Un nou scandal cu înjurături și jigniri în plenul Camerei Deputaților între doi parlamentari. În timpul dezbaterilor pe taxa de solidaritate, deputatul AUR Dan Tănasă și deputatul PSD Adrian Solomon au avut un schimb de replici jignitor și au fost la un pas de a se lua la bătaie.

Camera Deputatilor, sedinta de plenFoto: AGERPRES

Deputații AUR Ringo Dămureanu și Dan Tănasă i-au reproșat deputatului PSD că a sărit peste procedura parlamentară și a adoptat la comisia de muncă pe repede înainte raportul pentru taxa de solidaritate. În dialogul cu Solomon, Tănasă i-ar fi zis că „ne luați de proști”. În replică Solomon i-ar fi spus că nu a participat la discuții și că „Așa te-a facut maică-ta”.

Reacția lui Tănasă a fost una agresivă, a înjurat și a încercat să-l îmbrâncească pe deputatul PSD. Ceilalți deputați au intervenit pentru a stopa escaladarea conflictului.

@pollyannahhangan

Cefele late PSD și AUR se înjură de mamă în plenului Parlamentului. În interesul romanilor, evident. In deplină corelare cu nivelul lor de educație.

♬ sunet original - Pollyanna Hangan

„Am ajuns să ne înjurăm de mame. Domnule președinte, colegul dvs mă jignește de mamă”, a urlat Dan Tănasă în plen.

În replică, Solomon i-a spus că astfel de jigniri „ar trebui tratate medical”.

Președinte de ședință, Daniel Suciu a intervenit: „Rog chestorii Camerei Deputaților să-l îndeparteze pe domnul Tănasă. Domnule deputat sunteți chemat la ordine, la mine. Ceea ce spun eu este regulamentar”.

Deputatul AUR Dan Tănasă nu este la prima ieșire de acest gen. În noiembrie 2022 a fost la un pas să se ia la bătaie, în plenul Camerei Deputaților, cu un secretar de stat al Guvernului. Scandalul a pornit de la dezbaterea unui proiect de lege care prevedea deschiderea unor centre comunitare pentru românii din Diaspora.

De asemenea, Tănasă a avut un conflict și cu doi deputați USR, pe holurile parlamentului în 2021.

Adrian Solomon de la PSD a fost implicat într-un scandal într-o șaormerie în urmă cu trei ani.