Erdogan, acuzații grave împotriva lui Netanyahu: „Ești un tiran. Ai masacrat copii palestinieni"

Erdogan, acuzații grave împotriva lui Netanyahu: „Ești un tiran. Ai masacrat copii palestinieni"

Tensiunile dintre Turicia și Israel continuă. Miercuri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, că este un tiran care a „masacrat copii palestinieni". În schimb, șeful executivului israelian l-a făcut dictator pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan,

„Să nu ne dea el nouă lecţii. Netanyahu, fii atent aici. Eşti un tiran", a declarat Erdogan în cursul unui miting la Ankara, adăugând că premierul israelian a „masacrat copii palestinieni", informează agerpres.ro

„Acest hoţ care se află în fruntea Israelului este pe cale să fie judecat în ţara lui. De ce sunt judecaţi Netanyahu şi soţia lui? Pentru furt", a subliniat Erdogan, în referire la posibila inculpare a liderului israelian în trei cazuri de presupusă corupţie. Procurorul general al Israelului a anunţat pe 28 februarie că intenţionează să îl acuze pe Netanyahu de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere, dar inculparea depinde de rezultatul audierii obligatorii a suspectului, prevăzută de procedura legală şi care ar urma să se desfășoare după alegeri.

Duelul verbal a început după ce duminică Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a declarat că Israelul nu este statul-naţiune al „tuturor cetăţenilor săi", ci „numai al poporului evreu", deci nu şi al importantei comunităţi arabe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a denunţat "rasismul flagrant" al premierului israelian, pentru ca într-un mesaj difuzat de biroul său în noaptea de marţi spre miercuri acesta din urmă să-i reproşeze "dictatorului turc" Erdogan că "se ia de democraţia israeliană în timp ce închisorile sale sunt pline de ziarişti şi magistraţi". Ulterior, miercuri dimineaţa, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc a transmis pe Twitter că "statul de apartheid pe care îl conduce (Netanyahu) omoară femei şi copii şi aruncă în închisoare palestinieni pe propriile lor pământuri".

Recep Tayyip Erdogan a evocat totodată miercuri ciocnirile din ajun dintre palestinieni şi poliţişti israelieni de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, deplângând faptul că poliţiştii şi militarii israelieni au pătruns în acel loc sfânt.

„Nu ne provocaţi. Noi n-am oprimat niciodată un evreu în această ţară, nu am făcut niciodată unei sinagogi ceea ce faceţi voi (pe Esplanada Moscheilor). Nu ne provocaţi, nu vom intra în acest joc", a avertizat preşedintele turc.