INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - SABURTALO 4-2

FOTO FCSB - Saburtalo 4-2! Calificare cu pulsul la MAXIM! FCSB trece de Saburtalo, după un meci absolut nebun pe Arena Națională

FCSB - Saburtalo, liveTEXT pe GSP.ro de la 20:30 +18   FOTO
FCSB - Saburtalo, liveTEXT pe GSP.ro de la 20:30

Articol de , - Publicat joi, 28 iulie 2022 22:25 / Actualizat joi, 28 iulie 2022 23:25

FCSB a câștigat manșa decisivă cu Saburtalo, scor 4-2 (0-1 în tur), și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League!

  • În turul 3 preliminar, FCSB va da peste cel mai probabil de Dunajska Streda (Slovacia), după ce aceștia s-au impus în deplasarea de la Vikingur (Insulele Feroe), scor 2-0 în prima manșă. Roș-albaștrii ar juca primul meci în deplasare.

Fără golgeterul Tănase, care-și așteaptă viza spre un milion de dolari anual, cu o bancă plină de "școlari", FCSB era obligată să întoarcă 0-1 din Georgia. Totul pentru a-i dezamorsa elanul patronului spre retragere. 

Micul plus vine tot de pe bancă, se numește Nicolae Dică, proaspăt readus la club, ultimul antrenor ce-a dus-o pe FCSB în grupele cupelor europene. Ba și artizanul celei mai rapide calificări în primăvara europeană. Și "ghiontul" tribunelor, al celor 25.000 de oameni din tribune.

Banderola a rupt blestemul! Florinel Coman, gol crucial cu Saburtalo » De când nu mai marcase căpitanul FCSB
FCSB - Saburtalo
Banderola a rupt blestemul! Florinel Coman, gol crucial cu Saburtalo » De când nu mai marcase căpitanul FCSB

În 5 minute cât într-un meci întreg la FCSB - Saburtalo

În nici două minute vicecampioana României a fost mai periculoasă decât în tot meciul de la Tblisi. Numai că Ianis Stoica, de altfel un puști talentat, cu perspective bune, arată încă anumite carențe: de poziționare, de forță, de reacție. 

Prima dată, în secunda 10, n-a ajuns la timp la o minge pusă în "buza" porții de Cordea, apoi, singur în 5 metri, a lovit slab mingea cu capul. Sunt totuși semne bune, poate e nevoie de ceva mai mult tupeu, plus ceva inspirație, lucru valabil și pentru Cordea, la șutul ce l-a întrebuințat serios pe Megrelishvili, paradă și minge scoasă de la colțul scurt.

FCSB, calificare entuziasmantă în turul 3 din Conference League

Amețiți, ușor "vrăjiți" de atmosfera de pe Arena Națională, georgienii nu știau încotro să mai bubuie mingile din careul propriu. Asta în primele 15-20 de minute. Apoi parcă au prins puțin gust, a început să le placă și au amintiti puțin de echipa din tur, unde FCSB a "scăpat" doar cu 1-0. Iar după pleacarea omului ce-a înscris 45 de goluri în ultimii doi ani, la FCSB e și mai evidentă nevoia unui "9" clasic, a unui om veritabil de gol.

Poate e printre cele 4 nume promise de patron înaintea meciului. Însă s-ar putea să fie prea târziu pentru "potul" grupelor Conference League. N-a fost nevoie de atacant pentru un gol. N-a fost nevoie de multă imaginație. O fază fixă executată excelent, Dawa s-a înălțat peste toate tricourile albe din careu. Gol pentru FCSB, primul pentru el la vicecampioana României, mai multă liniște pentru repriza 2, mai mult entuziasm în tribune.

Ceva e cert. Începuturile de repriză nu-s ale georgienilor. Din nou, ca și în prima parte, într-un singur minut FCSB a fost de două ori aproape de gol. Tavi Popescu a întors pe toate fețele un adversar, apoi șutul său deviat a lovit bara. Imediat Cordea l-a întins pe Megrelishvili. Norocoși georgienii. Care după fiecare "salbă" de ocazii a FCSB-ului prind curaj, ies la joc, sesizând probabil desele ezitări din defesniva echipei lui Nicolae Dică. 

25.228 de spectatoriau fost prezenți pe Arena Națională la FCSB - Saburtalo

Numai că uită să se apere la fel de aglomerat. Și își arată și ei limitele. Căpitanul Kakubava a călcat pe minge, agil, Tavi Popescu i-a furat-o, apoi a pasat la Edjouma. Cel poreclit "Pogba" de fanii roș-albaștrilor, a șutat elegant, la prima bară. E 2-0 pentru FCSB. Scor de calificare.

FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
+14 FOTO

Niciun meci fără gol primit devine o regulă la FCSB. Orice ar face, oricât ar schimba, e clar că Gigi Becali uită că n-are fundaș dreapta și întotdeauna, oricât de înalți ar fi stoperii, e deranj în centrul defensivei. Irakli Sikharulidze, golgeterul georgienilor, nu mai înalt de 1.80, a înscris cu capul de lângă gigantul Tamm. Câteva momente mai târziu, pasatorul de la gol, Jinjolava, a scos eroi din fața lui 3-1. S-a aruncat în fața mingii lui Radunovici și a salvat-o pe Saburtalo de încă un gol primit.

Amator la golul 1 al lui Saburtalo, Ovidiu Popescu se cere afară din echipă, probabil ultimul său meci, după încă o degajare de "Fotbal la Maxx". Contraatac, mingea ajunge la Tabatadze, șut tare la "lung", Târnovanu învins a doua oară.

Final electrizant pe Arena Națională

Un sfert de oră, cu tot cu prelungiri, aproape de o nouă rușine în Europa. Altădată echipa care "zburda" prin preliminarii, are acum probleme cu "piticii" Europei. Abia în ultimele 10 minute FCSB și-a adus aminte cine e și cum ar trebui să fie aceste meciuri. Coman a "rupt" ghinionul cu o lovitură de cap. Apoi Radunovici a "arestat" mingea pe care Cordea spera să o trimită în poartă. 

Mijlocașul venit de la Clinceni a scos un penalty, muntenegreanul i-a luat mingea și a trimis-o pe FCSB în turul 3. Unde adversarul probabil că n-o să mai fie atât de credul ca Saburtalo, unde nu va fi și Cordea, eliminat pe final. Dar poate și "plombele" promise de patron trezesc puțin echipa. 

FINAL » FCSB - Saburtalo 4-2

Mirel Rădoi i-a lăsat pe toți cu gura căscată » Cu ce bolid și-a făcut apariția la Arena Națională, înainte de FCSB - Saburtalo
FCSB
Mirel Rădoi i-a lăsat pe toți cu gura căscată » Cu ce bolid și-a făcut apariția la Arena Națională, înainte de FCSB - Saburtalo

FCSB s-a impus cu 4-2!
min. 90+3: Andrei Cordea vede direct cartonașul galben, după un clinci.
Repriza secundă este prelungită cu 6 minute.
min. 87, gol FCSB, 4-2: Radunovic transformă impecabil, aproape de vinclu!
min. 86: Cordea obține o lovitură de la 11 metri, chiar în momentul în care Dică pregătea înlocuirea accidentatului Florinel Coman. 
min. 80, gol FCSB, 3-2: Florinel Coman marchează cu o lovitură de cap din interiorul careului mic. 
min. 78, Gol Saburtalo, 2-2: Iuri Tabatadze înscrie cu un șut la colțul lung, de la 16 metri. Contraatacul georgienilor a fost unul impecabil. Din 3 pase au ajuns la poartă.
min. 75: Levan Nonikashvili îl lovește pe Cordea, un cot în figură, chiar sub ochii asistentului. Arbitrul refuză să îi acorde al doilea cartonaș galben. Din lovitura liberă rezultată, Coman e la un pas de gol. Împinge mingea cu talpa, din 6 metri, dar portarul intervine pe linie. 
min. 71: Olaru îi scoate ideal mingea lui Radunovic, în centrul careului, la 10 metri de poartă. Fundașul muntenegrean este blocat în ultima clipă.

min. 69, gol Saburtalo, 2-1: Guram Goshteliani, proaspăt introdus pe teren, îi ia fața lui Tamm și reia cu capul, de la colțul scurt.
min. 68: Meciul se joacă pe contre în aceste momente. Saburtalo a renunțat la prudența defensivă.
min. 59: Adrian Șut intră în locul lui Ianis Stoica. Florinel Coman este noul atacant central de la FCSB. 
min. 55, gol FCSB, 2-0: Edjouma înscrie cu un șut bine plasat de la marginea careului de 16 metri. Pasa decisivă i-a aparținut lui Octavian Popescu.
min. 47: Octavian Popescu se descurcă excelent în fața a doi adversari. Șutul lui este deviat în bară. FCSB rămâne în ofensivă. Cordea șutează din prima, pe jos, dar portarul intervine din nou.
A început repriza secundă!

FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP
+14 FOTO

FCSB - Saburtalo, 1-0 la pauză » Gol marcat de Dawa, cu capul

min. 44, gol FCSB, 1-0: Dawa se înalță superb și deschide scorul cu o lovitură de cap excelent plasată. Cornerul a fost executat de Cordea.
min. 41: Olaru își încearcă norocul cu piciorul stâng, de la 20 de metri. Execuția nu are vlagă.
min. 38: Ianis Stoica cere lovitură de la 11 metri, după un contact minim în careul advers.
min. 32: Darius Olaru vede și el cartonașul galben, pentru o intrare întârziată.
min. 30: Levan Nonikashvili este avertizat. A întârziat repunerea în joc, bruscându-l pe Octavian Popescu. 

min. 15: FCSB continuă să facă un pressing avansat. Un plus evident la capitolul determinare pentru elevii lui Nicolae Dică.

