Valeriu Gheorghiță: Ce ni se poate întâmpla la următoarele valuri

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei. Dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de ori, a spus Gheorghiță.

„Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani. (…) Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere (…) pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale „Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

El a lansat o invitaţie tuturor universităţilor de medicină din ţară şi direcţiilor de sănătate din marile oraşe să organizeze astfel de evenimente care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vaccinare.

Gheorghiţă a menţionat că, în ultimele săptămâni, au fost deschise progresiv noi centre, noi cabinete de vaccinare, numărul acestora urmând să crească.

„Îmi doresc să creştem rata de vaccinare. Chiar mâine vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii asociaţiilor de primari, comune, municipii, oraşe pentru a optimiza procesul de vaccinare şi în mediul rural, pentru a intensifica vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile şi în comunităţile din rural. (…) Dar asta înseamnă că ar trebui să avem cel puţin 80.000 – 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, ca în următoarele 60 de zile să putem atinge rata de vaccinare de peste 70% din populaţia adultă. Eu cred că putem. Capacitate de vaccinare avem, număr de doze avem, colegi – corpul medical este dispus să facă acest efort şi suntem aici şi sperăm ca până la finalul acestui an 2021 (…) să spunem ‘Împreună învingem pandemia'”, a adăugat Gheorghiţă.

Întrebat ce înseamnă atingerea pragului de 70% din populaţia adultă vaccinată, Gheorghiţă a explicat: „Înseamnă că valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. Trebuie să înţelegem că la o rată de vaccinare de peste 70% la care se va adăuga şi numărul, şi procentul de persoane care au trecut prin boală, practic imunitatea colectivă, imunitatea de grup va fi mult mai mare (…). Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Astăzi, ar fi trebuit să avem de cel puţin de 20 de ori mai puţine decese decât înregistrăm, din păcate, în fiecare zi”.

„Cred că sunt pierderi uriaşe şi cred că societatea românească în ansamblul ei nu trebuie să mai accepte astfel de pierderi, dar, repet, trebuie să ne unim în jurul aceluiaşi obiectiv, în jurul aceluiaşi scop. Naţia românească nu e cu nimic mai prejos decât ceea ce se întâmplă în Franţa, în Italia, în Spania, în Marea Britanie, în celelalte ţări europene care în momentul de faţă sunt într-o situaţie confortabilă, într-o situaţie stabilă din punct de vedere epidemiologic”, a mai spus Gheorghiţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

24 de Comentarii

  1. Bravo Gheorghita, aplici regula de trei simpla si scoti o buna predictie! Dar niste medicamente adecvate nu ar fi mai potrivite? Sau ne lasi in voia sortii? Ba, voi sunteti normali la cap? In afara de vaccinare, izolare si spalat pe maini mai stiti ceva?

  2. MEDICUL MILITAR VALERIU GHEORGHITA NE POATE RASPUNDE UMATOARELE INTREBARI …. ?!? CU CE SE TRATEAZA IN ROMANIA COVID-19 IN FAZA INCIPIENTA ? CARE SUNT STOCURILE DE MEDICAMENTE DE SIGURANTA LA CARE SE DECIDE REAPROVIZIONAREA IN ACEST SENS ?!? CARE SUNT STOCURILE ACTIALE DE MEDICAMENTE DIN ROMANIA PENTRU TRATAREA IN FAZA INCIPIENTA A COVID-19 ?!?
    ZILNIC, STOCURILE DE MEDICAMENTE ANTICOVID N-AR TREBUI COMUNICATE PUBLIC !??… DE CE SE COMUNICA DOAR DECESELE SI TESTARILE… ??? STATUL ARE SAU NU TRATAMENTE SUFICIENTE PENTRU TRATAREA IN FAZA INCIPIENTA A CELOR TESTATI ZILNIC ?!? Opinia unui medic De ce e politica sanitară a României „o imensă minciună și aproape criminală” https://www.cotidianul.ro/de-ce-e-politica-sanitara-a-romaniei-o-imensa-minciuna-si-aproape-criminala/

