x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Wyoming interzice utilizarea pastilelor de avort!

Statul Wyoming interzice utilizarea pastilelor de avort!

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   20:00
Statul Wyoming interzice utilizarea pastilelor de avort!

Guvernatorul statului Wyoming, Mark Gordon, a semnat o lege care interzice utilizarea sau prescrierea pastilelor pentru avort, lege adoptată de legislativul statului la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Punctul central al proiectului de lege din Wyoming este o dispoziție care face ilegală „prescrierea, eliberarea, distribuirea, vânzarea sau utilizarea oricărui medicament în scopul de a obține sau de a efectua un avort”.

Măsura include, de asemenea, o scutire pentru orice tratament necesar pentru a proteja o femeie „de un pericol iminent care îi pune în mod substanțial în pericol viața sau sănătatea”, precum și pentru orice tratament al unui „avort spontan natural, în conformitate cu orientările medicale acceptate în prezent”.

Încălcarea interdicției urmează să fie tratată ca o infracțiune penală, pedepsită cu până la șase luni de închisoare și o amendă de până la 9.000 de dolari.

Luptele juridice cu privire la dreptul la avort s-au intensificat în Statele Unite în urma unei hotărâri a Curții Supreme de Justiție de anul trecut, care a anulat decizia istorică din 1973, Roe vs. Wade, care legaliza procedura.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wyoming pastile avort