Președintele Klaus Iohannis participă, luni, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a organizate la Westminster Abbey din Londra, potrivit Agerpres.

De asemenea, vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu, împreună cu Principesa Elena și soțul său, Alexander Nixon.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunțat Palatul Buckingham.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanți ai lumii, printre care președintele Statelor Unite, Joe Biden, și reprezentanți ai caselor regale sunt așteptați să participe la funeraliile Elisabetei a II-a.

La sfârșitul slujbei de la abație se păstrează două minute de reculegere la nivel național, apoi se intonează imnul național "God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soțul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.