INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - PYUNIK EREVAN

CRONICĂ CFR Cluj - Pyunik Erevan 2-2, 3-4 după loviturile de departajare! Ce rușine: campioana României, eliminată după o întâlnire dramatică!

CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images +8   FOTO
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 23:59 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 09:13

CFR Cluj a fost eliminată încă din turul I al preliminariilor Champions League! „Feroviarii” au fost învinși de Pyunik Erevan la loteria penalty-urilor (2-2, 3-4 d. pen), bifând o rușine imensă. Campioana României părăsește preliminariile Ligii, urmând să joace în preliminariile Conference League.

  • CFR Cluj va evolua în turul II din Conference League cu Inter Club d'Escaldes, o formație din Andorra.  Turul e pe 21 iulie, la Cluj, returul fiind o săptămână mai târziu.
  • Pyunik Erevan va juca în turul II preliminar cu luxemburghezii de la Dudelange.

Campioana României a condus de două ori, dar a fost eliminată după loviturile de departajare, după o evoluție modestă

Dan Petrescu n-a avut somn după remiza din tur, de la Erevan, 0-0. Salvarea contabilității clubului depinde de calificarea în grupe, chiar și în Conference League, de unde ar veni minimum 5 milioane de euro. "Bursucul" n-a lăsat nimic la voia întâmplării. Le-a studiat armenilor toate mișcările, inclusiv repartizarea în camere. Eliminarea campioanei Poloniei, Lech Poznan, de către azerii de la Qarabag, după 1-5 în Azerbaidjan, l-a pus și mai mult în gardă pe antrenorul formației din Gruia.

Petrescu era pregătit să înceapă jocul cu aceeași echipă folosită în Armenia, numai că în dimineața meciului a pierdut doi titulari, pe Kollinger și pe Mistrati, din cauza unor probleme medicale. Așa au apărut Graovac și Ad. Păun. Start perfect Campioana României a avut un start de partidă perfect. 

Păun a încercat să deschidă scorul încă din minutul 2, la fel ca în meciul cu Sepsi din Supercupă, pierdut de CFR, sâmbăta trecută, 1-2. Șutul cu pământul expediat de la distanță de atacant a fost respins în corner de veteranul din poarta oaspeților, de la rădăcina barei. Primul avertisment. 

La următoarea fază din preajma careului, trupa lui Dan Petrescu a deschis scorul.

Cum altfel decât din lovitură liberă, specialitatea casei. În minutul 6, Păun i-a mișcat scurt mingea lui Deac, decarul a centrat în stilul său caracteristic direct pe fruntea lui Nana Boateng, care l-a învins cu capul pe Yurchenko. Chiar dacă armenii erau masați cu aproape toată echipa în careu. 

Bară și gol anulat

CFR a continuat să domine. Cei 8.000 de spectatori așteptau ca favoriții să facă scor. 

Păun (17) și Manea (26) au fost aproape de 2-0. Primul a tras sub transversală din colțul de la16 metri, dar goalkeeperul armean a deviat peste poartă cu vârful degetelor. Fundașul a lovit bara, apoi Păun a trimis mingea în poartă, după o fază alambicată în careu. Golul a fost anulat corect pentru ofsaid. Diferența de valoare s-a văzut din avion. 

Fundașii lui CFR n-au transpirat mai deloc, cei de la Piunik nu s-au văzut în ofensivă. Nu degeaba Marius Șumudică îi ironiza pe armeni după meciul tur că le trebuie pașaport să treacă centrul terenului. A fost 1-0 la pauză, scor de calificare. 

CFR Cluj, egalată în final

În partea secundă, CFR a încercat să țină jocul sub control, preocupată parcă mai mult să conserve avantajul minim decât să-l majoreze și să aibă un final de meci liniștit. Un singur moment de foc au creat ardelenii în careu la poarta oaspeților, în minutul 59. Portarul de 36 de ani al lui Piunik a reușit două intervenții salvatoare în duelurile cu Deac și Debeljuh. 

Campioana României s-a jucat cu focul, iar spre final, când se vedea deja cu sacii în căruță, Piunik a egalat nesperat, dintr-un corner, în minutul 89. Stoperul Gajici a câștigat duelul aerian cu Boateng, l-a învins cu capul pe Bălgrădean și a trimis meciul în prelungiri. 

