Actorul Carl Weathers, un fost jucător profesionist de fotbal american care a ajuns la celebru interpretându-l pe pugilistul carismatic Apollo Creed în filmele „Rocky”, a murit joi, a anunțat vineri managerul său într-un comunicat, relatează Reuters.

Carl WeathersFoto: Mark Von Holden / AP / Profimedia

"Suntem profund întristați să anunțăm dispariția lui Carl Weathers. El a murit liniștit în somn", a declarat managerul Matt Luber într-un comunicat.

„Carl a fost o ființă umană excepțională care a trăit o viață extraordinară”, mai arată continuat comunicatul. „Prin contribuțiile sale la film, televiziune, arte și sport, el a lăsat o amprentă de neșters și este recunoscut în întreaga lume și de-a lungul generațiilor. A fost un preaiubit frate, tată, bunic, partener și prieten.”

Carl Weathers și Sylvester Stallone FOTO MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Deși a avut și alte roluri proeminente, jucând în recenta serie spin-off „Războiul Stelelor” „The Mandalorian” și în filmul de groază științifico-fantastic din 1987 „Predator”, Weathers era cel mai bine cunoscut pentru rolul lui Apollo Creed alături de Rocky Balboa al lui Sylvester Stallone în filmele de succes din anii 1970 și 1980.

Personajul lui Weathers a fost la început un rival și mai târziu un aliat al personajului Rocky din primele patru filme ale seriei.

Inspirat din Muhammad Ali, personajul Creed a demonstrat inteligență și strălucire, oferind publicului un personaj de culoare puternic și pozitiv într-un moment în care cinematografia abia începea să rupă stereotipia.

Anul trecut, în octombrie, a murit un alt actor important al seriei de filme Rocky - Burt Young, care îl interpreta pe cumnatului protagonistului interpretat de Sylvester Stallone. Acestea avea 83 de ani.