​Consiliul General al Municipiului București (CGMB) ia în discuție, vineri, proiectul „Clar pentru copii”, prin care cei mici ar putea primi o pereche de ochelari în mod gratuit de la Municipalitate, bugetul total al proiectului fiind de peste două milioane de lei, anunță Mediafax.

CGMBFoto: Hotnews

Proiectul se află pe ordinea de zi a CGMB de vineri.

Recent, primarul general, Gabriela Firea, a scris pe Facebook despre acastă inițiativă.

„Clar pentru copii - cel mai nou proiect dedicat copiilor din Bucuresti. Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei. M-am intalnit cu directorii Administratiei spitalelor si serviciilor medicale, pentru a stabili detaliile acestui proiect. Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, iniţiază un proiect destinat copiilor bucureşteni - „CLAR pentru COPII” -, care are ca scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice. Beneficiarii proiectului vor fi copiii din Municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist”, conform anunțului postat de edil pe pagina sa de socializare.

Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mica de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă.

Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei. Conform proiectului, pentru a primi perechea de ochelari, copiii trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin șase luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii.

De asemenea, ei trebuie să aibă recomandare medicală de la medicul specialist/primar.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4.000 de beneficiari, astfel: 2.000 de beneficiari în anul 2020 şi 2.000 de beneficiari în anul 2021.

Bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei, anunță primarul general.