Vântul puternic viscolește zăpada și reduce vizibilitatea mai ales în zona de câmpie din județul Buzău. Mai multe drumuri naționale și județene au fost închise și autoritățile au impus restricții de tonaj.

ViscolFoto: Inquam Photos / Tudor C Costache

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, miecuri dimineaţă, nu se circulă pe DN 22 Râmnicu Sărat limita cu judeţul Brăila. Drumul a fost închis de sâmbătă până marţi după amiază, a fost redeschis pentru cîteva ore, iar acum au fost impuse din nou restricţii pentru toate autovehiculele. În zonă vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada, zădărnicind munca drumarilor, scrie news.ro.

De asemenea, incepând cu ora 9.30, a fost restricţionat traficul pe DN 2B, Buzău - limita cu judeţul Brăila pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone.

Având în vedere intensificarea vântului, viscol la sol ce reduce vizibilitatea şi formarea unor dune de zăpadă pe carosabil, începând cu ora 09.15 a fost instituită restricţie totală de circulaţie şi pe DJ203A Rubla – Ghergheasa.

Începând cu ora 9.45, s-a restricționat şi DN 2C, Buzău - limita cu judeţul Ialomiţa, pentru masinile mai mari de 3,5 tone.