x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia regizoarei Halyna Hutchins, împușcată anul trecut

Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia regizoarei Halyna Hutchins, împușcată anul trecut

06 Oct 2022   •   08:00
Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia regizoarei Halyna Hutchins, împușcată anul trecut
Sursa foto: Hepta

Actorul Alec Baldwin și producătorii filmului western „Rust” au ajuns la o înțelegere cu familia regizoarei de imagine Halyna Hutchins, pe care Baldwin a împușcat-o accidental în timpul filmărilor de anul trecut, au anunțat părțile, citate de Reuters.

Conform înțelegerii, producția filmului cu buget redus va fi reluată în luna ianuarie, soțul regretatei regizoarei de imagine Halyna Hutchins, Matthew Hutchins, urmează să fie producător executiv. Joel Souza, care a fost rănit în timpul împușcăturilor, va continua ca regizor, iar aceiași actori, inclusiv Baldwin, vor juca rolurile principale.

„Nu am niciun interes să mă angajez în incriminări sau în atribuirea de vină”, a declarat Hutchins, un avocat specializat în fuziuni și achiziții. „Cu toții credem că moartea Halynei a fost un accident teribil”.

Baldwin și alții ar putea fi în continuare acuzați penal în legătură cu moartea regizoarei în vârstă de 42 de ani, în octombrie 2021, la o fermă de lângă Santa Fe, New Mexico, a declarat un procuror după anunțarea înțelegerii.

În timpul producției filmului, Halyna Hutchins a fost împușcată mortal de Baldwin, când un revolver pe care îl folosea în timpul unei repetiții a tras un glonț real. Actorul din „30 Rock” și „Saturday Night Live” a negat responsabilitatea pentru moartea lui Hutchins și a declarat că nu ar fi trebuit să fie permisă niciodată prezența pe platou a unor gloanțe reale.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei situații tragice și dureroase”, a declarat avocatul lui Baldwin, Luke Nikas.

Procurorul primului district judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies, a declarat că înțelegerea nu va avea niciun impact asupra deciziei sale de a depune sau nu acuzații penale în acest caz. Anchetatorii s-au concentrat pe stabilirea persoanei care a manevrat pistolul cu care a tras Baldwin.

„În timp ce procesele civile sunt soluționate în mod privat și implică adesea despăgubiri financiare, cazurile penale se referă doar la fapte”, a transmis biroul procurorului. „Dacă faptele și dovezile justifică acuzații penale în conformitate cu legea din New Mexico, atunci vor fi aduse acuzații. Nimeni nu este mai presus de lege”.

În procesul intentat de familia Hutchins, depus în februarie, se spune că Baldwin poartă o răspundere semnificativă pentru crimă, deoarece ar fi trebuit să verifice dacă arma nu conținea gloanțe reale, nu ar fi trebuit să o îndrepte spre o persoană și nu ar fi trebuit să apese pe trăgaci.

Baldwin a declarat că i s-a spus că arma era „rece”, un termen din industrie care înseamnă că era sigură pentru utilizare, și că nu a apăsat pe trăgaci.

Un test criminalistic al FBI asupra revolverului cu o singură acțiune a constatat că acesta „funcționa normal” și că nu ar fi tras fără ca trăgaciul să fie apăsat.

În luna august, Biroul de investigații medicale din New Mexico a declarat că împușcătura a fost un accident, deoarece arma nu pare să fi fost încărcată în mod deliberat cu un glonț real.

Agenția de siguranță a lucrătorilor din stat a amendat compania de producție a filmului cu suma maximă posibilă, 137.000 de dolari, pentru ceea ce a descris ca fiind defecțiuni „voluntare” în ceea ce privește siguranța, care au dus la moartea lui Hutchins.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alec baldwin proces rust