Un bărbat cu un cuțit a rănit miercuri dimineață mai multe persoane în Gara de Nord din Paris, a anunțat postul de radio France Bleu, transmite Reuters.

Gara de Nord din ParisFoto: Michel Christophe/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Atacatorul a fost "neutralizat" de poliție, a declarat pe Twitter ministrul de interne Gerald Darmanin, fără a intra în alte detalii.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 6.40 în interiorul gării, a precizat radio franceinfo, citând operatorul feroviar SNCF.

Gara este una dintre cele mai aglomerate din Europa și o legătură majoră între Paris, Londra și nordul Europei.

Poliția a securizat zona, iar trenurile funcționau normal, a precizat franceinfo. BFM TV a precizat că poliția a folosit o armă pentru a-l opri pe bărbat.

Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.