Vești noi despre pastilele anti-Covid de la Merck și Pfizer

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că a aprobat utilizarea în regim de urgenţă în Uniunea Europeană a pastilei anti-COVID-19 produsă de grupul farmaceutic Merck, care nu a primit încă o autorizaţie completă de punere pe piaţă, transmite AFP.

„Medicamentul, care în prezent nu este autorizat în UE, poate fi utilizat pentru a trata adulţii cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă” a bolii, a afirmat EMA într-un comunicat.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că a „emis recomandări” astfel încât ţările din Uniunea Europeană să poată decide individual să utilizeze pastila anti-COVID produsă de Merck în cazul unui vârf al infecţiilor.

„EMA a emis acest aviz pentru a sprijini autorităţile naţionale care pot decide cu privire la o posibilă utilizare timpurie a medicamentului înainte de acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă, de exemplu în situaţii de urgenţă”, având în vedere „ratele în creştere ale infectărilor şi deceselor provocate de COVID-19 în cadrul UE”, a subliniat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat.

Pastila Merck nu ar trebui să fie utilizată de femeile însărcinate sau de femeile care nu folosesc metode contraceptive şi ar putea rămâne însărcinate, a mai spus EMA.

„Aceste recomandări sunt oferite deoarece studiile de laborator pe animale au arătat că (pilula Merck) în doze mari poate avea un impact asupra creşterii şi dezvoltării fătului”, a adăugat EMA.

Autoritatea de reglementare, cu sediul la Amsterdam, a mai spus că speră să se pronunţe cu privire la autorizarea oficială a pastilei Merck, cunoscută şi sub numele de Molnupiravir, până la sfârşitul anului.

EMA a anunţat separat că a lansat o procedură de evaluare pentru autorizarea în regim de urgenţă a pilulei anti-COVID de la Pfizer.

„EMA examinează datele disponibile în prezent privind utilizarea Paxlovid, un tratament oral împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer”, a mai spus autoritatea de reglementare.

Studiile clinice arată că ambele pastile sunt extrem de eficiente în tratarea pacienţilor cu risc crescut de a dezvolta forme severe, atunci când sunt administrate în primele zile de la debutul bolii.

Ambele medicamente sunt mai ieftine şi mai uşor de administrat decât alte antivirale care trebuie administrate intravenos şi sunt mai ieftin de fabricat decât vaccinurile, cu un lanţ de aprovizionare mai simplu.

Pastila produsă de Merck reduce capacitatea coronavirusului de a se multiplica prin creşterea numărului de mutaţii în materialul său genetic.

În ceea ce priveşte pilula Pfizer, aceasta foloseşte o metodă diferită, aparţinând unei clase de antivirale numite „inhibitori de protează”, care blochează acţiunea unei enzime esenţiale pentru replicarea virală.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

14 Comentarii

  1. Pe bune ?!? A venit vreodata ceva bun de la big pharma ?!? Sunteti sanatosi la cap ????

  2. Faizaru pierde teren in fata lui Johnson fiindcă îți crește solzi pe tine cu ARN-ul modificat! Faizaru in loc să facă pastila de după, a scos vaxinul!

  3. 89% reduc șansele ??? Chiar nu vă e rușine pai e teleshopping sau e vorba de sănătate hai sictir cu mizeriile voastre

  4. Serios! O fi bun ca afacere dar, dupa cum niciun tratament medicamentos din import dupa anii 2.000 nu a fost eficient, sunteti singurii care puteti avea opinii.

  5. Stiti cit costa tratamentul de cinci zile (o cutie, informatie oficiala din Franta) ? Va rugam sa stati jos, luati loc pe canapea sau scaun si tineti la indemina „sarurile”, in caz de lesin ! 500 (cinci sute) de euro !! La pretul asta sper ca va inchipuiti ca, chiar daca statul se va implica intr-o minima rambursare, dupa ce va cumpara vreo suta de doze (pentru ca furaciunile … pardon, prioritatile sint altele, nu-i asa ?), acestea vor fi pentru jmekeri … sau, in cel mai bun caz in care mai ramin doua-trei pentru poolime, probabil ca se vor organiza niste „Jocurile foamei” si alte lupte de gladiatori pentru a pune mina pe o cutie ! …

