Atacul armat asupra unui liceu din sudul Braziliei a făcut marți o a doua victimă, cu moartea adolescentului împușcat luni de un fost elev, au anunțat autoritățile locale, potrivit AFP.

Arme de focFoto: Betaphoto / Sipa Press / Profimedia Images

Tânărul de 16 ani a murit la spital în urma unei "insuficiențe multiple a organelor", a declarat pentru AFP Ministerul Educației din statul Parana.

O elevă în vârstă de 17 ani - și nu de 16 ani, cum au indicat inițial autoritățile - murise luni pe loc în urma focurilor de armă trase de fostul elev al liceului din Londrina, în vârstă de 21 de ani, potrivit presei locale, care a precizat că cele două victime erau un cuplu.

Un al doilea individ, în vârstă de 21 de ani și suspectat că a ajutat la organizarea atacului, a fost de asemenea arestat.

Atacatorul intrase în școală sub pretextul "de a-și cere dosarul școlar", potrivit guvernatorului statului Parana, Carlos Ratinho Junior, care a precizat că intervenția unui profesor, care l-a imobilizat pe atacator, "a împiedicat o tragedie și mai mare".

"Profesorul care l-a imobilizat la pământ pe fostul elev fusese recent instruit, iar poliția a ajuns la școală în doar trei minute", a spus el.

"Încă o viață tânără furată de ura și violența pe care nu le mai putem tolera în școlile și în societatea noastră", a scris pe Twitter președintele Luiz Inacio Lula da Silva după atac, exprimându-și "tristețea și indignarea".

Mai multe atacuri au aruncat recent școlile în doliu în Brazilia.

În aprilie, patru copii cu vârste cuprinse între patru și șapte ani au fost uciși cu topoare într-o școală din Blumenau (sud).

În 2019, opt persoane au fost ucise de doi foști elevi ai unui liceu din suburbiile din Sao Paulo, care s-au sinucis apoi.

Cel mai dramatic atac înregistrat vreodată în Brazilia a insemnat moartea a 12 copii, în 2011, într-o grădiniță de la periferia orașului Rio de Janeiro, uciși de un bărbat care a deschis focul înainte de a se sinucide.