min. 11: Cordea este angajat de Ianis Stoica, la 10 metri de poartă, lateral dreapta. Șutul, unul plasat, este respins în corner.
min. 9: Se joacă pe contre. Dawa pierde o minge în propria treime, dar șutul lui Tabatadze e modest. FCSB se aruncă în atac, impulsionată de fani.
min. 6: Florinel Coman vede cartonașul galben pentru o intrare dură, din spate, direct pe picioarele adversarului.
min. 2: Cordea șutează puternic din interiorul careului. Portarul lui Saburtalo respinge în față, direct la Ianis Stoica. Atacantul vicecampioanei României reia modest cu capul.
min. 1: Ianis Stoica, aproape de gol încă din secunda 9.  A ajuns târziu la pasa trimisă de Cordea, la 6 metri de poartă.
A început partida! 

Echipele de start din FCSB - Saburtalo

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - I. Stoica 
Rezerve: Ducan, A. Vlad - Haruț, Șut, Tănasă, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi 
Antrenor: Nicolae Dică

  • Banca de rezerve a celor de la FCSB oferă puține soluții ofensive, doar pe Matei Tănasă (16 ani) și Alexandru Musi (18 ani).

Saburtalo: Megrelishvili - Gocholeishvili, Kakubava, Chaduneli, Jinjolava - S. Nonikashvili, Kardava, L. Nonikashvili - Guliashvili, Sikharulidze, Tabatadze 
Rezerve: Kurdadze - G. Mamageishvili, Goshteliani, O. Mamageishvili, S. Mamageishvili, Geguchadze, Da Fonseca, Kokosadze, Mioc
Antrenor: Lasha Nazadze

VIDEO Antrenamentul oficial al celor de la FCSB, înaintea duelului cu Saburtalo din preliminariile Conference League

Citește alte știri despre FCSB - Saburtalo: 

Efectul Dică?! Fanii FCSB iau cu asalt Arena Națională la returul cu Saburtalo » Câte bilete s-au vândut la meciul crucial din Conference League
FCSB
Efectul Dică?! Fanii FCSB iau cu asalt Arena Națională la returul cu Saburtalo » Câte bilete s-au vândut la meciul crucial din Conference League
Antrenorul lui Saburtalo, fără frică înainte de returul cu FCSB: „Suntem pregătiți de luptă” + cum comentează venirea lui Dică
FCSB - SABURTALO
Antrenorul lui Saburtalo, fără frică înainte de returul cu FCSB: „Suntem pregătiți de luptă” + cum comentează venirea lui Dică

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (248)
gregoryhf
gregoryhf  •  30 Iulie 2022, 16:41
Postat de catalynn pe 30 Iulie 2022, 12:39

Serios!? :-))) Un portofel Vuiton original e spre 1500 de euro, in Turcia găsești unul pe care îți va fi extrem de greu sa îl deosebești de original, are pana și serie!, e doar 100. Însă găsești și fakeuri ieftine, la 10-15 euro. Yep, nu se vand deloc! :-)))))) Nu mai spun ca in ultimul an francezii au crescut prețurile cu vreo 50%. :-))) Auzi, tu iar credeai ca vorbești cu colegii tai de pahar!? Oricum, cam devreme ai luat-o deși e Weekend … :-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tinn_2
tinn_2  •  30 Iulie 2022, 12:58
Postat de catalynn pe 30 Iulie 2022, 12:39

Serios!? :-))) Un portofel Vuiton original e spre 1500 de euro, in Turcia găsești unul pe care îți va fi extrem de greu sa îl deosebești de original, are pana și serie!, e doar 100. Însă găsești și fakeuri ieftine, la 10-15 euro. Yep, nu se vand deloc! :-)))))) Nu mai spun ca in ultimul an francezii au crescut prețurile cu vreo 50%. :-))) Auzi, tu iar credeai ca vorbești cu colegii tai de pahar!? Oricum, cam devreme ai luat-o deși e Weekend … :-)))

Nu, vorbeam cu un sămânțar care n-are de-o bere. Nu mai pierd timpul

catalynn
catalynn  •  30 Iulie 2022, 12:39
Postat de tinn_2 pe 30 Iulie 2022, 11:46

fakuri cumpărați voi sămânțarii, să le "impresionați" pe pisi din blocul de vis-a-vis. Fii sigur că LVMH vinde mai multe articole decât contrafăcătorii. Vrei link cine-i LVMH? :))

Serios!? :-))) Un portofel Vuiton original e spre 1500 de euro, in Turcia găsești unul pe care îți va fi extrem de greu sa îl deosebești de original, are pana și serie!, e doar 100. Însă găsești și fakeuri ieftine, la 10-15 euro. Yep, nu se vand deloc! :-)))))) Nu mai spun ca in ultimul an francezii au crescut prețurile cu vreo 50%. :-))) Auzi, tu iar credeai ca vorbești cu colegii tai de pahar!? Oricum, cam devreme ai luat-o deși e Weekend … :-)))

Vezi toate comentariile (248)
Comentează