  3. Minciuni și fraze-i totul ce statele susține,
    Nu-i ordinea firească ce ei a fi susțin;

  4. Urmatoarele valuri vor veni pana se epuizeaza stocul de 120 de milioane de doze, ceea ce inseamna 120/vreo15 milioane de capete furajate si imbotnitate = 8 doze. Deci tot la 6 luni rapelul rapelului rapelului total 8×6=48 luni. Prin urmare plandemia va dura cel putin 4 ani. Intre timp apar noi virusi periculosi ex. Nipah. Concluziile le trageti fiecare, gandind cu creierul nu „ad labam” – adica cu labutza.

  5. Citez esentialul din spusele acestui individ: „Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă.”. Datoria voastra fata de cine? Cui trebuie sa dati raportul? Sa atingeti rata de vaccinare 70%, asta inseamna la mintea omului care are o logica reala, insemnand 70% adio si raman 30%? Upssss! Eu scriu de cand cu interviul merkelitei ca raman maximum 30% vii pe glob! Sa inteleg ca adevarul crunt se gaseste citind printre cuvinte si vorbe???! Upssss, iar bat campii cu adevarul propriu din sursa asta citata.

  6. … unde gestionarul, care se trezeste cu vreo citeva sute de oua „la limita” termenului de valabilitate (unele chiar depasite de citeva saptamini) iti vinde un pachet de biscuiti cu 50% reducere daca cumperi si un cofret cu oua …

  7. -Pentru politicieni : Cautati o persoana inteligenta (ex : un administrator de retea IT , ori programator IT, ori un fizician care a lucrat cu tehnologii avansate) , pt a va explica ceea ce discuta persoanele din video .
    In acest video , veti vedea (printre altele) cum veti fi prinsi cu minciuna (ca nu v-ati vaxxinat si totusi aveti certificate de vaxxinare) .
    -Pentru jurnalistii care mint ca s-au vaxxinat : Cautati o persoana inteligenta (ex : un administrator de retea IT , ori programator IT, ori un fizician care a lucrat cu tehnologii avansate) , pt a va explica ceea ce discuta persoanele din video .
    -Pentru profesorii care lucreaza in domeniul IT ,si pentru fizicienii care au lucrat ,ori lucreaza cu tehnologii avansate : Aveti datoria sa explicati copiilor si parintilor ceea ce se intimpla . Este pusa in pericol existenta umana , prin inginerie genetica si introducerea in organismele oamenilor a nanotehnologiei . Este vorba despre transformarea rasei umane ,intr-o rasa transumanista .
    Urmariti cu mare atentie , acest video : “EXPOSING VACCINE PASSPORTS – via NAMELY LIBERTY”

  8. Bai doctorul lui pește prăjit, populația româniei aflată în țară e de vreo 14 milioane!!..ca vreo 5 lioane sunt în afară!!..deci 14 milioane nimic vreo 3 milioane de copii fac 11 milioane!!..păi dacă s-au vaccinat peste 6 milioane jumătate de români ,aproape 7 milioane!!.. înseamnă că suntem peste 55% vaccinați daca nu peste 60%..
    Terminat o dracului cu minciună.

  9. Wow!Oamenii cica au aratat dorinta de vaccinare… Sa mori tu! Nu au fost cumva fortati de restrictii aberante,adoptate de catre miri cine!? O sa va laudati si voi pana la urma, ca si italienii,cum ca vaccinarea a fost un succes, in timp ce lumea a fost impinsa spre intepare prin tot felul de conditonalitati?Porcilor… Chiar nu va e jena sa veniti cu asemenea povesti?

  10. Gheorghitam , tu ai drept de libera practica , fiindca unii spun ca nu ai si deci, nu stim daca sa te ascultam sau nu ?
    Oricum nu ai vreo credibilitate si trebuie sa DISPARI !!!

