Moment istoric la televizor: proclamarea lui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor. În premieră, ceremonia a fost transmisă la TV.

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi ai declarat: „Dumnezeu să-l apere pe Rege”.

Regele Charles al III-lea a susţinut un scurt discurs, iar apoi a citit şi semnat documentul prin care a fost proclamat suveran britanic, în cea de-a doua parte a ceremoniei de la Palatul St James din Londra.

În Calitate de membri ai Consiliului Privat – autorităţi politice şi sociale care îl sfătuiesc pe rege, o moştenire a trecutului care în prezent este mai ales simbolică, notează EFE – la eveniment sunt prezenţi Camilla, în calitate de regină consoartă, şi arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primatul Bisericii Anglicane.

Acesta a fost primul act oficial al lui Charles al III-lea ca şef al statului şi este diferit de încoronare, o ceremonie extrem de fastuoasă care este de aşteptat să aibă loc în următoarele luni.

Prezentăm mai jos textul declaraţiei regelui Charles al III-lea:

„Doamnelor şi domnilor, îmi revine datoria plină de tristeţe să vă anunţ moartea mult iubitei mele mame, Regina. Ştiu cât de multă compasiune aveţi pentru mine atât voi cât şi întregul popor – şi cred că pot să cred că şi întreaga lume – în urma acestei pierderi ireparabile pe care am suferit-o cu toţii. Pentru mine este o mare consolare să ştiu că această compasiune exprimată de atât de mulţi oameni faţă de sora mea şi de fraţii mei şi că această afecţiune şi sprijin copleşitor vor fi extinse către întreaga noastră familie după această pierdere”, a declarat noul suveran britanic în debutul discursului său.

„Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin mie”, a adăugat regele Charles al III-lea.

„Asumându-mi aceste responsabilităţi, mă voi strădui să urmez acest exemplu care mă inspiră pentru a susţine guvernul constituţional şi să aduc pace, armonie şi prosperitate pentru oamenii care trăiesc în aceste insule, în ţările din Commonwealth şi în teritoriile din lumea întreagă. În acest scop, ştiu că voi fi susţinut prin afecţiunea şi loialitatea oamenilor al căror suveran am fost numit şi că în exercitarea acestor îndatoriri voi fi sfătuit de consiliul parlamentarilor aleşi de ei. În tot acest proces, sunt profund încurajat şi de sprijinul constant pe care mi-l oferă iubita mea soţie”, a mai spus noul suveran britanic.

„Profit de această ocazie pentru a confirma dorinţa şi intenţia mea de a continua tradiţia de încredinţare a veniturilor ereditare, inclusiv a Crown Estate, către Guvern în beneficiul nostru al tuturor, în schimbul Sovereign Grant, fondul care asigură realizarea îndatoririlor mele oficiale în calitate de şef al statului şi al naţiunii. În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredinţată, căreia îi voi dedica tot restul vieţii mele, mă rog pentru a cere călăuzire şi ajutor din partea Dumnezeului Atotputernic”, a declarat regele Charles al III-lea în finalul discursului său de sâmbătă.

Prima lectură publică în această sâmbătă, de la balconul Palatului Sf James din Londra, a proclamării Regelui Charles al III-lea a fost însoţită de salve de tun şi de o nouă interpretare a imnului naţional. Astfel, de acum încolo, va fi înlocuită formula „God save the Queen” (Dumnezeu s-o apere pe Regină) cu „God save the King” (Dumnezeu să-l apere pe Rege), transmite EFE.

Deţinătorul ordinului Garter King of Arms, David White, a citit „prima şi principala Proclamaţie”, urmată de fanfare şi de o defilare militară. Proclamaţia va fi citită şi în City of London (centrul financiar) şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

White a cerut la final „trei de ‘ura’ pentru Majestatea Sa Regele”, la care Garda Regală a răspuns „hip, hip, ura!” şi militarii şi-au scos căciulile din blană de urs.

Parlamentari de rang înalt din Marea Britanie au început sâmbătă procesul de jurământ de credinţă faţă de noul rege, Carol al III-lea.

Preşedintele Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, a declarat că din cauza ”constrângerilor de timp”, doar un număr mic de parlamentari pot depune jurământul sâmbătă, dar mai mult timp va fi disponibil la o dată ulterioară.

