Investigația jurnaliștilor de la Recorder, denumită "Clanul Marelui Alb" și care arată modul cum BOR construiește și reabilitează biserici, a dus la demisia unui consilier general al PSD din Primăria Capitalei și din partid.

"Organizația PSD București și organizația PSD sector 4 anunță că dl Neacșu Lazăr și-a prezentat în această dimineață demisia din Partidul Social Democrat și din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului București", a anunțat Biroul de presă al PSD miercuri, la nici 24 de ore de la publicarea investigației. 

Neacșu povestea că a fost "infiltrat" în PSD chiar de Preafericitul Daniel și era omul care se asigura că autoritățile locale și centrale dau bani către BOR.

Investigația Recorder, care a durat opt luni, a dus la descoperirea unei rețele secrete în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.