(VIDEO) Zelenski, pe Insula Șerpilor în cea de-a 500-a zi de război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Şerpilor din Marea Neagră, unde Kievul a obţinut o victorie prestigioasă la începutul războiului cu Rusia, care a ajuns sâmbătă în cea de-a 500-a zi.

„Astăzi, ne aflăm pe Insula Şerpilor, care nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, la fel ca restul Ucrainei, pentru că suntem ţara celor curajoşi”, a transmis liderul de la Kiev într-o înregistrare video nedatată, publicată pe reţelele sociale.

Insula a devenit un simbol al rezistenţei faţă de agresiunea rusă, după ce, la începutul invaziei ruse, cei câţiva apărători ai săi au sfidat o navă de război a inamicului.

„Vreau să mulţumesc de aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre soldaţii noştri pentru aceste 500 de zile”, spune Zelenski.

În filmarea nedatată, care a fost publicat sâmbătă dimineaţă, el este arătat sosind pe insulă cu barca şi lăsând flori la un memorial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

50 de Comentarii

  1. JIGODIE …. Tratatul de pace de la Versailles din 28 octombrie 1920 a confirmat stăpânirea românească asupra Insulei Șerpilor, administrată de Comisia Europeană a Dunării (mai anume sectorul Dunării maritime). Tratatul de Pace de la Paris dintre România și Puterile Aliate și Asociate din 1947 a lăsat României Insula Șerpilor, însă aceasta a fost transferată ilegal de URSS după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și anexată în cursul anului 1948. JIGODIE …Insula Serpilor este ROMÂNEASCĂ!!!!

  2. Până la WW2, învinșii din războaie erau considerați învinși și atât.
    De atunci, învingătorii se pretind cavaleri ai Dreptății și protectori ai Umanității, iar învinșii devin criminali de război, genocidari etc.
    Cei uciși de învingători ori își merită soarta, ori sunt „victime colaterale”, iar cei căzuți sub gloanțele învinșilor sunt, obligatoriu, puri și inocenți, care trebuie răzbunați.
    Scârbă e un cuvânt moale, dar nu găsesc altul.

  3. Ziarista si femeia Daria Dughina a fost asasinata de serviciul securistic nazist sub conducerea Editat nazist, mai sus laudat. Continuati, pentru ca meritati (concluzia reclamei la creme pentru pielea zbarcita a babelor batrane) !

  4. Nu este insula voastră, această jelenie este o rușine, și mai termină cu strigăturile astea comunistoide, sunteți viteji sulii. Dacă rușii doreau insula era luată, dar sunt mai civilizați decât voi, nu doresc ce nu a fost al lor, Insula Șerpilor este România.

  5. mananca , rahat ca si deobicei ..!! rusnacii au plecat de pe insula serpilor , neobligati , asa ca stai bland putzoiule ..!! ukraina , pamant arabil al ” ieurope-i” !!ptrca asta o sa deveniti ..! asta doresc si amerlocii !

  6. Pentru postacii de mai sus: daca insula este romaneasca, atunci de ce nu o apara Romania?
    Nu ar trebui sa va tavaliti pe jos deoarece Johannis lasa ca insula sa fie atataca/bombardata de rusi?
    Puneti mana pe arme si luptati sa aparati teritoriul Romaniei, troli postaci de serviciu!

  7. VIP era pe o stâncă din pământ strămoșesc românesc. Jubilați!

  8. In ce hal de neputinta informationala e „mareata” Armata Rosie, daca principalul inamic se duce cu o salupa pe o insula unde nu e nici un fel de adapost si rusii stau si se uita. Are dreptate si Prigojin cand il face pe Soigu de doua parale.

  9. …dap, cititor a anuntat vizita ucranului nazist pe teritoriul cociocului, spre deosebire de slugarnicele autoritati cociocare, cum bine remarca newsreader…aveti credinta!…vom fi iarasi ce-am fost si mai mult de-atat!…

  10. „In Pontul Euxin, Ahile locuieste intr-o stralucitoare insula” (Pindar/(518-438), Nemeenele).