  11. Doctor care te prezinți tu al armatei: ați tâmpit un popor cu „masca”, am purtat-o, 30% s-au vaccinat, am făcut boala cred că 99% dintre noi fără să știe.
    In tarile de care spui tu s-au testat și nu au pus toată populația să stea acasă ca să vă cumpere vouă măștile neconforme!
    Au medicație, medicamente fără să umple spitalele aiurea.
    Ca medic trebuia să ieși și să spui despre prevenție și cum se poate face, nu să vii acum să ne spui la fel ca boul de la Cotroceni că noi suntem de vină!
    Dacă tu ești singurul „specialist” din cncavu ăla, nu e de mirare că mor 500 de români pe zi… Puteați mai mult, e liberă doamna de la ape Iași.?
    Sunteți plătiți mult prea bine și total rupți de realitate!

  12. Vrem argumente științifice ? nu propagandă …..de ce vaccinăm in plină pandemie ? Dacă fix vaccinați împrăștie virusul ? Cum se face diferența intre un om mort de Gripă ,Cancer,Pneumonie ,Diabet ,Cardiac ,Ulcer si COVID ? Când un pacient are 2 sau mai multe boli simultan ? fără autopsie ?? …. au dispărut bolile toate ? A mai rămas doar una ? …..chiar numai gândim ? suntem atât de proști ?

  13. Gata, m-ai convins Valeriu Gheorghiță, cu siguranță faci parte din elita celor „deștepți”, clasa Beton, deci apt pentru gradul de general. Încă un general, alături de generalul Oprea, n-șpe stele, clasa Carton.

  14. Colonele, esti singurul care se zbate cu folos sa faca ceva bun in toata debandata asta medicala produsa de niste politicieni tembeli, majoritatea useristi. Se vorbeste tot mai mult despre testari in masa cerute de adevarati specialisti si guvernul din care faci parte nu intreprinde nimic. Nu de azi ci de acum doi ani. Iar suflete nevinovate mor cu miile. Chiar nu este nimeni tras la raspundere? -unul din diaspora-

  15. ‘ ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemie…’ dacá antiviralele, fără prescripție, ar inunda farmaciile pe termen nelimitat ?!

  16. Daca ar fi medicamente, ar fi dezastru pt medici, n-ar mai fi ”eroi” vedete, toata ziua pe sticla si nici Iohannis n-ar mai fi un Ghinion letal.

  17. Nu credeam în teoriile conspiraționiste cu Bill Gates & co, dar lucrurile cam încep sa se așeze în matca lor. În urma cu 10 ani, ANTENA prezenta o știre cu mai marii bogați ai lumii care își doreau obținerea unui virus sau a unui vaccin care sa reducă populația globului. Nu neapărat prin deces, ci mai degrabă un fel de castrare chimica. Se pare ca după 10 ani le-a reușit acest lucru.
    Cine a trecut prin boala a aflat pe pielea lui ca i-a scăzut semnificativ cantitatea de testosteron. În timp se mai recuperează ceva, de aceea și medicii prescriu vitamine, K, Mg, etc. Cu vaccinul cred ca e la fel. Aștept review de la cei cu doza III. Poate nu e întâmplător ca a apărut chiar în China. Destinatar cred ca erau tarile sărace ale Africii, dar vad ca Eurupa le-a luat-o înainte cu 70-80% vaccinați. Informația introdusa în celulele musculare de vaccinurile cu ARN messager nu dispare și va fi transmisa noilor celule. Cine a făcut armata a auzit de bromura care s-ar fi pus în ceai soldaților ca sedativ.
    Cine râdea de femeea aceea care zicea ca vaccinul produce sterilitate la următoarele 3 generații râdea degeaba. Femeia a vrut sa zică ca scade libidoul la următoarele 3 generații.
    Poteti sa râdeți… dar nu e râsul vostru.
    Virusul asta a rezolvat 2 lucruri: 1) A golit lumea de pensionari longevivi și persoane cu comorbiditati, 2) Scade natalitatea prin reducerea libidoului, asemenea bromurii, sau mai pe înțelesul tuturor, ni se dorește castrarea chimica.
    Ma întreb dacă nu exista și alte vaccinuri, necunoscute muritorilor de rand.