Dan Petrescu a încremenit! Prelungiri dramatice Prelungirile au început în careul celor de la CFR. Armenii au prins curaj, iar Mladenovici (91) l-a întins pe Bălgrădean. Lui Petrescu i-a revenit inima la loc, în minutul 94. Petrila, lansat în careu de Deac, a făcut 2-1, printr-o finalizare de fotbalist. Emoțiile nu s-au terminat însă.

La începutul reprizei secunde de prelungiri, Piunik a primit lovitură de la 11 metri. Burcă l-a agățat din alunecare pe Davidian, dar noroc că Harutiunian a ratat de la punctul cu var. Mai corect spus, Bălgrădean a apărat! Oaspeții au forțat în continuare egalarea și au reușit. Același Gajici a făcut 2-2, după ce Bălgrădean s-a transformat din înger în demon și a respins de două ori greșit mingea în careu.

La loviturile de departajare, Piunik a transformat toate execuțiile și a răsturnat calcule hârtiei. Petrila și Camora au ratat și au trimis CFR Cluj în turul doi preliminar al Conference League, cea de-a treia competiție intercluburi ca importanță din Europa. 

Campioana României va juca în turul doi preliminar din Conference League, ruta campioanelor, cu andorezii de la Inter Club d'Escaldes. Formație semi-profesionistă, campioana Andorrei. Meciurile ar urma să aibă loc pe 21 și 28 iulie.

CFR Cluj - Pyunik Erevan 2-2, 3-4 după loviturile de departajare! Ce rușine: campioana României, eliminată după o întâlnire dramatică!
Statisticile meciului, conform SofaScore

CFR Cluj - Pyunik Erevan (2-2, 3-4 d. pen)