    Este citata (dpv. documentar) in epoca razboiului troian dintre greci si anatolieni/(1194–1184 BC), cand tracii apar deja mentionati ca luptand de partea troienilor. Insula Leuce/Insula Alba/astazi Insula Serpilor din zona noastra dobrogeana [GETICA] fiind mentionala ca cea in care a fost inmormantat Ahile.

  11. Este citata (dpv. documentar) in epoca razboiului troian dintre greci si anatolieni/(1194–1184 BC), cand tracii apar deja mentionati ca luptand de partea troienilor. Insula Leuce/Insula Alba/astazi Insula Serpilor din zona noastra dobrogeana fiind mentionala ca cea in care a fost inmormantat Ahile.

  12. tibilica, rusii nu fac eroi din criminali, ca americanii. Asa ca nu pierd vremea pe unde umbla disperatul.

  13. Ce jenant pentru noi romanii!Ocupantul se plimba pe Insula Serpilor stravechi pamint romanesc.Cica e pamintul lor ,al ucrainienilor.

  14. @NewsReader. Mizerie ucraineană, nu cu rușii trebuie să luptâm, ci cu voi bandiților, voi o dețineți. Și cărati-vă naibii din țară asta, impuțiți aerul.

  15. Alogenul parazit care a ocupat colonia Ucraina pe pamantul nostru…iar alogenii paraziti care au ocupat colonia Romania nu zic nimic…de ce oare?

  16. Bă nea Cocaină, insula e a României dar vine vremea sa avem alți conducatori

  17. Șerpele criminal Editat a ajuns pi inSula lui……[Rumburak]

  18. @tomlin Hai las-o asa cum a cazut 🙂 Chiar sa fie asa cum spui, Zelensky n-ar avea de unde sa stie, prin urmare nu poti sa spui ca n-ar sange-n instalatie..

  19. Prin tratatul cu Ucraina semnat la Kiev la 3 Mai 1997 privind ,,relatiile de buna vecinatate si cooperare dintre Romania si Ucraina” (semnat de ministrii de externe ai ambelor state) pe 14 Iulie 1997 s-a semnat la Neptun acest tratat si de catre presedintii de atunci: Emil Constantinescu si Leonid Kucima.
    Prin acest tratat, Romania renunta definitiv asupra unor teritorii luate cu japca de catre Stalin printre care si Insula Serpilor. Asa ca nu mai latrati aiurea ca Cernauti/Insula Serpilor’/Cahul/Ismail/Bolgrad … pamant romanesc.
    NU MAI SUNT PAMANT ROMANESC. Le-am cedat ca prostii sub motivul NEADEVARAT ca altfel nu am fi fost admisi in NATO. Asta a fost o mare minciuna……[Rumburak]

  20. Postarea de la 12:51 apartine unui obsedat maghiar care posteaza mesaje semnate cu nick-ul meu. Dl F Kalacu Motz stie cui ma adresez……[Rumburak

  21. Tupeu maxim egalat doar de Halena 2+1: cica teritoriu ucrainean.Halena nu corecteaza aceasta afirmatie , o citeaza.Si nici nu audiaza si partea cealalta adica cea ROMÂNĂ, sa nu zic ruZa.Sau TURCĂ….ISTORIC vorbind.

  22. Insula aceea daca istoriceste vorbind nu mai apartine Romaniei atunci ar trebui retrocedata Republicii Moldova.

  23. cata aroganta la acest macelar al propriilor semeni! da,a aruncat Ucraina intrun razboi fara nicio sansa de castig.
    trebuie trimis acasa si inlocuit cu o persoana care vrea sa inceapa negocieri de PACE.
    A vizitat insula Serpilor cadou(la cerere) facut sovieticillor de catre comunistii romani. Ne sfideaza prin aceasta vizita. Trebuie sa ne ajutati in acest razboi caci asa va ordona stapanul american.
    „Insula Șerpilor a fost anexată de Uniunea Sovietică după cel de-al Doilea Război Mondial, în urma unui unui Protocol referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat dintre România și URSS. Acest protocol a fost semnat la Moscova, în februarie 1948, de către premierul român de la acea dată, Petru Groza (foto sus), și ministrul de externe sovietic, Viaceslav Molotov.
    „insula Șerpilor a fost predată sovieticilor pe 23 mai 1948, cu un proces verbal semnat chiar pe insulă, de către Nikolai P. Șutov, prim-secretar al Ambasadei URSS din București, și Eduard Mezincescu, ministru plenipotențiar”.
    Ce cauta Ucraina in sudul Basarabiei pana la Galati?
    Nichita Hrusciov pe cand era secretar general al PCUS a facut cadouri catre Ucraina inclusiv peninsula Crimeia pe care ucrainieni o revendica cu violenta desi nu a fost a lor niciodata.

