Cancelarul Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creștin-Democrate că numărul de infecții cu coronavirusul ar putea ajunge la 19.200 de cazuri zilnice în Germania dacă trendul actual va continua însă a subliniat că economia trebuie să rămână deschisă, relatează Reuters.

Angela MerkelFoto: FRANCOIS LENOIR/AFP/ Profimedia Images

Numărul de noi infecții se află în creștere și în Germania de mai multe săptămâni, ultimele date publicate de Institutul Robert Koch luni arătând 1.192 de contagieri depistate în ultimele 24 de ore după ce trecuse de 2.000 de câteva ori luna aceasta.

„Dacă trendul actual continuă așa cum este acum vom avea 19.200 de infecții zilnic. Ar fi ca în alte țări”, a declarat Merkel în timpul unei videoconferințe cu conducerea UCD, potrivit ziarului Bild care a citat o sursă din interiorul partidului, informația fiind confirmată și pentru Reuters de o persoană familiară cu videoconferința.

„Trebuie să aducem rapid sub control infecțiile și să intervenim”, a declarat Merkel potrivit sursei din partid, cancelarul german precizând că „trebuie să stabilim priorități și anume să ținem economia în funcțiune și școlile și creșele deschise. Fotbalul este secundar față de acestea pentru moment”.

Spectatorilor li se permite să meargă la meciuri de fotbal din Bundesliga dacă rata infecțiilor nu este prea ridicată la nivel local, echipele putând vinde bilete pentru cel mult 20% din capacitatea totală a stadionului.

Merkel consideră îngrijorătoare creșterea numărului de noi infecții în Europa și a declarat că Germania trebuie să facă tot posibilul pentru a evita o nouă creștere exponențială a contagierilor, potrivit Bild.

Cancelarul german este îngrijorat în mod deosebit de petreceri, vizitele la restaurant și participarea la servicii religoase, potrivit aceleiași surse.

Citește și: