Ultimul mesaj săptămânal al lui Merkel. Ce le-a spus germanilor

Angela Merkel le-a adresat sâmbătă germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar, cerându-le solidaritate în lupta împotriva Covid şi făcând un nou apel la vaccinare, transmite dpa.

„Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei într-o situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică”, a spus Merkel, adăugând: „Luaţi foarte în serios acest virus perfid”.

Cancelarul s-a referit la „unităţi de terapie intensivă supraaglomerate”, la pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul „groaznic de mare” de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului. „Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi”, ceea ce este „cu atât mai amar cu cât s-ar putea evita – cu vaccinuri eficiente şi sigure, avem cheia”.

Ajunsă aproape de sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care „sunt rezonabili şi înţelegători în aceste vremuri grele” şi respectă regulile atât pentru propria protecţie, cât din grijă pentru ceilalţi. „Aceştia formează uriaşa majoritate în ţara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic care este atât de minunat în ţara noastră şi fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic”.

Săptămânile grele care urmează pot fi depăşite printr-un efort comun. „Îmi doresc sincer să reuşim împreună”, a mai transmis ea.

Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz, susţinut pentru funcţia de cancelar de o coaliţie tripartită formată cu Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

24 de Comentarii

  1. Iar arata asta cat ii trebuie de lunga, ca de groasa poate sa fie oricat. Parca au ingropat-o cu fanfara militara.

  2. Mai bine si-ar fi cerut iertare rudelor germanilor calcati cu TIR-ul la Targul de Craciun, acum cativa ani.

  3. Credeam ca numai in România sunt gargaragi, ei uite,că sunt și-n Germania

  4. Și Cotidianul își ia adio de la „Mutti”, cea care a reușit să manipuleze 16 ani milioane de germani „responsabili”, unii chiar exagerat de responsabili părăsind deja societatea cinică farmaceutica. Merkel a fost un etalon pt toți conducătorii și toate guvernele de trădători vânduți din estul european, pt toți idioții utili destructurării economiei naționale. Merkel nu ar fi ajuns atât de sus daca n-ar fi fost ajutata de către marii păpușari mondiali,de asasinii globaliști ai complexului financiar- industrial capitalist. Din Germania că și din toate țările Europei au dispărut în ultimele 3 decade liderii naționali autentici și s-au plantat în locul lor numai yesmani/ yeswomen trădători și idioții utili, oportuniștii fara scrupule morale ce au consimțit să-și vândă propriile popoare…

  5. spus: nu va casatoriti cu pesedisti, ca este posibil sa aveti copiii ca tomlin, constantin sau Yz.

  6. Hans mare dreptate ai, babeta a asistat nepasatoare la scandalul VW, a vandut companii valoroase la americani si in schimb a cumparat cancerul Monsanto , cea mai mare teapa a secolului. Pe langa suma imensa a cumparat-o impreuna cu miile de procese de cancer din cauza insecticidului Roundup. Ce a mai facut babaciunea e ca a numit o vita (care nu a facut nimic in viata ei decat 7 plozi) la ministerul apararii si armata germana lupta cu cozi de matura. Apoi a propulsat-o pe vita in fruntea C.E.

  7. „ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar”, ultimul rahat mancat de Merkill. Cautati pe youtube Davos Merkel, sa vedeti cum facea marele cancelar german sluj in fata lui Klaus Schwab in fiecare an. Vrea sa infecteze oamenii cu miliardele de „vaccinuri” comandate de Ursula. Multi nemti s-au vaccinat o data ca sa mearga in Grecia, dar cand au vazut ca trebuie si a doua si a treia oara, si in fiecare zi, au inceput sa se opuna plandemiei.

  8. Da Klausica al nostru? Pe unde e Klausica? Da chiar nici un spici cu ochii in lacrimi a la Basexu ca pleaca mutti Merkel de il lasa fara proptele? Ghinion.Bre,probabil se da cu schiurile pe la Paltinis, ca doar nu-i fraier sai lase pe ,,dragii miei/romanii miei,,sa-i confiste statiunea si partia preferata.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Hei Siktir.

  9. @Le-a
    Cand mai doresti sa te bagi in discutii cu adultii, incearca sa o faci argumentat.

  10. @ comentatori forum
    Ati auzit bancul cu „Le-a” ?
    „Le-a trecut vremea putorilor imbecile de la USR”.