  • Au marcat: Boateng '6, Petrila '94 / Gajic '89, '119
  • În minutul 108, la 2-1 pentru CFR, Hovhannes Harutyunyan a ratat un penalty. Execuția acestuia a fost parată de Bălgrădean. 
  • Click AICI pentru statistici!
  • RATARE CFR CLUJ. Camora ratează, iar CFR este eliminată din Liga Campionilor!
  • GOL PYUNIK. Înscrie și Avagyan, iar presiunea crește în tabăra clujenilor. 
  • GOL CFR.  Karlo Mujar trimite în plasa laterală.
  • GOL PYUNIK. Hovhannes Harutyunyan trimite și el în vinclu și își ia revanșa pentru penalty-ul ratat mai devreme. 
  • GOL CFR. Andrei Burcă transformă modest, dar înscrie cu mult noroc și menține în viață speranțele „feroviarilor”.
  • GOL PYUNIK! Artak Dashyan înscrie în mare stil, pune mingea cu „mâna” în vinclu.
  • RATARE CFR. Claudiu Petrila lovește bara transversală!
  • GOL PYUNIK. Cociuc îl păcălește pe Bălgrădean și înscrie!
  • GOL CFR. Marko Dugandzic înscrie cu mari emoții, după un penalty executat modest!
  • Începe loteria penaly-urilor, clujenii vor executa primii!
  • FINAL! Cele 120 de minute se încheie indecis, 2-2. Calificarea se va decide în urma loteriei loviturilor de departajare!
  • min.119: Se așterne tăcerea în Gruia! Pyunik Erevan egalează în minutul 119 și, cel mai probabil, vom avea penalty-uri! Fundașul Gajic reușește „dubla”, profitând de o respingere eronată a lui Bălgrădean. Dacă mai devreme a fost erou, „Pufi” și-a „îngropat” acum echipa, respingând de două ori nefericit.
  • min.111: Momente mai bune ale armenilor, care mai irosesc o ocazie importantă în urma unei ieșiri hazardate a lui Bălgrădean! CFR Cluj conduce, dar e numărată în picioare!
  • min.108: Execută Hovhannes Harutyunyan, dar APĂRĂ BĂLGRĂDEAN! Redevenit #1 în poarta CFR-ului, „Pufi” ghicește colțul, prinde mingea în doi timpi, iar CFR scapă cu fața curată dintr-o situație extrem de ingrată!
  • min.107: E din nou liniște în Gruia! Armenii primesc penalty, după o intrare întârziată a lui Andrei Burcă. 
  • min.106: A început repriza secundă a prelungirilor! Încă 15 minute stau între CFR Cluj și calificarea în turul II al preliminariilor UCL. 
A înlemnit! Reacția lui Dan Petrescu, după golul primit de la Pyunik Erevan în minutul 89 » Pe cine și-a vărsat nervii
CFR CLUJ - PYUNIK EREVAN
A înlemnit! Reacția lui Dan Petrescu, după golul primit de la Pyunik Erevan în minutul 89 » Pe cine și-a vărsat nervii
  • PAUZĂ! S-a încheiat prima repriză a prelungirilor. CFR e în avantaj, 2-1, dar jocul formației lui Dan Petrescu rămâne unul nesatisfăcător!
  • min.104: Avem din nou mari emoții la un atac al armenilor. Cristi Manea e la un pas să provoace un fault din postura de ultim apărător, însă CFR-ul scapă cu fața curată, Armenii protestează vehement, considerând că Davydyan a fost jenat de fundașul „feroviarilor”.  Antrenorul armenilor, Eghishe Melikyan, este eliminat!
  • min.94: GOOOOOOL CFR, GOOOL Claudiu Petrila! Ciprian Deac „inventează” o pasă de excepție pentru Petrila, iar puștiul trimis pe teren în minutul 71 nu ratează, din poziție de unu la unu cu portarul lui Pyunik. CFR e din nou în avantaj. 
  • min.91: Prima ocazie din prelungiri le aparține armenilor! Mladenovic apare la finalizare, dar șutul său cu stângul nu are intensitate și e reținut fără probleme de Bălgrădean.
  • min.91: Start în prima repriză a prelungirilor!
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
+4 FOTO
  • FINAL: După 90 de minute, CFR Cluj și Pyunik Erevan sunt la egalitate, 1-1. Campioana României a avut calificarea în buzunar, însă golul primit în minutul 89 trimite partida în prelungiri! Vom avea două reprize a câte 15 minute, un scenariu puțin probabil la începutul partidei. 
  • min.90: Partida e prelungită cu cinci minute!
  • min.89: GOL Pyunik Erevan! Stupoare în Gruia: armenii egalează în minutul 89, în urma unei faze fixe, prin fundașul central Gajic, a cărui lovitură de cap îl lasă fără reacție pe Bălgrădean. 
  • min.70: Clujenii au renunțat aproape de tot la intențiile ofensive, preferând să anihileze din fașă orice tentativă de construcție a oaspeților.
  • min.59: Dublă ocazie la poarta celor de la Pyunik, Yurchenko îi blochează, pe rând, pe Deac și  Debeljuh.
  • min.56: Armenii sunt periculoși la o fază fixă, Bălgrădean iese hotărât pe o centrare și boxează balonul. 
  • min.51: Atac vijelios al clujenilor, care încearcă să-și creeze superioritate în careul armean. Deac încearcă să ofere o nouă centrare decisivă, dar scapă mingea în afara suprafeței de joc.
  • min.46: A început repriza secundă. Primul atac e al „feroviarilor”.
  • min.45: Pauză în „Gruia”. CFR Cluj e în avantaj, 1-0, după reușita lui Boateng din minutul 6!
  • min.36: Campioana României controlează autoritar partida, fără a beneficia însă de ocazii notabile în ultimele minute. În schimb, armenii n-au reușit nici până acum să-și creeze o ocazie notabilă la poarta lui Bălgrădean.
  • min.26: Ocazii pe bandă rulantă ale clujenilor, care asediază poarta lui Yurchenko din toate pozițiile. După câteva ratări uriașe, Adrian Păun izbutește să trimită mingea în plasă, însă golul e anulat pe motiv de ofsaid.
  • min.17: Ocazie mare ratată de „feroviari”. Adrian Păun, într-o dispoziție grozavă de joc, șutează periculos din lateral, Yurchenko plonjează spectaculos și respinge în corner. La faza imediat următoare, clujenii au fost din nou aproape de gol, armenii scăpând ca prin minune cu fața curată.
  • min.11: Atacurile armenilor nu au intensitate. Fostul dinamovist Gonzalez își încearcă norocul de la distanță, dar Bălgrădean nu are emoții, mingea fiind „catapultată” mult peste poarta acestuia.
  • min.6: GOOOOL CFR Cluj! „Feroviarii” deschid scorul din fază fixă. Deac execută perfect o lovitură liberă, iar lovitura de cap a lui Nana Boateng, din zona careului mic, e imparabilă! Campioana României preia avantajul în disputa din Gruia, iar Dan Petrescu răsuflă ușurat. 
  • min.2: Adrian Păun ia o acțiune pe cont propriu, „culcă” un adversar, iar șutul său de la 20 de metri, cu pământul, e respins în corner de goalkeeper-ul armenilor.
  • min.1: A început partida din „Gruia”, armenii beneficiază de lovitura de start.
  • Cele două echipe au ieșit pe gazon, iar partida va începe în scurt timp. 