  18. COLONELUL BABA VANGA !,zis si PREZICATOTRUL GHIORGHITA .
    AI MURDARIT HAINA MILITARA !,ASTA-I LOGISTICA ?,ASTA-I COORDONARE ?,VAI DE SCOALA CARE AI FACUT-O !.
    DACA AI FACUT SCOALA LA ACADEMIA LUI OPREA ESTE EXPLICABIL !.

  19. Toți cei ce-o mai țin cu virusul și boala (nu e nci un virus, nici o altă boală), după atîtea și-atîtea dovezi, sînt mincinoși (gratis sau nu) și/sau proști grămadă.

  20. Cum explica gheorghita de ce in tarile vaccinate 90-95% tot mai exista infectari si decese, la fel ca atunci cand nu erau vaccinati…mie mi-ar fi rusine in locul lui: ditamai colonelul sa spun minciuni si povesti puerile ca pentru copii! Medicii nu mai sunt medici(nu toti) ci au devenit prezicatori mincinosi si ne mai miram de ce mor oamenii in spital?! Cei care se trateaza acasa, au o sansa la viata ca sa se vindece!

  21. Este clar vizibil, de știut, la o rată de infectare atât de mare nu te salvează decât un lockdown..Oricare prost o știe, patriotu român nu pricepe..Unele țări au stat și opt (8) luni in izolare, chiar membri de familie nu s-au văzut,. Alții cu ușurință stau o lună,.La români nu se poate, doar polimea trebuie să moară, oricum nu produce nimic, decât pagubă și mizerie..

  22. In UK, societate in care peste 85% dintre adulti sunt vaccinati cu doua doze (iar 81% dintre cei peste 12 ani), nu s-a reusit reducerea de 20 de ori a numarului de decese. Oare UK ar trebui sa ii ceara sfatul dlui col Gheorghita.

    1 oct – 1 apr 85 000 decese Covid
    1 apr – azi 13 000 decese Covid. Parca nu sunt reduse de 20 de ori. Dar mai urmeaza…
    La care adaugam decesele in exces care arata un fenomen ciudat.
    1 apr – 2 iul sunt -7000 decese in exces pentru ca erau restrictii dure care limitau mobilitatea, evenimentele, tot. Iar Covidul avea o prezenta foarte modesta, aproape nesimtita in UK.
    9 iul – 1 oct sunt 12200 decese in exces. Doar 7200 au fost provocate de Covid. In trei luni avem 5000 de decese provocate cel mai probabil de „simpla raceala sau gripa asa cum ni se prezinta COVID-ul resimtit de vaccinati”.
    Sa rezumam:
    1 oct 2020 – 1 apr 2021: 85 000 decese Covid
    1 apr 2021 – 1 iul 2021: 3 000 decese Covid
    9 iul 2021 – 1 oct 2021: 7 300 decese Covid + 5 000 decese non-Covid in exces fata de anii anteriori
    Bilant? 85 000 fata de >15 000 si lucrurile merg in mai rau in octombrie.
    Vi se pare ca dl col Gheorghita minte? Eu zic ca da. In UK peste 85% dintre adulti sunt vaccinati cu doua doze. Si pentru ca numarul de decese incepe sa creasca (cel explicit de Covid dar si cel mascat de sechele), UK a dat drumul la boostere.

  23. Este clar vizibil, de știut, nu mă mai salvează decât o eutanasiere. Toată lumea știe că sunt tâmpit, sper să nu o luati in nume de rău

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.