Primarul municipiului Medgidia, liberalul Valentin Vrabie, a fost condamnat marți la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Constanţa.

InstantaFoto: Maren Winter | Dreamstime.com

În iunie 2022, Vrabie fusese condamnat de către Judecătoria Medgidia la un an şi şapte luni de închisoare cu executare.

Primarul a declarat decizia, iar Curtea de Apel Constanța i-a admis apelul și a decis marți să îl condamne la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Constanţa l-a mai obligat pe Valentin Vrabie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, scrie News.ro.

De asemenea, a existat şi o opinie minoritară, de achitare a lui Valentin Vrabie.

Decizia instanţei este definitivă.

Valentin Vrabie a fost trimis în judecată pentru fals intelectual, fiind acuzat de procurori că în 2019 a eliberat un certificat fiscal pentru o firmă care avea datorii la bugetul local şi în acele condiţii nu ar fi trebuit să emită acel document.

Valentin Vrabie este primarul municipiului Medgidia din 2016, din partea PNL. Anterior, timp de două mandate a fost primarul comunei Peştera. (Foto: Dreamstime.com)