  24. Unde-i militarul ucrainean din spatele unui strașnic telescop privind de la 50 m la panoul cu Ucraina. Domnule prim ministru Ciolacu ați trimis de grabă împreună cu președintele Iohannis o cablogramă de Slavă Ucrainei și cabotinului Zelensky pe Insula Șerpilor, insulă trecută în tratatul de pace la România și ocupată de românofoba Ucraină Sovietică?

  25. N -am ce să adaug , decât că un imbecil *tibi-list limb- ist e preocupat de lipsa de reacție a rușilor la *plimbarea pe mare a Drogatului tâlhar.Ca și cum pe noi ne-ar preocupa care tâlhar e mai ^viguros , că oricum nu ne interesează ce se întâmplă cu ^țarina noastră . Iar autorul materialului răsucește cuțitul în rana noastră . Pe de o parte e bine , prea multe hahalere nesimțite locuiesc acest pământ străbun , prea mulți *vânzători abjecți s-au împuiat aci în special în ultimul deceniu. ^Valea Uzului , statui Bruckenthal, Criminal Vass , 40 honvezi la ARAD ,astupare cu pământ Biserică Ortodoxa anterioară an 1000 de la Alba Iulia demolare statui Mihai Viteazu , Avram Iancu,demontare placă atestare Cernauti de către domnitorul Alexandru cel Bun , închidere biserici românești în N. BUCOVINA , Insula Serpilor etc . Degeaba o mână de români merg la Putna .MAJORITATEA SUNT O TURNĂ care-și asteaptă îndobitocită ABATORUL . Departe nu e ,BÂSTROE și Cernăuți sunt sunt aci, ACUM !

  26. Nu cred că a fost locuibilă vreodată ori că vinzi un teren ,ori il pierzi la poker sau il pierzi în război ….acel teren dacă a fost odată al tău nu înseamnă că il si pentru totdeauna …. păi italienii ca urmași ai Romanilor înseamnă că Europa era a lor ? Turcia care a cucerit Grecia înseamnă că le mai aparține ? numai spun că acum 500 -1000 de ani eram fierți noi Românii să stăm pe insula șerpilor …… Ne călcăm in picioare să ne ducem acolo mai ales ca țară agricolă … și ca ciobani duceam oile să pască acolo și aram stâncă cu plumbul de lemn să crească grâul ,puneam vii acolo ….uite fleoșc a zis o instanță internațională :))))

  27. „… unde Kievul a obţinut o victorie prestigioasă …” !! Simt al umorului imbatabil ! Sau o fi vorba de un misto foarte fin din partea I.R. ? Oricum, pe Insula Reptilienilor mascariciul drogat ar fi trebuit sa vina cu pasaportul, pentru ca aceasta NU apartine in nici un caz Ucrainei ci Romaniei sau, in cel mai bun caz, „Rep. Moldova”, ca si toata partea din Ucraina care se afla intre Basarabia si Marea Neagra ! (ps : imi sint inca de neinteles actiunile rusilor, dar probabil ca nu sint singurul : sint sigur ca stiau la mm deplasarile canaliei khazare si puteau sa-i traga o racheta in freza, totusi nu au facut-o !?)

