x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Starul NBA LeBron James a devenit miliardar

Starul NBA LeBron James a devenit miliardar

03 Iun 2022   •   10:20
Starul NBA LeBron James a devenit miliardar

Revista Forbes a anunțat că a estimat valoarea netă a lui LeBron James, starul din NBA al lui Los Angeles Lakers la 1 miliard de dolari. El este primul jucător activ din NBA care atinge acest statut.

Michael Jordan, a cărui avere netă a fost estimată de Forbes la 1,7 miliarde de dolari, nu a atins statutul de miliardar decât după 11 ani de la retragere.

Forbes a estimat că James a câștigat 121,2 milioane de dolari anul trecut.

A deveni miliardar este o performanță despre care James a vorbit într-un interviu acordat în 2014 pentru GQ, scrie Reuters.

„Dacă se va întâmpla. Este cea mai mare piatră de hotar a mea", a spus James la acea vreme. „În mod evident. Vreau să îmi maximizez afacerea. Și dacă se întâmplă să o obțin, dacă se întâmplă să fiu un atlet de un miliard de dolari, ho. Hip hip hip hooray! Doamne, voi fi entuziasmat".

În ciuda faptului că a câștigat aproape 400 de milioane de dolari din salariu în timpul carierei sale în NBA la Lakers, Cleveland Cavaliers și Miami Heat, câștigurile lui James în afara terenului eclipsează cu mult această sumă. Forbes a estimat că James, în vârstă de 37 de ani, a adus peste 900 de milioane de dolari din investiții în afaceri și sponsorizări.

Investițiile și afacerile sale includ Spring Hill Company, un grup umbrelă care include companiile sale Uninterrupted și SpringHill Entertainment; Fenway Sports Group; un portofoliu imobiliar de 80 de milioane de dolari; și Blaze Pizza.

Crescut de o mamă singură, în Akron, Ohio, el a investit bani importanți în orașul său natal, deschizând o școală și planificând locuințe și un centru comunitar pentru a ajuta familiile și copiii.

Pe teren, James a câștigat patru titluir NBA, a fost numit MVP al ligii de patru ori și a fost selectat în 18 echipe All-Star. De asemenea, a câștigat două medalii olimpice de aur.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lebron james