Un nou incident de securitate a avut loc vineri la Parlament, unde doi bărbați veniți la o conferință a revoluționarilor au încercat să intre în clădire cu arme albe. În urmă cu două zile, o reprezentantă a AUR aflată pe lista de invitați a partidului a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă.

Bricege descoperite la filtrul de intrare în Palatul ParlamentuluiFoto: Politia Capitalei

Conform Poliţiei Capitalei, Secţia 17 de Poliţie a fost sesizată că la intrarea C1 în Palatul Parlamentului angajaţii SPP de la filtrul de securitate au găsit un box metalic şi trei cuţite tip briceag asupra a doi bărbaţi în vârstă de 71 și 74 de ani.

Unul dintre bărbați a fost deranjat de controlul agenților de securitate, spunând că are acasă o grenadă.

Potrivit sursei citate, cei doi au calitatea de revoluţionari şi veniseră la Conferinţa Naţională pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989 care are loc în sala „Nicolae Iorga”.

„Referitor la incidentul care a avut loc azi, vineri, la Palatul Parlamentului, intrarea C1, precizăm că este vorba despre un eveniment comercial contractat prin Centrul Internaţional de Conferinţe (închiriere de sală în baza unui contract)”, a transmis Camera Deputaţilor.

În cazul ambelor persoane s-a deschis dosar penal pentru „portul sau folosirea de obiecte periculoase”.

Incidentul are loc la două zile după ce o reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă. Cea care a încercat să intre în legislativ cu gloanțele este Elena Cîrligeanu, membră în Biroul Național de Conducere al partidului AUR.

Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Protocolul de securitate la intrarea în Parlament s-ar putea modifica

​În prezent protocolul de securitate privind intrarea în Parlament prevede ca toți invitații și angajații să treacă prin control de securitate ca la aeroport. Protocolul nu se aplică demnitarilor, parlamentarilor și miniștrilor.

Liderul USR din Camera Deputaților Ionuț Moșteanu a propus ca și demnitarii să treacă prin controlul de securitate la intrarea în Parlament.