Miliardarul american Elon Musk, care a fost acționat în instanță de Twitter pentru că şi-a încălcat angajamentul de a cumpăra reţeaua de socializare, a contraatacat, vineri, dând în judecată la rândul lui Twitter, anunţă Wall Street Journal. Această plângere este confidenţială și nu este încă disponibilă publicului.

Elon MuskFoto: Captura YouTube

În ceea ce promite a fi o escaladare a bătăliilor legale, şeful Tesla şi-a depus contra-acţiunea la scurt timp după ce judecătorul care supraveghează această acțiune a Twitter a decis data de 17 octombrie pentru începerea procesului, scrie news.ro.

Una dintre cererile lui Elon Musk se referă la acuzaţia că Twitter a minţit cu privire la numărul de utilizatori răscumpărabili după ce i-a acceptat oferta de cumpărare, notează sursa citată.

Elon Musk şi-a anunţat în aprilie intenţia de a cumpăra reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, dar declarase în cele din urmă la începutul lunii iulie că încheie acordul pe motiv că, potrivit lui, compania din San Francisco a minţit despre proporţia de conturi automate şi spam pe platforma sa.

Twitter a depus o plângere pe 12 iulie la un tribunal din Delaware pentru a-l obliga pe cel mai bogat om din lume să-şi onoreze angajamentul de cumpărare.

Reţeaua de socializare, care spune că mai puţin de 5% dintre utilizatorii săi activi sunt neautentici, încearcă să pună în aplicare acordul sau să obţină indemnizații estimate la 1 miliard de dolari.