x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Newcastle, în finala Cupei Ligii Angliei

Newcastle, în finala Cupei Ligii Angliei

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   16:45
Newcastle, în finala Cupei Ligii Angliei

Newcastle United și-a asigurat locul într-o primă mare finală după 24 de ani, trecând marți, pe teren propriu, cu 2-1 de Southampton, în manșa secundă a semifinalei Cupei Ligii și obținând o victorie cu 3-1 la general.

Newcastle câștigase prima manșă cu 1-0 în deplasare săptămâna trecută, cu o reușită a lui Joelinton în finalul partidei, iar localnicul Sean Longstaff a avut un start ideal în retur, deschizând scorul în minutul 5.

A fost primul gol al mijlocașului de pe St James' Park în aproape patru ani. El a făcut dubla în minutul 21, fructificând o pasă de la Miguel Almiron, cu un șut din careu, după o frumoasă acțiune colectivă.

Che Adams i-a dat speranțe lui Southampton reducând din diferență în minutul 29 cu un șut din afara careului, după ce a profitat de o pasă înapoi neglijentă a lui Willock.

În a doua repriză, colegul său Adam Armstrong a avut o șansă mare de a egala, dar a fost împiedicat de portarul Nick Pope, din poziție unul la unu.

Mijlocașul lui Newcastle Bruno Guimaraes a primit un cartonaș roșu direct în minutul 82, după o revizuire VAR, pentru o intrare dură cu crampoanele pe glezna lui Samuel Edozie.

Echipa lui Eddie Howe a supraviețuit jucând ultimele minute ale meciului cu 10 oameni.

Conform regulilor competiției, Guimaraes urmează să ispășească o suspendare de trei meciuri în campionat pentru această eliminare, dar va fi liber să joace din nou în finala Cupei, pe 26 februarie.

Newcastle va juca fie cu Manchester United, fie cu Nottingham Forest în finala de pe Wembley, United având un avantaj de 3-0 înainte de meciul retur de miercuri, pe Old Trafford.

Va fi prima finală pentru Magpies de când au pierdut cu 2-0 în fața lui United în finala Cupei Angliei în 1999 și a doua lor apariție în finala Cupei Ligii, după ce au pierdut în fața lui Manchester City în 1976.

Ei vor încerca să câștige primul lor trofeu de la Cupa Angliei din 1955.

Calificarea obținută este cea mai mare performanță de când Newcastle a fost preluată de un consorțiu susținut de Arabia Saudită în octombrie 2021, când echipa se afla în zona de retrogradare din Premier League.

Acum sunt pe locul trei în clasament cu șanse reale de a obține un loc ce duce direct în Liga Campionilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: newcastle Southampton cupa ligii angliei