Sir Lindsay a fost primul parlamentar care a depus jurământul, urmat de decanul (tatăl) Camerei, Sir Peter Bottomley, şi de decana (mama) Camerei, Harriet Harman.

Apoi prim-ministrul Liz Truss a rostit jurământul: „Jur pe Dumnezeu atotputernic că voi fi credincioasă şi voi purta loialitate adevărată Majestăţii Sale Regele Charles, moştenitorilor şi succesorilor săi, în conformitate cu legea, aşa să-mi ajute Dumnezeu”.

(VIDEO) Regele Charles, proclamat șef al Australiei, Noii Zeelande și Canadei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

  1. Paine si circ pentru spalatii pe creier cu „valorile” occidentului imperialist iudeomason…pentru a tine masele ocupate…pentru a se abate atentia de la lucrurule importante, de la marea lor resetare diabolica instituita pas cu pas, de la controlul maselor, de la acapararea resurselor si alimentelor necesare pentru controlul total si global…
    Acceptam mizeriile lor…”valorile” lor…ne meritam soarta…

  2. A aparut iar @halogenul parazit sa ne spuna cum trebuie sa traim, ce sa facem cu viata nostra.

  3. 7. a scumpit dinou moneda platind profitul-i-vanzari din STARTCAPITAL
    8. a GARANTAT ca moneda se schimba in moneda reala …prin STARTCAPITAL
    9. s-a ajuns la sume imense milioane de euro sau dolari in tranzactii , mereu garantate prin STARTCAPITAL
    10. s-a ajuns la o masa de manevra de detinatori de BITCOIN si tranzactii care deja EGALAU STARTCAPITALUL
    11. afacere …atentie: PRIN INCREDEREA dobandita prin tranzactile BITCOIN-MONEDA_REALA … RULEAZA SINGURA

  4. 12. VREMEA ECHILIBRULUI … se vand BITCOINI pe bani buni … se recupereaza STARTCAPITALUL
    13. se extrage RECOLTA aka se face PROFIT = se vand numarului imens de tranzactionisti CASTIGATI PRIN INCREDEREA
    in BITCOIN …castigat prin capitalul de start care asigura la inceput schimbul intre BITCOIN si MONEDA non-virtuala
    14. se incerca daca se poate(!) … arsul la foc mic al afacerii …partial prin sine intretinute
    Ce vreau sa spun e ca „amicul bancher ” mi-a zis ca STARTCAPITAL au fost 300 de milioane de koko …din care-au scos deja 2,7 miliarde de koko
    cat v-a mai tine „afacerea” ? … cat vor mai fi fraieri ! Vesnic ? … NU !
    ?””
    Mishteaux nu e comentator ! 😉

  5. Stia Mishteaux ce face … musk elon 😉 cu DOGECOIN-ul ? (si „ceilalti” cu BITCOIN-ul ! Are mishteaux date-la-arhiva pe tema ? 🙁 )

    (de ce-a tacut „TATA LOR” ? 🙁 )

  6. „de ce sa ne amintim …istoria ? 😀 spune:
    28 IULIE 2022 LA 19:53
    „mishteaux spune:
    9 IANUARIE 2022 LA 17:23
    @Cornel … (ce-ai intels tu ? …de aaia zic nu-i bine sa te certi la cutite pe eva ce doar crezi c-ai inteles … maim intai discuti cu altii ce crezi inteles ? …”altii mai destepti decat tine …altfel nu fai nimic „)

    ???

  7. „remember this ! 😛 spune:
    28 IULIE 2022 LA 19:52
    „mishteaux (unul care se „lauda” cu un IQ spune:
    9 IANUARIE 2022 LA 17:30
    @Cornel …inca ceva … unii
    PE VAL
    au castigat

    altii au deja pierdut (dar fiindca detin BITCOIN si nu MONEDA non-virtuala inca nu stiu ca ce detin e NIMIC, „speranta, desarta”)

    Amicul bancehr mi-a zis ca … treaba cu BITCOIN-ul e „complicata” si ca e o
    excrocherie facuta de BANCI cu RENUME BUN! = „systemul” e desi nu pre …PUTRED pana-n maduva !

    (de la unul cu IQ>145)

    Importan a fost … ca la toate pieramidele PONZI … castigarea increderii celor dispusi ssa cumpere ca BITCOIN-ul va fi oricand schimbabil in moneda ( de aia STARTCAPITAL-ul de 300 milioane de koko cu care se garanta profitul din [cica ? ] „cresterea valorii in moneda non-virtuala a „valorii”(cica!) a monedei ? ? ? …virtuale !