  11. „V-AM TRANSFORMAT PE JUMĂTATE ÎN TURCI, că așa mi-a cerut Marele Licurici”…

  12. A transformat germania într-o țară musulmană!!..a devenit cea mai nesigură țară din lume, rata criminalității e una foarte mare,..o țară plina de negri,arabi,asiatici…va spune unul care a stat acolo câțiva ani, îi compatimesc pe sașii plecați din românia în germania!!..cunosc foarte mulți dintre ei care se vor întoarce în țară!!..în special pensionari!!..
    Se zvonește printre ei ca si sora președintelui vrea să se întoarcă în românia!!..
    Stiti care e ora de culcare a nemților neaoși?..18 !!..după ora asta se atins luminile si somn, nimeni nu mai are curaj sa iasa pe stradă!!..
    Asta-i moștenirea lăsată de femeia asta!!..

  13. Amin! Bine ca a scapat toata lumea de aceasta combinatoare batrana. A facut un rau greu reparabil tuturor europenilor. Chiar si pe fritzii ei i-a silit sa se corceasca in viitor cu toate natiile pamantului. O merita!

  14. Dacă infecți ca Tolmin spun ceva, este clar că este o murdărie. Și că lucrurile stau invers. Biet prost care vorbește ca tolomac și doar jicnește oameni. Nu este nici o șansă în țara noastră dragă cu asemenea avortoni inculți și agresivi. Oare numai Noua Securitate are cuvânt aici?

  15. O criminala!Si-a pus umărul la distrugerea economica și socială a Europei.Este Distrugatoarea civilizației europene.Culmea,am înțeles din presa că și soțul ei profesor universitar de fizică cuantică o susține și îndeamnă nemții la vaccinare.

  16. Klausi al nostru isi pregateste discursul de pupat papucul catre noul sultan ce va veni in locul babornitei, Olaf pesedistul. Va imaginati oroarea lui jupan Klausi cand va trebui sa pupe poala unui social-democrat?!…
    Plecaciunea va veni la pachet cu doua carute cu galbeni si fagaduinta ca sultanul va putea exploata in liniste raiaua Rumänien. Drept pentru care Klausi nu va fi mazilit.

  17. Du-te fa in … ca ai distrus poporul german la indicatia lui Sorosh.

  18. Papagaliță incompetentă, inutilă, chiar păguboasă,.Nu pot ințelege germanii din care cunosc câțiva, cum de se complac in astfel de guvernări, care potrivit unora a dăunat germaniei mai mult ca al treilea imperiu..Și acu urmează incă și mai rău, adică cei care urmează la guvernare declară chiar in documente, cum vor realiza ”statele unite ale europei”,. cum vor incă 35 milioane de votanți imigranți, din care doar la ora asta au cam 400 de mii infractori de expulzat, dar nu-i expulzează..Mai mult se propagă ideea cum marile orașe in mod firesc pot avea teroriști, cu atât mai mult infractori,. Pe de altă parte au o criză a forței de muncă,. Dar la sparanghel cheamă români, iar de șoferi de camioane cheamă polonezii.. deci ferească Domnul de ce urmează,.Despre ”genderi” să nu mai povestim..

  19. S-au adunat analfabetii sa comenteze. Cei care nu au facut nimic in viata. Guristii cum se zice,tari in gura. Ciumetii. Dar prosti de bubuie. Siktir natie romana proasta si inapoiata. Germania e departe tare .Voi traiti in prostie.

  20. Pleaca de la guvernare cu coada -ntre picioare unul dintre primii absolventi ai cursului Lideri globali organizat de porcul K Swabb.Daca nu maine sigur poimaine cursul va fi reluat la…mititica cu ceilalti absolventi-macrou, kurz,vaca noii zeelande etc,adica toti care au pus umarul la constituirea URSE-Uniunea Republicilor Socialiste din Europa

  21. bey, anti PSD, ati reusit sa gasiti diploma, in original, a fiului de turnator Vladutz Piele de Preputz ?

  22. Merkel o cotoroanță senilă , o urmașă a lui Hitler, adeptă fanatica a frustratului Kalergi, a metisat europa după mintea-i bolnavă și a supuso unui experiment genetic, a cărui consecințe pot fi dezastruase pentru umanitate un genocid nemaiîntâlnit în istoria umanități. Până și Margaret Thatcher a avertizat că unificare Germaniei poate avea consecințe devastatoare pentru Europa, doamna de fier a intuit bine, germanii din fire sunt criminali.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.