FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC BOTOȘANI

Replica lui Mihai Iosif pentru cei care-i contestă calitățile ca tehnician: „Sacchi și Mourinho nu au fost mari fotbaliști, dar sunt legende ale antrenoratului. Asta-mi doresc și eu”

Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: captură Facebook @ FC Rapid 1923
Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: captură Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 15:03 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 15:35

Mihai Iosif (47 de ani), antrenorul de la Rapid, a susținut o conferință de presă înainte de meciul echipei sale cu FC Botoșani. Cu această ocazie, Iosif le-a răspuns celor care-i pun la îndoială calitățile de „principal”. 

  • Rapid - FC Botoșani se joacă sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 20:30. Meciul va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport +.

Antrenorul Rapidului a anunțat că a numărul indisponibililor pentru meciul cu FC Botoșani a crescut. În acest context, Iosif anticipează un meci extrem de dificil împotriva moldovenilor, care ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 1. 

Mihai Iosif, înainte de Rapid - FC Botoșani: „Avem 50% din lot lipsă”

„Vom întâlni o echipă foarte bună a campionatului, nu în cel mai plăcut moment al nostru pentru că avem 50% din lot lipsă, dar cu siguranță alături de cei mai buni și frumoși suporteri din România vom da totul pentru cele 3 puncte.

Vizavi de atitudine nu vreau să schimb nimic. Au mai căzut doi jucători, vom mai lua doi juniori. Ca Peneș curcanul vom fi. Cei ce vor intra pe teren, indiferent că au 17, 18 sau 30 și ceva de ani, trebuie să dea totul pentru cele 3 puncte. 

Faptul că nu avem tot lotul disponibil ne afectează foarte mult. La Rapid eu decid cine intră și cine iese! Doar eu, atât! Având 10 jucători lipsă, e o perioadă foarte grea, chiar mă bucur că se încheie”, a spus Iosif. 

Mihai Iosif: „Sacchi și Mourinho nu au fost mari fotbaliști, dar sunt legende ale antrenoratului. Asta-mi doresc și eu”

În continuare, antrenorul nou-promovatei le-a răspuns celor care-i pun abilitățile la îndoială. Deși admite că nu a avut cariera de fotbalist pe care și-a dorit să o aibă, Iosif nu vede acest lucru drept un impediment în calea unei cariere de succes în antrenorat. 

„Am pierdut un meci (n.r. - cu FCSB, 1-3) în minutul 90+2. Nu știu ce aș fi putut să fac mai mult, la ce lot avem la Rapid. Faptul că nu am ajuns la nivelul la care mi-aș fi dorit să fiu ca fotbalist nu înseamnă că nu pot fi un antrenor bun. Vă dau două exemple: Arrigo Sacchi și Mourinho, care poate nu au fost așa mari fotbaliști, dar sunt legende ale antrenoratului. Asta-mi doresc și eu.

Eu niciodată nu accept critici de la oameni cărora nu le-aș cere sfatul. Mulți oameni importanți din fotbalul românesc mi-au dat mesaje, m-au apelat și m-au felicitat pentru ce am făcut la Rapid.

Aș vrea ca cei care mă contestă să vină o zi la antrenament, să-l facă în locul meu. Din fața televizorului este foarte ușor să ne dăm cu părerea cu privire la ce ar fi trebuit să fac eu. Este un moment foarte greu, suntem în 10 jucători!”, a „tunat” Iosif.

Marele minus al meciului cu FCSB? Rezultatul, care cred că a fost nedrept. Poate altădată meritam mai puțin și am obținut puncte la final... ăsta este fotbalul.

Tratăm fiecare meci la victorie. Noi, în vestiar, suntem o familie. Și această unitate a adus la aceste rezultate foarte bune, nescontate.

Vasile Maftei a fost jucător în Liga 4 și Liga 3 la Rapid când eram eu secund. E un jucător emblematic al Rapidului, cu siguranță mi-aș dori să fie în staff-ul meu.

- Mihai Iosif, antrenor Rapid 

Mai multe știri din Liga 1: 

Mircea Rednic, fără 3 jucători de bază cu Farul! Motivul absențelor + Cum poate arăta primul „11”

Fără victorie în campionat de 6 etape, Laurențiu Reghecampf își pune jucătorii în gardă: „Nu se poate așa, nu ăsta ne e nivelul”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
mal.
mal.  •  18 Decembrie 2021, 13:49

Un om care trăiește in lumea lui! Dintre multele diferențe între dl. Iosif și antrenorii cu care se compară, as evidenția una: la vârsta dlui Iosif, persoanele cu pricina erau deja antrenori! Și aveau rezultate! Și… știau carte!

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  18 Decembrie 2021, 12:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  18 Decembrie 2021, 00:23

Arrigo, Jose si Mitza, ce comparatie ;)) Stai ca mai stiu doi ... Lippi si Stoichitza ;))) Sa ma ierte, dar numa' cum suna Arrigo, fata de Mitza sau Lippi, fata de Stoichitza ... Cat despre cunostintele fotbalistice, va rog sa terminati cu glumele astea ridicole :((

Vezi toate comentariile (16)
Comentează