x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NASA este pregătită pentru a doua tentativă de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună

NASA este pregătită pentru a doua tentativă de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună

03 Sep 2022   •   10:00
NASA este pregătită pentru a doua tentativă de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună
Sursa foto: NASA/Bill Ingalls/(NASA/Bill Ingalls)

Echipele Centrului Spațial Kennedy se pregătesc sâmbătă pentru o a doua încercare de lansare a a misiunii Artemis 1 spre Lună, în speranța că au remediat problemele tehnice care au împiedicat prima lansare.

Racheta gigantică Space Launch System urmează să decoleze de la Cape Canaveral, Florida, dând startul ambițiosului program Artemis al NASA, scrie Reuters.

Precedenta încercare de lansare, luni, s-a încheiat cu probleme tehnice care au forțat amânarea zborului fără echipaj. Testele au indicat că tehnicienii au reparat între timp o conductă de combustibil care prezenta scurgeri și care a contribuit la lansarea anulată de luni, a declarat vineri Jeremy Parsons, un director adjunct de program la centrul spațial.

Alte două probleme cheie ale rachetei propriu-zise - un senzor de temperatură defect al motorului și unele fisuri - au fost rezolvate spre satisfacția NASA, spunea Mike Sarafin, managerul misiunii Artemis.

Vremea este întotdeauna un factor suplimentar care scapă de sub controlul NASA. Cele mai recente prognoze anunțau o probabilitate de 70% de condiții favorabile în intervalul de lansare de două ore de sâmbătă, potrivit Forțelor Spațiale Americane de la Cape Canaveral.

Misiunea Artemis 1 are ca scop propulsarea, cu ajutorul rachetei gigantice Space Launch System, a capsulei Orion, fără echipaj uman, în jurul Lunii, pentru a verifica dacă propulsorul şi capsula aferentă sunt sigure pentru a opera zboruri viitoare cu echipaje de astronauţi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nasa