  6. @Vesti mai putin bune de la Pfizer – ai vazut cum functioneaza acest medicament? blocheaza replicarea virusului actionand asupra unei proteine, aceeasi proteina blocata si de Ivermectina. Uraaaa, schimbam un medicament premiat cu Nobel, pe piata de zeci de ani, recomandat si dat gratis prin programele Organizatiei Mondiale a Sanatatii in unele zone ale lumii, sau care costa cativa centi pe piata libera, cu un medicament experimental (sa nu uitam cat dureaza in mod normal o acreditare) ce va costa sute de dolari tratamentul. Toti „specialistii” care recomanda tratamentele astea sunt in buzunarul companiilor farmaceutice, iar restul sunt spalati pe creier de Mass Media care e la randul ei controlata de coompaniile farma. (Reuters si parca AP au directori care au fost zeci de ani directori pe la Pfizer)

  7. De la Pfizer nu am curaj sa cumpăr nici măcar o aspirina.
    Acum scot antiviralele, și când nu mai e nevoie de ele, o sa scoată tratament de recuoerare pentru vaccinați. Clienții și-i fac singuri de pe-acum.

  8. Bidon e pe nasoale. Daca America nu a găsit unul de 50 de ani, ce cuvinte să-ți mai spun! Vive la France!

  9. Stire vazuta azi, Africa, in care media pe continent la vaccinare e 6%… e de departe mult mai bine ca imbolnaviri si de departe la decese decat continente ca America de Nord si Europa unde rata de vaccinare e impresionant de mare, tehnologia in spitale e SF fata de epoca pietrei din Africa. „Specialistii” sunt contrariati de aceste statistici 🙂 #ClownWorld

  10. E buna pastila asta de la Pfizer ! Totusi, e foarte important ca, dupa ce o luati, sa evitati vreo citeva ore sa iesiti pe strada, in public … riscati, altfel, arestarea pentru indecenta si exhibitionism, arborind ditamai „catargul” ! Cam ca in bancul cu ala care se duce la doctor si-i cere acestuia o pastila, argumentind ca seara ii vine o gagica si doreste sa fie performant … peste citeva zile, intrebat de doctor cum a mers, omu’ ii spune ca : „Exceptional, domnu’ doctor ! Toate pozitile, pina si in baie si bucatarie ! Toata Kama Sutra, ce mai !” Doctorul : „Bravo, domne, sint bucuros pentru matale, da’ ia zi, gagica a fost multumita ?”, la care individul ii spune: „Eeee … da-o domne in p…a ma-sii, ca n-a venit !”

  11. Foarte enteresant: E.M.A. a dat (poate că-i cea mai bună soluție, cei din A.T.I.-uri nu au de ales!) aprobare pentru medicamentul amerlocilor ÎNAINTE de terminarea testelor, dar în același timp (ieri-alaltăieri) F.D.A. la amerloci NU A DAT APROBARE pentru CoVid pentru un medicament elvețian ce a fost testat pentru alte boli timp de ani la rînd, înainte, și s-a dovedit a fi sigur!
    Adică Mafia F.D.A., ce a aprobat URGENT și fără nici o garanție vaxcinurile amerloce apă-de-ploaie ca a’ lu’ Faizăr, se străduiește să blocheze accesul pe piața farmaceutică amerlocă unui medicament european, la fel cum a blocat hidroxi-clorochina franțuzească „Sanofi” la începutul crizei, în primăvara lui 2020! …și toate astea fără ca U.E. și guwernele europenise să reacționeze în vre-un fel la AGRESIUNE ECONOMICĂ YANKEE!

  12. Știam eu că chipurile Pfizer sunt mai bune! Roboței cu telecomandă când primim?

  13. Orice este de la Pfizer trebuie cumparat in cantitati uriase cu camioanele, trenurile, avioanele umplute pana la refuz. Cumparati, cumparati, cumparati Pfizer uite si Joe Biden agentul lor de vanzari numarul uno ii ajuta. Numarul doi e Citu care a luat de 120 de miliarde. Luati nene de toti banii din buget Pfizer, Pfizer, Pfizer!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.