x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bayern Munchen a învins Borussia Dortmund și și-a conservat poziția de lider în Bundesliga

Bayern Munchen a învins Borussia Dortmund și și-a conservat poziția de lider în Bundesliga

05 Dec 2021   •   10:00
Bayern Munchen a învins Borussia Dortmund și și-a conservat poziția de lider în Bundesliga
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Bayern Munchen a revenit și a obținut o victorie cu 3-2, într-un meci captivant, derbyul primelor clasate în Bundesliga, sâmbătă seara, în deplasare la Borussia Dortmund.

Gazdele s-au bucurat de un început de vis în Der Klassiker, în fața unui Bayern neobișnuit de timid, încă de la primul fluier. Julian Brandt a deschis scorul în minutul 5, din interiorul suprafeței de pedeapsă, din pasa lui Jude Bellingham

Reușita lui Brandt a trezit-o pe Bayern la viață, oaspeții egalând în minutul 9. Robert Lewandowski a fructificat o acțiune de contraatac a lui Muller, ducând scorul la 1-1.

Bayern a pus apoi stăpânire pe joc, cu posesii tot mai lungi, concretizate prin golul lui Kingsley Coman, puțin înainte de pauză, acesta trimițându-i în avantaj pe bavarezi la vestiare.

Dortmund a început repriza secundă la fel ca și pe prima, și în minutul 48, Bellingham i-a pasat lui Haaland, care din voleu a șutat perfect cu piciorul drept, din afara careului, mingea ricoșând din bară, în poartă, pentru 2-2.

În minutul 75, Hummels a jucat mingea cu mâna, iar după confirmarea VAR, Lewandowski a executat impecabil lovitura de pedeapsă, cu care a făcut dubla în meci, și-a consolidat poziția de golgheter în Bundesliga, cu 16 goluri, și a adus a șaptea victorie consecutivă a lui Bayern în Der Klassiker.

Mai mult, victoria bavarezilor i-a dus pe aceștia la 4 puncte distanță de Borussia, în fruntea clasamentului german.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bayern münchen