  28. La ce foloseste Romaniei o stanca pe care si rusii au abndonat-o fara lupta pentru ca nu are nici o valoare?? Numai obsedatii de revendicari teritoriale zbiara aiurea fara sa tina cont ca noi nu suntem in stare sa gestionam nici ce avem. Prostul de Dragnea s-a dat la aia de la Exon ca cer prea mult si dupa 6 ani n-am scos nici o molecula de gaz din mare. Turcii, care erau mult in urma exploateaza gazul lor din MN si daca pungile au legatura s-ar putea sa-l scoata si pe al nostru. Avem resurse, nu ne mai trebuie alte pamanturi, dar fudulia si prostia ne face sa ne batem joc de ele.

  29. „Le-am cedat ca prostii”

    Le-a cedat tradatorul Severin impreuna cu proprietatile a 100.000 de familii romanesti, care sunt despagubite din banii vostri. Turnatorii dovediti si coruptii condamnati la zi dau lectii saptamanale in ziarul lui Cornel. Cu astia schimba societatea prin declaratii date la Bucuresti. Alt fel de Untold/Neversea.

  30. Rusii criminali se zvarcolesc de ciuda ca nu au reusit sa afle la timp despre vizita pe insula Serpilor a lui Zelenski si Budanov, sa trimita cateva rachete.Foarte bine.

  31. @ p.r.o.s.t.a.c.u.l Rumburak 13:26
    Acum am citit articolul, vezi ca ești GENIUL forumului…?

  32. @ tibi1 14:07
    Stanca delimitează platoul continental al Marii Negre, p.r.o.s.t.a.c !
    Cat despre scosul gazului din Mare, vorbești sa te afli-n treabă. Gazul din unele zăcăminte se scoate aproape la fel de ușor ca din zăcămintele terestre. DIN ALTELE, NICI GÂND !
    Despre „legatura” dintre pungi: ești PENIBIL !?

  33. Pe stanca aceea rusii au plasat un radar foarte puternic, o bijuterie ca bate pana la Atlantic, neinfluentat de perturbatiile exterioare. Precis ca vor s-o lase lui Jelanie sau s-o explodeze, cum au mai facut cu operele lor valoroase. Daca n-ati remarcat, Jelanie nu s-a apropiat de ala. Daca ati observat, politica CIA este sa accentueze (bolduiasca in corporativa) lucruri si fapte nesemnificative si sa le transforme in marete victorii. Intre timp. Ukraina mai exista doar pe google maps si impartirea proviinciilor nebombardate intentionat de rusi se discuta in toate cancelariile !

  34. Zalujnîi și BudaNov au fost și ei cu ?-ul PIANIzD !
    După viZită, s-au dus sa facă plajă în Crimeea, cum anunța BudaNovul mai an…?

  35. Dă-ne băi derbedeu apocaliptic Insula Șerpilor înapoi, că-i a noastră, a românilor, nu ți-a lăsat-o mă-ta aia imbecilă moștenire, luați-aș Ucraina în falus!

  36. Insula Serpilor este foarte importanta pentru Romania. Insula piate devenii in viitor un Cap Canaveral Florida pentru lansarea de nave spatiale ale Romaniei. Departe de uscat nu pune in pericol in caz de prabusire a rachetelor. Da prostii tot prosti…capra la evvreii satanisti.

  37. Chiar ma gandeam ca a vizitat o gramada de tari in ultimele zile, dar nu si Romania. Ei uite ca m-am inselat, azi a vizitat si Romania!

  38. Bă , mioriticilotr , ziceați că drogatu ^ n-are coraj să vă viziteze ? Uite bă că *s-a dat in BĂRCI cu Oaia , ceea ce nu ne interesează , decât c-au spurcat via Mușatinilor iar acum SE DĂ CU BARCA și scuipă în apă ( dar de fapt pe noi între ochi) . Un slugoi p-aci ( ca și stăpânii săi Joianiși , yankei ,etc . ) zice că nu ne *trebe insula și platoul continental, Delta -să facă ei canal și port sau poate le dăm și Litoralul și Constanța , Oaia i-a dat deja teritoriul de la vărsarea Nistrului . Dați bă , nenorociților că dați de la cine v-a fatat .

