USR îl acuză pe Rafila că a dat bani „pe şest” la OMS

Coordonatorii de reforme și investiții sunt responsabili de îndeplinirea țintelor și jaloanelor, fiind recomandată utilizarea asistenței tehnice furnizate de organizații și instituții internaționale, respectiv OMS, BEI și BM, spune Ministerul Sănătății referitor la colaborarea cu OMS.

„În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (Componentele C12 – Sănătate și C7.I3 – Digitalizare), aprobat prin Decizia de punere în aplicare a Consiliului Uniunii Europene din 3 noiembrie 2021, coordonatorii de reforme și investiții sunt responsabili de îndeplinirea țintelor și jaloanelor aferente, fiind recomandată utilizarea asistenței tehnice furnizate de organizații și instituții internaționale, respectiv Organizația Mondială a Sănătății, Banca Europeană pentru Investiții și Banca Mondială. Conform anexelor de cost aprobate în cadrul PNRR, pentru componenta de asistență tehnică s-a prevăzut un buget total general de aproximativ 50 milioane de euro. Aceste resurse financiare fac parte din categoria „granturi nerambursabile”, acordate României de Uniunea Europeană”, transmite Ministerul Sănătății.

Astfel, susține sursa citată, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, Ministerul Sănătății a efectuat consultări cu organizațiile și instituțiile internaționale incluse în PNRR, respectiv Banca Mondială, Banca Europeană pentru Investiții și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). OMS și-a asumat integral furnizarea de asistență tehnică pentru implementarea jaloanelor aferente Reformei 1, Reformei 3 și Componentei 7. I3 din cadrul PNRR.

„În urma acestor consultări, în vederea îndeplinirii jaloanelor specifice reformelor de sănătate publică, Ministerul Sănătății a înaintat Guvernului României Memorandumul privind Aprobarea negocierii și semnării contractului pentru asistență tehnică dintre Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a fost aprobat în data de 24 mai 2022. În baza mandatului acordat de Guvern, Ministerul Sănătății a purtat negocieri cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, bugetul alocat asistenței tehnice de specialitate pentru Reforma 1, Reforma 3 și C7.I3 – Digitalizare fiind în cuantum de 21,25 milioane de euro pentru perioada 2022-2026, reprezentând 42% din bugetul total disponibil pentru asistență tehnică. De asemenea, menționăm că, în vederea îndeplinirii tuturor jaloanelor specifice investițiilor în infrastructura de sănătate (ex: Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii Spitalicești – ANDIS), Ministerul Sănătății va purta negocieri suplimentare cu organizațiile internaționale de profil (Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții). Pentru coordonarea investițiilor în infrastructura de sănătate, Ministerul Sănătății utilizează în prezent asistență tehnică internațională oferită de Banca Europeană de Investiții prin intermediul acordului BEI-PASSA”, adaugă MS.

Precizarea vine în contextul în care USR l-a acuzat pe Alexandru Rafila că a dat „pe șest” 21 de milioane de euro la OMS pentru consultanță.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Orice legătură cu OMS (organizația mondială a sceleraților) e condamnabilă. Orice legătură a USR-ului cu implementarea certificatului verde la locul de muncă e criminală. Rafila are dreptul să se apere, e considerat nevinovat până la proba contrarie, dar USR-ul, cu ministrul Mihăilă la sănătate care a urmat întocmai directiva OMS-ului de a nu cumpără antivirale sau Barna care a militat pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă, aceștia sunt niste criminali dovediți, ar trebui să zacă în închisoare decenii de acum încolo nu să o facă pe justițiarii! Jos USR-ul! Mihăilă și Barna la închisoare! Vrem dreptate! Vrem dreptate pentru cei uciși și îngropați dezbrăcați de maleficii USR și mulți alții care au favorizat și ascuns crimele infaptuite din timpul plandemiei! Vrem dreptate! Timpul este scurt! România va dispărea dacă dreptatea nu va fi înfăptuită! Vrem dreptate!

  2. Sa-i dam domne si lui Rafila Medalia Spaga cum laude, cu colanti, zau asa ca omu sa zbate

  3. Nu intrati pe fenta usr-ista! Va rog! Au uitat ca in PNRR au inclus si semnat pentru acest serviciu de consultanta obligatoriu si arunca cu dejectii mincinoase in Rafila, jegurile astea mincinoase! De PNRR nu cumva e raspunzator huidumacul lor care a plecat din usr diar pentru propriile afaceri tot din PNRR si dupa, revine in gloata usr?! Terminati naibii cu minciunile, panaramelor usr-iste!

  4. O tuta guraliva spumoasa de la usr a luat-o pe aratura construirii de spitale cand a vazut ca nu tine ci ce horcaiau initial! O anunt pe acesta tuta guralivo-baloasa ca am vazut spitale in constructii/sectii care au deja turnata temelia si chiar se munceste! Baloasa guraliva urla ca li s-a taiat sansa de a se completa financiar, sau ca nu isi pot finaliza cazematele de familie cu ditamai gardurile de 3 metri inaltime, ori nu mai pot aduna finante pentru la iarna pentru utilitati?! Ar trebui ca cineva cu pregatire superioara sa parcurga toata ordonanta privind ajutorul pentru gaze si energie electrica, sa nu cumva sa beneficieze si hoiturile de lux cu cazemate de aceste ajutoare prin ordonanta! Sa ne anunte sincer si pe noi daca ce banuiesc e realitate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.