Poliţiştii au percheziţionat, sâmbătă, locuinţa tânărului suspectat că a furat sacul cu bani din maşina Poştei şi au găsit, într-o sobă, peste 28.000 de lei.

Mașină de polițieFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Conform unui comunicat transmis sâmbătă seară de Poliția Ilfov, a fost făcută o percheziție la imobilul din Bucureşti unde locuia, de fapt, tânărul de 20 de ani.

Poliţiştii au descoperit într-o sobă din locuinţă suma de 28.200 lei.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru delapidare.

În sac se afla suma de 278.000 de lei, iar peste 235.000 de lei au fost găsiţi de poliţişti într-un rucsac pe care tânărul îl avea asupra sa în momentul prinderii.

Bărbatul, care lucra de mai puțin de două săptămâni la Poștă, a fost prins de polițiști vineri seară la Ploiești.

Tânărul le-a spus polițiștilor ca se săturase de viața grea pe care o avea și a cheltuit banii pe haine, pe mese la restaurant și pe închirierea unui apartament în Ploiești, conform Digi 24.

El a fost dus la audieri la Poliția din Chitila și întrebat de jurnaliști de ce a furat banii, a răspuns: „Pentru că nu aveam”. Întrebat, de asemenea, ce a făcut cu banii, a spus: „M-am distrat”.

Ancheta a început după ce în 1 noiembrie un reprezentant al Poștei Române a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție că în jurul orei 11:40 un angajat (șofer transport valori) l-a anunțat că în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din autoutilitara care transporta valori monetare a dispărut un sac în care se afla suma de 278.000 de lei (peste 55.000 de euro). Același reprezentant al Poștei a reclamat că sacul cu bani ar fi fost furat de însoțitorul șoferului, angajat și el al Poștei.