x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou val COVID în SUA, tratat cu doza a 4-a

Nou val COVID în SUA, tratat cu doza a 4-a

20 Mai 2022   •   07:35
Nou val COVID în SUA, tratat cu doza a 4-a

SUA se confruntă cu un noul val COVID. Noile contaminări s-au triplat în ultima lună, motiv pentru care experții iau în considerare a 4-a doză de vaccin pentru cei care au sub 50 de ani. Aceasta, după ce, la sfârșitul lui martie, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) autorizase o a doua doză de rapel a vaccinurilor Moderna și Pfizer pentru persoanele de peste 50 de ani.

 

Cazurile au crescut în mod constant în ultimele cinci săptămâni, a declarat directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Aproape 100.000 de noi cazuri pe zi 

Media actuală pe șapte zile a cazurilor zilnice a crescut cu 26% față de săptămâna precedentă, ajungând la 94.000 de cazuri pe zi și triplându-se în ultima lună. Media de șapte zile pentru spitalizări a crescut cu 19%, ajungând la aproximativ 3.000 pe zi, iar media pentru decese a fost de 275 pe zi.

Totodată, creșterea numărului de cazuri COVID-19 determină creșterea utilizării medicamentelor, tratamentul antiviral oral Paxlovid de la Pfizer înregistrând o creștere de 315% în ultimele patru săptămâni, au declarat oficialii din domeniul sănătății din SUA.

Americanii studiază dacă este nevoie de un tratament mai lung cu Paxlovid, pentru a combate reinfectarea.

×