Vuza (Chimcomplex Borzești) va depune ofertă pentru Rompetrol

Chimcomplex Borzești, companie controlată de omul de afaceri român Ștefan Vuza, va depune, la anul, o ofertă pentru achiziția KMG International (grupul Rompetrol), a anunțat compania. Chimcomplex a preluat, în 2018, activele viabile din defuncta platformă Oltchim Vâlcea, integrându-le în structura proprie. În 2020, compania integrată care reunește aproape tot din ce mai înseamnă chimia românească a făcut un profit de 20 de milioane euro. În primele trei trimeste ale acestui an, profitul este deja de 90 de milioane euro.
În ceea ce privește Divizia de Chimie și de integrare petrochimică, Compania anunță finalizarea unor studii preliminare și includerea oportunității dezvoltării unor parteneriate și a achiziției Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societății, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022”, se arată într-un comunicat al Chimcomplex trimis Bursei.
În scopul finanțării proiectelor menționate și implementării strategiilor de dezvoltare, Compania are în vedere demararea unei emisiuni de bonduri (obligațiuni) in prima jumătate a anului 2022 și atragerea de parteneri de equity, la acest moment fiind finalizat procesul de selecție a consultantului financiar internațional care va asista societatea Chimcomplex SA Borzești în acest demers, fiind vorba despre Rothschild & Cie”, mai spune Chimcomplex.
Chimcomplex a publicat recent strategia de dezvoltare pentru 2021-2030, care are în vedere integrarea tututor activităţilor sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie), grupul urmând să fie structurat în opt divizii.
Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit 3 ani de la achiziţionarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive şi concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, în economia circulară europeană” a declarat recent Adrian Dumitriu, director financiar Chimcomplex, într-un comunicat.
În ultimele săptămâni, au apărut mai multe informații că Rompetrol, grup controlat de compania de stat a Kazakstanului, ar fi de vânzare. A fost pronunțat și un nume, acela al companiei petroliere poloneze PKN Orlen, care ar dori să cumpere rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de profil din țară.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Mihai Soare 1071 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Ghiara de oțel a României nu doarme niciodată. Luați înapoi ce este al nostru, fraților, nici un metru mai mult. Deschiderea afacerilor către est, de unde sunt și kazahii, este viitorul. Ne trebuie 100 de companii Romgaz, Hidroelectrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, Chimcomplex, Dedeman, etc. toate ÎN MÂINI ROMÂNEȘTI. Doar așa vom ieși din pădure ca nație. Altfel, ne pun ăștia fix între Guatemala și San Salvador, și ne fac țara și viețile praștie.

  2. Cat de curand il vor termina si pe Vuza!@ Deja e nesimtit si se baga unde nu are voie sluga. Poate ca nu e roman, e vopsit in roman, ca Iohannis, si atunci se poate sa scape. Cu case cu Grup, cu toate!

  3. Brrrr…Rothschild ! Nasol…Mai bine KMG.Dar… sa vedem daca aceasta companie va fi efectiv romaneasca. Daca da atunci mii de felicitari.

  4. Il mananca pielea si nu a invatat nimic din lectia lui Ioan Neculae.Orice urma de industrie romaneasca trebuie arsa si distrusa precum Cartagina,In rolul lui Cato si Scipio ,DNA-ul Lulutei supervizat de konsulul mut.Cand Neculae era bagat la bulau ,niste cretini erau in extaz ca lupta anticoruptie merge ca unsa.Acum au aflat ca ingrasamintele scumpite de 3 ori nu se gasesc nici asa.Pana una-alta de Craciun vom avea pe mese carnea de porc baloasa a Germaniei cu un euro pe kg indopata cu vaccinuri si antibiotice ca pesta exista doar la colonia Europei.O natie de imbecili asta merita.Craciun Fericit!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.