  39. Uită-te la mutrele lor: io crez că se îndreaptă către Tel-Aviv……[Rumburak]

  40. In ’44 rusii au ocupat-o şi mai apoi au pasat-o-n Raionul Chilia Odesa-Ucraina! Ucrainienii au construit sucursală de bancă și un hotel fără canalizare pentru a demonstra locuirea acesteia.
    Deci:
    CE CAUTĂ ACEST CRIMINAL NAZIST PE ACEASTĂ INSULĂ? DĂ-NE INSULA ÎNAPOI JIGODIE FASCISTĂ! UCRAINA SĂ FIE ŞTEARSĂ DE PE HARTA EUROPEI! AFARĂ CU REFUGIAŢII UCRAINIENI DIN ROMÂNIA!

  41. Acum ma predau: Daca Insula Serpilor va fi un Cap Canaveral, nu mai am nimic de adaugat… 🙂 multe tampenii vad pe aici dar ca asta… 🙂

  42. Puteti sa-mi explicati, „Cotidianul” (care intoxica la fel vesticilor), de ce „victorie ucraineana” se lauda Jale-nski-n Insula Serpilor, când ea NICIODATA N-A FOST SI NU VA PUTEA FI POPULATA? România n-are decât (numai ca Johannis e de-o lashitate patologica) sa revina asupra donatiei de catre cretinul de Severin a insulei Serpilor Ucrainei, si terminam bâlciul cu „victoriile” regimului de la Kiev!

  43. Poate, acum, văd și romanii, măcar unii dintre ei, care este adevăratul dușman al României și românilor. Nu Rusia se vrea stăpână peste teritorii romanești, nu Rusia asuprește romani, mergând până la anihilarea lor, nu Rusia interzice învățământul în limba româna, cultura sau bisericile romanești din Ucraina. Nici nu ar putea să o facă, neexistând asemenea situații pe teritoriul rus. Nu Rusia a blocat Brațul Sulina, în 1992, blocând traficul pe Dunăre ( a avut și un efect pozitiv, le-a arătat romanilor utilitatea Canalului Dunăre-Marea Neagră, mult hulit până atunci), nu mai vorbesc despre criza cerealelor, a altor produse agricole, sau despre datoriile Ucrainei în urma investiției în combinatul de la Krivoi Rog, și multe alte asemenea acțiuni de „prietenie și bună vecinătate” al ucrainenilor. De altfel asemenea acțiuni nu sunt de dată recentă. Nu mai amintesc aici câte asemenea manifestări „ prietenoase” au existat de-a lungul timpului. Numai că noi romanii suferim de sindromul „hainele împăratului”, impus de puterile câștigătoare ale conflictului, iar noi ne întrecem să admirăm nişte „realități” virtuale, care nu au nimic cu realitatea cruntă, existentă în această zonă a Europei. Repetăm , ca niște papagali, precum sfetnicii împăratului, ce grozavă este Ucraina și fasciștii ei, ce rău este Putin cu mercenarii lui.

  44. A fost odata aici pe Cotidianul un articol “Bunii nostri vecini”, dar a fost sters pentru ca era prea dur, arata atrocitatile facute de ucraineni impotriva romanilor. Ar trebui ca Romania sa se opuna intrarii in NATO a Ucrainei, solicitand teritoriile care ii apartin, insa nu cred ca se va ajunge la punerea cu adevarat a problemei ca Urcaina sa intre in NATO ?

  45. Insula Serpilor este pamant romanesc,mars afara Zelenski !

  46. Insula Șerpilor nu mai este românească, a fost donată ucrainienilor, deși ea delimitează platoul continental românesc (o ‘afacere foarte bună’ a diplomației românești – și Severin, și Aurescu);

    Despre filmarea nedatată, unele ‘guri rele’ spun că aceasta este un trucaj, iar altele că ar fi reală, însă a fost filmată pe 30.06.2023;

    „Kievul a obţinut o victorie prestigioasă la începutul războiului cu Rusia” – rușii s-au retras de pe insulă pentru că aveau nevoie ca Turcia să fie neutră în privința Strâmtorilor, dar și pentru a nu i se cere acest lucru (să părărească insula) de către Turcia – deh, și la ei este cu ‘PR’-ul…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.