Procurorii DNA, care cu o zi în urmă au făcut percheziţii la Prefectura Covasna și la locuința prefectului Raduly Istvan, cercetează investiţiile legate de renovarea sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, precum și de retrocedarea unui imobil. Prefectul spune că toate investițiile au respectat procedura legală și că le-a pus la dispoziție anchetatorilor toate documentele.

DNAFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Prefectura Covasna, în urma percheziţiilor au fost ridicare documente.

Prefectul de Covasna, Raduly Istvan, susține că toate investițiile au respectat procedura legală și că toate investițiile făcute erau necesare:

  • „În ultimii ani, a fost renovată rețeaua electrică învechită a clădirii (sediul Prefecturii), deoarece nu mai făcea față solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice și electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereții au fost tencuiți și zugrăviți.
  • Acoperișul și fațada au fost renovate, iar ușa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn.
  • Acestea au fost intervenții necesare, deoarece rețeaua electrică devenise periculoasă, acoperișul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbușea, trebuia făcut ceva. Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat șantier pentru a îmbunătăți condițiile de lucru și pentru a readuce clădirea din centrul orașului la strălucirea de odinioară”.

El a adăugat că „toate acestea s-au făcut din bani publici, care, bineînțeles, trebuie să fie contabilizați până la ultimul bănuț”:

  • „Autoritățile au dreptul, chiar obligația de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod rațional și în conformitate cu legea.
  • Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziție toate documentele pe care le-au solicitat și sunt convins că atât eu, cât și colegii mei am respectat în totalitate toate regulile și procedurile”.

Prefectul mai spune că ancheta DNA vizează și retrocedarea unui imobil, el confirmând că au fost făcute percheziții și ridicate documente și din locuința sa.