(VIDEO) Emma Răducanu a bătut-o zdravăn pe Serena Williams

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a învins-o categoric pe americanca Serena Williams, în primul tur al turneului de la Cincinnati (WTA 1000).

Emma s-a impus cu scorul 6-4, 6-0.

Sportiva de 19 ani a avut nevoie de doar 65 de minute pentru a o învinge pe marea campioană americană.

După un început greoi, în care a cedat două break-uri, fiind condusă cu 4-1, Serena Williams a oferit în cele din urmă spectatorilor ce au venit să o susțină, la un meci jucat cu casa închisă, un motiv de bucurie atunci când a reușit doi ași consecutivi, pentru a face rebreak și a reduce avantajul lui Raducanu la 4-3.

Dar Răducanu a reușit și ea un as pentru a se impune în primul set și a continuat cu un break, pentru a-l deschide pe al doilea.

De aici încolo sarcina Emmei a fost facilă, Williams reușind să câștige doar 10 schimburi, britanica servind un as la minge de meci pentru a pune capăt primei lor întâlniri din carieră.

„Cred că toți trebuie să o onorăm pe Serena și cariera ei extraordinară”, a declarat Emma în interviul de pe teren.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru experiența de a juca împotriva ei și pentru faptul că s-au intersectat carierele noastre. Tot ceea ce a realizat este atât de inspirațional și a fost o adevărată onoare să ajung să împart terenul cu ea.”

Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, era numărul unu mondial și câștigase deja patru titluri majore când s-a născut Răducanu, în noiembrie 2002.

Odată cu această înfrângere, Williams mai are un singur turneu profesionist înainte de a lăsa să cadă cortina peste cariera sa istorică – US Open, care începe pe 29 august.

În turul doi, Răducanu va evolua contra sportivei din Belarus, Viktoria Azarenka, locul 22 mondial.

Altă surpriză

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Cincinnati, marţi, de către chinezoaica Shuai Zhang.

Naomi Osaka, fost număr unu mondial, a pierdut în două seturi, 4-6, 5-7, meciul disputat în compania chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, nr 44 WTA).

Rezultate:
Turul I:

Marie Bouzkova (Cehia) – Cori Gauff (SUA/Nr.11) 7-5, 1-0 (abandon al americancei)
Simona Halep – Anastasia Potapova (Rusia) 6-4, 3-6, 6-3
Sorana Cîrstea – Belinda Bencic (Elveţia/12) 6-2, 6-7 (3), 6-4
Marta Kostiuk (Ucraina) – Camila Giorgi (Italia) 6-4, 5-7, 6-4
Karolina Pliskova (Cehia/14) – Venus Williams (SUA) 7-5, 6-1
Anna Kalinskaia (Rusia) – Martina Trevisan (Italia) 7-6 (2), 7-5
Shelby Rogers (SUA) – Sofia Kenin (SUA) 6-2, 6-1
Zhang Shuai (China) – Naomi Osaka (Japonia) 6-4, 7-5

Turul II:
Anett Kontaveit (Estonia/2) – Tereza Martincova (Cehia) 3-6, 7-5, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. La foc continuu in doar 65 minute, punct ochit…punct lovit! Felicitari acestei fete minunate.

  2. Putea si Ema sa fie mai politicoasa si mai generoasa cu adversara de varsta mamei sale. In fond le-a rapit din placere spectatorilor, multi veniti pentru a o vedea ultima oara ‘live’ pe Serena. Nu-i nimic, cu timpul va invata mai multe. A vrut sa ramana cu o victorie uriasa de palmares cu care sa se mandreasca nepotilor.

  3. Cred ca Serena a implorat mila, dar opinia publica este indiferenta si nu-i mai dau un ban ..Zici ca e Rusia,numai gabaritul e de ea ..

  4. Felicitari Emma Raducanu pentru aceasta victorie si bafta in continuare !
    Felicitari si pentru Sorana Cirstea pentru victoria de azi in urma unui joc inteligent ce a invins superioritatea fizica a adversarei !

  5. Balena e rasistă ,ca taica-su.Care le a fost si primul ” antrenor „, pardon, antreprenor, zic gurilr aflate unde trebuie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.