moara dar pentru ucrainienii nevaccinati ai ajuns sa te prostituezi pe gratis.

  28. Sigur, acelasi gest de bunavointa il vor face rusii si din teritoriile ocupate inca din 2014, Donbas, Lugansk si Peninsula Crimeea. Ei nu stiu de respectarea unor tratate internationale semnate de ei insisi, de proprietatea cuvintelor pe care le turuie intr-o propaganda de doua copeici. Dar cand sunt luati la intrebari de forta armelor, si de hotararea unei natii de a vietui in libertate, devin plini de bunavointa. Dupa victoria celor in drept, rusii vor mai avea nevoie de un secol sa se reabiliteze in fata lumii dupa aventura tiranilor ei. Nimic nu e usor, mai ales intr-o imensa puscarie care e Rusia in aceste clipe, dar libertatea este cea mai mare valoare a unei tari eroice, precum Ucraina din zilele noastre. Jertfele poporului ucrainian vor scrie o noua istorie, daca sobolanii Puscariei nu vor declansa apocalipsa atomica. Oricum, nu-i vor astepta decat raspunderile justitiare in fata dezastrului declansat. Sa speram ca si in acea imensa Puscarie vor fi gardieni care isi vor mai aminti de frumusetea planetei si a vietii si nu-i vor lasa pe sobolani sa apese butonul apocalipsei totale.

  29. @Nu inghititi gogoasa.
    Si cine ma rog crezi tu ca i-a alungat pe rusi de pe stanca serpilor? Dezertorii din armata ucraineana? Tare slab la minte mai esti, mai Rumburak!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.