x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri cu cereale s-au ciocnit. Circulație blocată

UPDATE Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri cu cereale s-au ciocnit. Circulație blocată

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   11:29
UPDATE Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri cu cereale s-au ciocnit. Circulație blocată

Două trenuri care transportau cereale s-au ciocnit, joi, în zona Dumbrăveni, județul Vrancea, anunță pompierii.

Cele două trenuri de marfă care transportau cereale și s-au ciocnit, joi, aparțin unor companii private, iar una dintre locomotive s-a defectat în mers și nu a mai putut fi controlată de mecanic. Circulația feroviară între Gugești și Sihlea este blocată, potrivit CFR SA.

La această oră traficul feroviar este blocat între stațiile Gugești - Sihlea, din cauza incidentului în care au fost implicate două trenuri private de marfă.

„Locomotiva trenului privat de marfă, care aparține operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt trenul privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aștepta la sector. În urma impactului, locomotiva și primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat”, informează CFR SA.

Pentru asigurarea continuității traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărășești - Tecuci - Barboși - Făurei - Buzău și retur.

Măsura va fi menținută până la repunerea pe șină a locomotivei și a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

„Rezentanții SRCF Galați vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privați pentru intervenția la fața locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată și redeschisă traficului în condiții de siguranță”, mai arată CFR SA.

Două trenuri care transportau cereale s-au ciocnit, joi, în zona Dumbrăveni, județul Vrancea, anunță pompierii. Cele două trenuri transportau cereale.

ȘTIRE INIȚIALĂ ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă.

Cele două trenuri transportau cereale.

Conform apelului, în urma coliziunii au deraiat patru vagoane ce transportau cereale, dar și una dintre locomotive.

La fața locului intervin polițiștii de la transporturi feroviare Focșani și ISU Vrancea.

Potrivit ISU Vrancea, coliziunea a avut loc în zona km.181 magistrala CF 500, relația Gugesti-Sihlea, iar conform primelor date, au deraiat locomotiva unuia dintre trenuri și patru vagoane.

La acest moment nu sunt raportate victime, dar circulația feroviară este blocată pe ambele fire.

Nu se cunosc deocamdată cauzele producerii accidentul feroviar și nici detalii despre posibile victime.

×
Subiecte în articol: accident vrancea trenuri cereale