INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Iker for president! Casillas, convins să candideze la alegerile pentru președinția Federației

Articol de - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 13:21

Iker Casillas, 38 de ani, nu s-a retras oficial de la FC Porto, dar îl va înfrunta la viitoarele alegeri pentru şefia Federaţiei pe Luis Rubiales. 94% din fani îl văd câştigător!

O legendă a fotbalului spaniol visează să conducă federaţia de la Madrid. Iker Casillas a fost convins să îşi depună candidatura la alegerile pentru preşedinţia RFEF şi să se lupte cu actualul şef, Luis Rubiales. 

Deşi nu a renunţat încă la cariera de jucător după infarctul suferit în mai trecut, portarul de 38 de ani al lui Porto a anunţat deja organismele oficiale din Spania despre intenţia sa, dezvăluie chiar pe copertă cotidianul Marca, preluând informaţiile lansate anterior de emisiunea El Partidazo de la Cadena Cope şi apoi de Radio Marca. 

Fanii vor o schimbare

 Fostul mare goalkeeper al lui Real Madrid şi campion mondial cu Furia Roja în 2010 s-a întâlnit deja cu noul preşedinte al CSD, insituţia supremă politico-sportivă din Spania, şi se bucură de sprijinul masiv al Asociaţiei Fotbaliştilor din ţară. 

Mai mult, şi fanii îl susţin în cursa electorală, dorind o schimbare şi un conducător venit din iarbă. Conform unui sondaj publicat de Marca, 94 la sută din votanţi îl vor numărul unu la RFEF. 

Iker s-a văzut cu mai mulţi foşti colegi de naţională, pe care speră să-i aibă aliaţi în cursă ori să-i atragă în echipa sa.

21 de trofeea cucerit Iker cu echipele de club, 19 la Real în 725 de meciuri, între care şi trei Ligi, şi două la Porto, în 156

167 de selecțiiare Casillas la naţionala Spaniei, record. A câştigat un titlu mondial (2010) şi două europene (2008, 2012)

Vezi și: 

Sergio Ramos, fundaşul golgeter al Europei. Cifrele formidabile ale căpitanului lui Real Madrid

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

  • foto: Guliver/Getty Images

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
341520613173829
Otilia Barbu  •  12 Februarie 2020, 14:00

Macar sa fie pe fata relatia dintre Real si federatia spaniola...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close