8.000 de spectatoriasistă la confruntarea de la Cluj, cifră neoficială

CFR Cluj - Pyunik Erevan, echipe de start

CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora - Boateng, Cvek ,C. Deac - Ad. Păun, Debeljuh, Roger
Rezerve: R. Sava, Braun, Mistrati, Brucic, Yuri, M. Bordeianu, Muhar, Dugandzici, Petrila, Jefte Betancor, Yeboah, Sg. Buș
Antrenor: Dan Petrescu

Pyunik Erevan: Yurchenko - Juninho, Gajici, Vakulenko, Kovalenko - Cociuc, Andre Luiz, Gonzalez - Dashyan, Otubanjo, Nenadovic
Rezerve: Mikayelyan, Buchnev, Juricic, Andre Luiz, Harutynyan, Najaryan, Mladenovic, A. Avagyan, Gareginyan, Davidyan
Antrenor: Eghishe Melikyan

Arbitru: Michael Fabbri / Asistenți: Marco Bresmes, Domenico Palermo (toți din Italia)
Stadion: „Dr. Constantin Radulescu”

5 titlurila rând are CFR. În toată perioada aceasta, vișiniii au ajuns maximum în „16”-imile Europa League, nu s-au calificat niciodată în grupele Ligii Campionilor, deși accesul în UCL a fost obiectivul principal pentru Ioan Varga din momentul în care el a preluat acțiunile de la Arpad Paszkany

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Dan Petrescu lovește din nou: „Pyunik nu e o echipă mică! A venit cu charter, a închiriat 41 de camere single”

Antrenorul lui Pyunik, deranjat la conferința de presă: „Vă respect, dar nu mi-a plăcut ce ați făcut!”

FOTO CFR Cluj și-a prezentat noul echipament, iar reacțiile sunt împărțite: „Clasa întâi” vs. „E nou sau e spălat cu Perwoll!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (292)
francescoli1974
francescoli1974  •  15 Iulie 2022, 21:48

Penibili și grețoși fcsbistii ,ei cei mai corecți și cinstiți ocupanți ai locului doi,victimele lui Cosmin Moți și a uriașilor fotbaliști de la Alashkert sau Karagandy,ce tupeu au unii,ireal!

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  14 Iulie 2022, 19:56
Postat de francescoli1974 pe 14 Iulie 2022, 12:15

Toți deștepții de aici râd de CFR!Vai de soarta voastră de distruși!Rade ciob de oală spartă! Ați uitat cum își bătea bipul de voi Moti și Karagandy?!Ce oameni de nimic!

Nu, fiule, asa cum n-am uitat cum ati ras si voi de noi. Acum ca s-a intors roata nu va mai place, *** de oameni ce sunteti. Doar gura e de voi, rotunzi ca ati furat 5 titluri consecutive, respectiv 7 din cele 8 cu care va laudati (nici Steaua sau Dinamo nu au reusit asta in comunism).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  14 Iulie 2022, 19:24
Postat de Ady_1947 pe 14 Iulie 2022, 13:03

Steaua(fcsb) si in campionat a jucat un fotbal placut , cred ca ne calificam in grupe conference league si csu la fel sepsi si kfr nici-o sansa

Cum sa nu joace un fotbal„placut”in cooperativa-când jucatorii adverși se dau la o parte?!Și cu arbitri lui Deaconu?***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (292)
Comentează