INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Ce notă i-a dat presa portugheză arbitrului Radu Petrescu, după disputa cu Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo și Radu Petrescu, foto: Imago
Cristiano Ronaldo și Radu Petrescu, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 12:40 / Actualizat luni, 27 martie 2023 12:47

Centralul român Radu Petrescu a primit nota 4 în Record (foarte bine), la fel ca portughezul Cristiano Ronaldo, pe care l-a avertizat corect pentru o simulare. L-a ajutat, pe fază, și VAR-ul Ovidiu Hațegan în două faze importante.

Singurul arbitru român ce a fost delegat de UEFA să fluiere în aceste prime două etape ale preliminariilor CE 2024 a fost Radu Petrescu. Și centralul bucureștean s-a achitat foarte bine de misiunea încredințată în partida Luxemburg - Portugalia 0-6. Dovadă stau și aprecierile primite în presa lusitană de el și de brigada care l-a ajutat să conducă ieri ostilitățile.

Cine transmite la TV meciul România - Belarus + Cine va comenta partida
România - Belarus
Cine transmite la TV meciul România - Belarus + Cine va comenta partida

„Radu Petrescu a fost adecvat și echilibrat”

Arbitrul de 40 de ani a fost notat cu 4 (la fel ca Ronaldo și alți cinci jucători ai lui Roberto Martinez), adică foarte bine, de cotidianul Record. 

„A comis unele erori la nivel disciplinar, dar a fost ferm și corect în fazele cele mai importante ale partidei. A decis bine când i-a acordat lovitura de la 11 metri lui Rafael Leão, aplicând un criteriu adecvat și echilibrat. La fel, a luat hotărârea potrivită când a considerat că Cristiano Ronaldo a simulat la marginea careului", l-a caracterizat sursa citată. 

Care consideră că, pe lângă cele cinci cartonașe galbene acordate mai putea da unul lui Nuno Mendes, pentru un fault din spate. În rest, la toate fazele analizate, a luat deciziile care se impuneau.

Două faze cu VAR pentru Radu Petrescu

Și jurnalul O Jogo l-a lăudat pe Radu Petrescu, pentru că i-a penalizat și pe portughezi: „Centralul român a început cu două faze la care a așteptat confirmarea VAR, la primul și la al treilea gol marcate de Cristiano și Bernardo Silva. 

Apoi, a dat verdictul corect, ajutat de asistenți, în alte două situații importante: a anulat golul de 0-5, pentru un ofsaid la Danilo, în minutul 35, și, în minutul 57, i-a arătat „galbenul" lui Ronaldo pentru că a simulat un fault în duelul cu Chanot. Un arbitraj discret și competent". 

CR7 n-a fost de acord cu Petrescu și i-a zâmbit ironic, frustrat că n-a primit lovitura liberă pentru a încerca să facă hattrick-ul.

10 meciuria arbitrat în acest sezon Radu Petrescu în competițiile intercluburi și interțări, inclusiv unul în Ligă 122 de goluri în 198 de meciuri are Cristiano Ronaldo la naționala Portugaliei. Ambele sunt recorduri mondiale

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Mbappe îl poate depăși azi pe Platini, la doar 24 de ani! Ce trebuie să se întâmple

De ce nu e Leroy Sane nici la Bayern, nici la națională. Ce probleme are starul bavarezilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează