Conducerea PNL a decis luni pe cine trimite la Curtea de Conturi și ANCOM. Astfel potrivit deciziei, fostul șef ANAF Lucian Heiuș va merge vicepreședinte la Curtea de Conturi și deputatul Pavel Popescu vicepreședinte la ANCOM. O a doua propunere pentru funcția de consilier la Curtea de Conturi este Ștefania Ferencz, omul de casa al lui Emil Boc.

Plenul Camerei DeputailorFoto: Hotnews

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că PSD l-ar propune pe fostul deputat PSD și un apropiat al lui Victor Ponta - Ion Mocioalcă pentru postul de vicepreședinte la Curtea de Conturi și fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu.

De asemenea, PSD ar ceda UDMR-ului un post de consilier la Curtea de Conturi - Lacziko Enikő Katalin. ”În ceea ce privește propunerea PSD la ANCOM, nu s-a luat încă o decizie”, susțin sursele citate.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marți în şedinţă comună, pentru unele numiri la ANCOM şi Curtea de Conturi, precum şi pentru aprobarea unor rapoarte.

La Curtea de Conturi ar expira mandatele lui Vasile Cosmin Micula - vicepreşedinte, precum şi consilierilor Attila Deszi, Anca Constanţa Donovici, Dan Firţescu, Ileana Manuela Pieleanu, Marius Vorniceanu.

La ANCOM expiră de asemenea două mandate de vicepreședinți și potrivit surselor HotNews.ro, una dintre funcții ar fi fost promisă de PNL celor de la UDMR după ce partidul lui Kelemen Hunor a pierdut la masa negocierilor șefia ANRE.

În interiorul Coaliției se negociază în continuare pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară, AEP- Autoritatea Electorală Permanentă dar și pentru AMEPIP- marea agenție care va gestiona toate companiile de stat.