    Un joc simplu, o excrocherie marunta …amplificata prin imensul STARTCAPITAL …si implicaarea … OFICIALITTATILOr

    mda !

    E la mintea cocosului ca unii castiga PE VAL .. insa e MATEMATIC ca majoritatea pierd ( e ca la LOTO … se pierde in joc … per total mai mult decat se castiga … unde-i diferenta ? .. in buzunarul CELOR CARE FAC JOCUL !)

    ?””

    Mi-e teama ca si BANCA ANGLIEI e implicata si „cineva” v-a sarii cu DOVEZILE 😉 ! …. 🙁

  8. @tetea
    Nu va spun eu! Ci bunul simt va spune! ADEVARUL va spune!
    Starea fireasca, normala a omului ca chip si asemanare dupa Dumnezeu va spune !

  9. opriti masina de fabricat zei din regi, regine , printi, printese, duci, ducese si alte otrepe cu „sange albastru”, minciuna sta cu ei la masa permanent , nu sunt mai buni , as spune ca sunt chiar mai rai decat multi dintre oamenii obisnuiti pe care „i-au calarit ” pentru ca au „sange albastru” , „fuse , fuse si se duse – vremea lor a cam trecut „

  10. … uiti ceva:
    – Asta devine, prin moartea masii, capul sectei crestine a anglicanilor !
    (ca sa vezi in ce crestinism pro-fund cred unii pana la rugaciune, azi 2022 B.C.)

    🙂

  11. Am vazut deja o serie de articole: cica n-a zis nimic despre lupta impotriva schimbarilor climatice (desi inainte era activist convins). Nici un cuvintel. That speaks volumes.

  12. Teatru de mascarici !

    Reptila mama este moarta de mai multe luni, dupa ce a fost ,,depistata pozitiv cu Covid”, ca si puiul de reptila Charles si puishorul Hanry cu nefasta lui.
    Atunci MI6 avea filmulete cu sacrificiile umane pe care le faceau reptilienii – regina este filmata cum scoate inima unei fete de 12 sau 14 ani si-i mananca inima; si pentru asasinarea Printesei Diana.
    Ce au tot vazut multi la tv a fost doar o baba anvelopata cu masca de cauciuc sa semene cu reptila mama si un mascarici care semana putin cu Charles.
    Acum a fost semnalul ca asaltul final impotriva Cabalei si a mafiei khazare a inceput.
    Pana se va afla tot adevarul, mass-media vanduta mananca kk asa cum este obisnuita.
    Daca puishorul de reptila Hanry ar fi trait ar fi sot si el prezent la mascarada cu incoronarea acestui mascarici.

  13. Bravo, Cotidianule! Colectiile de avortoni in alcool de prin laboratoarele universitatilor sunt minciuna pe langa ce ciudati ai reusit sa strangi pe forum.

  14. La noi se face mare scandal cand pensionarii sunt angajati la stat. Probabil, ca sa nu i se urce supusii in cap, a sa majestate trebuie sa renunte la pensie, acum este rege, sa terminat cu harjoneala de a printii

  15. Regina e moarta din 7 septembrie (exact cand a zis Mishteaux ca pleaca-n concediu …asta se va putea verifica candva ! 😉 )
    de ce crezi c-ai in concediu (NOVICIOC)-PARFUM(de SOC) -Mishteaux ?
    Faza cu Lizz so The QUEEN a fost filmata nu in data alegerii ei … LIZZ e doar pentru 6 luni unde-i … altfel era brunetul ! 😉
    De ce n-a fost …insa BRUNETUL ?
    Mishteaux a zis pentru ca regina nu putea sa-si dea ultima suflare (POLITICA!) in mana unui fost … COLONIZAT ! ne-europoid 🙁 !

    (multi vad putini pricep ! cine crede ca regina n-avea …REGIE …e imatur ! 😉 )

    Sti de „Jacob Stone of Destiny (Under Queen Chair)” … as known as The Stone of Scone ! 😉
    (ce semnifica)
    SCARA LUI IACOV pe care-a scapat ERDOGAN destramand visele yankeie de inconjurare a Rusiei … la fel …ce inseamna ! (nu simbolic!) 😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.