Compania franceză GDF International a cumpărat cu 432,6 milioane de lei întreaga participație de 11% pe care Fondul Proprietatea o deține la Engie România, potrivit unui anunț pe BVB. GDF International este acționarul majoritar al Engie România.

ENGIE RomaniaFoto: ENGIE Romania

Contractul a fost încheiat pe 22 decembrie

Franklin Templeton International Services, în calitate de administrator al Fondul Proprietatea, a informat, miercuri, acționarii, că a încheiat că a încheiat cu GDF International, pe 22 decembrie 2023 un contract de vânzare- cumpărare.

Tranzacția vizează întreaga participație a Fondului în capitalul social al Engie România în schimbul unei sume totale în contravaloare de 432.616.167,75 lei, mai arată Fondul Proprietatea.

Finalizarea vânzării în cadrul contractului de vânzare-cumpărare este supusă aprobării acționarilor Fondului

ENGIE Romania este unul dintre cei mai mari distribuitori și furnizori de gaze naturale din România. De asemenea, se ocupă de producția din surse regenerabile și furnizarea de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi. Grupul ENGIE Romania a realizat investiții în valoare de 6.100 milioane de lei din 2005 până la 31 decembrie 2022.