Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar și alte companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor sunt primele companii de stat care au decis să își mute conturile de la BCR.

CNAIR rulează la BCR, bancă deținută de grupul austriac Erste, cel puțin 12 miliarde de lei anual. Banii vor fi mutați, cel mai probabil, în banca românească CEC Bank.

"Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variant mai bună pentru CNAIR. Este o decizie adminstrativă a noastră. Nu trebuie să-ți ții toate ouăle într-un singur coș", a declarat, luni, șeful CNAIR, Cristian Pistol, pentru Observatornews.ro.

Marți dimineață, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat informația.

"CNAIR și-a anunțat o anumită intenție de o a face și știu că vor face, mi-au spus și mie. Și nu doar CNAIR. Am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. O explicație cât se poate de simplă", a spus Sorin Grindeanu.

Mai multe companii din România au anunțat deja că vor boicota companiile austrice după ce Austria s-a opus prin veto la aderarea noastră la Schengen.